Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Jak se při výrobě závitů a dalších produktů vyvarovat zmetků? Na řadu musí přijít kalibry

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

V případě, že se vaše firma, která se specializuje na sériovou výrobu nejrůznějších závitů a dalších součástek, potýká s častými problémy ohledně parametrů produktů, je nejvyšší čas zapojit do výrobního a kontrolního procesu kalibry. Bez nich se dnes žádný průmyslový podnik neobejde.

Co jsou kalibry a kdy se používají?

V okamžiku, kdy dochází k výrobě závitů, jež se následně mají používat třeba u přípojek plynu či vody, je nutné zajistit, aby tyto produkty měly maximálně přesné rozměry. Laikovi se může vyrobená součástka zdát dobrá, jenže i rozdíly v řádech stovek, ba dokonce tisícin milimetrů hrají významnou roli. Často i nepatrná odchylka způsobuje to, že se daný produkt následně nemůže použít v praxi. A právě z tohoto důvodu poslouží kalibry.
Pro měření odchylek u vnějších a vnitřních závitů se používají speciální závitové kalibry. Ať už se jedná o trubkovité či metrické, vždy je rozhodující, s jakou přesností dokážou odchylky detekovat. Čím jsou citlivější, tím snadněji odhalí případné zmetkové výrobky, jež by se neměly dostat k zákazníkovi.
Kromě závitových se často aplikují rovněž válečkové kalibry, které pro změnu slouží ke kontrole vnitřních průměrů předmětů. Dají se používat i k oboustrannému měření.

Prodejce kalibrů v České republice

Jak jsem už zmínil, důležitá je kvalita kalibrů, tedy zejména schopnost detekovat i ty nejmenší odchylky. Máte-li zájem o koupi spolehlivých závitových kalibrů, případně pak dalších variant kalibrovacích zařízení, navštivte webové stránky https://www.nastroje.cz/kalibry-a-meridla/kalibry/, jež provozuje společnost Nástroje.cz.
U firmy Nástroje.cz, tedy konkrétně na jejím webu https://www.nastroje.cz/kalibry-a-meridla/kalibry/, naleznete řadu modelů kalibrů, které se hodí pro průmyslové využití, ale ocení jej i menší firmy a živnostníci v různých oborech.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz