Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Jak na pigmentové skvrny

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Pigmentace není nic jiného než pouhé zbarvení kůže. Mnoho lidí se potýká s tzv. hyperpigmentací, tedy pigmentovými, slunečními nebo stařeckými skvrnami. Ačkoliv na nich není nic špatného, zejména ženy se častokrát snaží je odstranit. Jak?

Pigmentové skvrny vznikají z různých důvodů. Někdy prostě přichází s věkem, objevují se při hormonálních změnách, způsobují je některé léky a byliny (např. třezalka) nebo nadměrné vystavování se slunečním paprskům bez ochranného krému. Prevencí tedy může být pečlivě se natírat opalovacím krémem s SPF ochranou.

Domácí tipy na odstranění pigmentových skvrn

Existuje několik babských rad s použitím běžných kuchyňských surovin. Není jisté, zda budou fungovat, ale vyzkoušet je můžete.

Jablečný ocet: Smíchejte stejné množství jablečného octa a vody, naneste na tmavé skvrny a nechte 2-3 minuty působit. Pak opláchněte vlažnou vodou. Postup byste měli opakovat dvakrát denně.

Aloe vera: Naneste gel z aloe vera na pokožku před spaním a ráno opláchněte vodou. Opakujte každý den. Aloe vera obsahuje aloin, přírodní depigmentační látku.

Zelený čaj: Čaj louhujte 3-5 minut, pak nechte sáček vychladnout. Následně jím přetřete tmavé skvrny. Opakujte dvakrát denně.

Černý čaj: Uvařte si černý čaj, nechte vychladnout a namočte do něj vatový tampon, pomocí nějž čaj aplikujte na pigmentové skvrny. Opakujte denně.

Kosmetické přípravky proti hyperpigmentaci

Kosmetické přípravky často také využívají přírodní extrakty. Typicky v nich najdete výtažky z červené cibule, lékořice nebo orchidejí. Používání krému je však jednodušší a pohodlnější pro ženu 21. století. Bělicí krém na pigmentové skvrny se dá sehnat za dostupné ceny, i když ty nejpokročilejší zesvětlovače od prvotřídních značek stojí kolem tisícovky. Nejlepší léčbou je tedy prevence. Léto se blíží, nezapomínejte tedy na opalovací krém.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz