Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Jak mít lepší spánek

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Trápí váš potíže se spaním? Nemůžete usnout nebo usínáte až pozdě v noci? Zkuste naše rady a triky.

 

Správný a pravidelný rozvrh

Dospělí lidé potřebují v průměru 7 – 9 hodin spánku denně, pokud vám je pod 18 je to aspoň 8,5h

Je tedy důležité určit si v kolik jít spát a v kolik vstávat, pak to dodržovat pravidelně. Organismus si na váš spánkový rozvrh navykne. Musíte najít právě vám vyhovující čas kdy jít spát. Důležité je tento rozvrh dodržovat i o víkendech! A po čase uvidíte, že budete usínat bez problémů.

 

Stop elektronice

Dvě nebo tři hodiny před spaním jednoduše řekněte veškeré elektronice „Ne!“.  Kromě škodlivého světla, které zabraňuje v tvorbě spánkového hormonu melatoninu. Zároveň zvyšují úroveň napětí a stresu a jsou jedním z nejčastějších důvodů, proč máme problémy se spaním. Zkuste si před spaním raději číst knížku, zacvičte si nebo udělejte menší úklid.

 

Strava

Vyhněte se přes den kofeinu, rozhodně žádné kouření (Nikotin je stimulant a narušuje spánek) a před spaním ani žádný alkohol. Zároveň zkuste večeřet dříve, večer pokud budete jíst, bude váš organismus aktivnější a vy můžete mít problém usnout.

 

Léky, doplňky stravy

Nakonec, pokud vám žádná přírodní cesta nezabere, se můžete obrátit na léky. Doplňky stravy s obsahem heřmánku se projevily jako efektivní a také heřmánkový čaj je užitečný. Dále můžete zkusit přijímat víc Melatoninu, což rozhodně usínání ulehčí. Předtím než zkusíte doplněk stravy s obsahem Melatoninu, zkuste jíst ovoce, v kterém se nachází v hojném množství: Ananas, banány, pomeranče, rajčata a třešně.

 

Pokud nemůžete usnout

Když nemůžete usnout déle než 20 minut, vezměte si knížku a chvíli si čtěte. Stres z toho že nemůžete usnout a zdlouhavé převalování ze strany na stranu by spánek akorát oddálilo o ještě delší dobu. Po čase se zhluboka nadechněte, odložte knížku a zkuste usnout.

 

Pokud máte dlouhodobé problémy se spaním, je vhodné zkontaktovat lékaře. Je několik onemocnění spojenými s problémy se spánkem. 

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz