Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Jak se dnes dá výhodně pořídit auto?

Your vote is:
5.00 z 1 Hlasů

Koupě nového vozu zdaleka nemusí být jediným řešením v okamžiku, kdy potřebujete být pojízdní a nespoléhat pouze na hromadnou dopravu, taxi, potažmo své známé a rodinné příslušníky, kteří automobily vlastní. Nemáte-li tolik peněz, případně nechcete investovat do zcela nového automobilu, mohou se najít některá jiná řešení, díky nimž problém překonáte.

Operativní leasing

Mnozí lidé stále ani dnes netuší, co to je operativní leasing. Pletou si jej s klasickým leasingem, u něhož platíte po určitou dobu stanovenou částku až do chvíle, než zaplatíte celou cenu vozidla spolu s navýšením. Pak je už automobil ve vašem vlastnictví. Operativní leasing je však jiným případem, neboť si zde auto pronajímáte na 4 – 5 let za pravidelnou měsíční platbu. Když dojde k naplnění a ukončení smlouvy, vozidlo nepřechází do vašeho vlastnictví. Můžete si tak sjednat novou smlouvu a získat nový, respektive jen minimálně ojetý vůz, takže neustále jezdíte v kvalitním autě, které tolik nezestárne. Operativní leasing není nijak drahý, automobily nižší a střední třídy vás vyjdou maximálně na pár tisíc korun měsíčně. Navíc v rámci služby máte řadu prvků v ceně, kupříkladu servis, pojištění apod.

Nákup vozu přes aukci

Zajímavým způsobem je aukce aut z leasingu. Poté, co byl vůz používaný v rámci operativního leasingu, je formou aukce (dražby) nabídnutý k prodeji. Do aukce se může zapojit široká veřejnost. Leckdy takto získáte auto s minimálním stářím a v dobrém stavu výrazně levněji, než pokud byste zašli do klasického autobazaru. Ojeté vozy z operativního leasingu mívají stáří jen maximálně kolem 5 let, což ukazuje, že takováto auta mohou sloužit ještě mnoho let poté, co si je koupíte.

Jak vidno, za automobil nemusíte utrácet stovky tisíc korun. Pokud nepotřebujete zrovna úplně nové auto a vrhnete se třeba do aukce aut z leasingu, máte možnost získat dobré motorové vozidlo za výhodných cenových podmínek. Dražba či aukce aut je stále častější a oblíbenější.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz