Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Jak se zbavit zbytečností v domácnosti

Your vote is:
5.00 z 3 Hlasů

Jak se zbavit zbytečností v domácnosti

Hromadění věcí, které je škoda vyhodit, mají ještě potencionální využití a mohou se hodit zná většina z nás - ať už z vlastní zkušenosti, od našich blízkých nebo třeba z doslechu. Neviditelný strach z nedostatku, snaha ušetřit a odvolávání se na jakoukoliv zelenou myšlenku našeho (či cizího) sbírání nepotřebných věcí nás může velmi zatěžovat. Tito sběrači jsou často z nepořádku, který se s hromadami nepotřebných věcí spojen, smutní a rozčarovaní. Uklizeno by chtěl mít každý, ale čím více předmětů se uklízí, tím je těžší udržovat pořádek. Jak z toho ven?

Buďte nekompromisní

Připravte si papírovou krabici na drobnosti, které nevyužijete, ale nebudete je vyhazovat a dále několik pytlů na věci, kterých se zbavíte jednou provždy. Více pytlů proto, abyste mohli věci na vyhození třídit. Poté se posťte do práce. 

Skutečně to potřebuji?

Je zcela normální, že ať vezmete do ruky cokoliv, nebudete to chtít vyhodit. Ono téměř každá drobnost je v tuto chvíli ve vašich očích důležitá a je velká škoda ji vyhodit. Tento pocit ale musíte překonat. U každé věci spíše zvažte, kdy jste ji naposledy použili a reálně si řekněte, k čemu ji budete nadále mít, případně kdy konkrétně ji použijete. Pokud jste věc nepoužili minimálně rok a ani v dalším roce ji nevyužijete, pryč s ní! U předmětů také můžete odhadovat jejich finanční hodnotu.

Pokud má předmět reálnou prodejní hodnotu v řádech stokorun, můžete ho zkusit prodat na některém z bazarových serverů. Pokud ve vašich očích hodnotu má, ale reálně by za tento předmět nikdo nedal ani korunu, pryč s ním! Postupujte dále a buďte nekompromisní. Pytle se začnou plnit a v krabici zůstane jen to, co má pro vás skutečnou citovou hodnotu nebo to doopravdy potřebujete.

Po skončení přebírání odkliďte pytle s vytříděnými věcmi k vyhození někam mimo dohled a vyčkejte třeba tři dny. Uvidíte sami, že vám nic z těch věcí chybět nebude! Nakonec budete rádi, že budete moci pytle vzít a odvézt do sběrného dvora či vyhodit do kontejneru. 

Ulehčíte nejen vašemu domovu, ale i své mysli. A je prokázáno, že když to zvládnete jednou, zalíbí se vám to natolik, že přestanete shromažďovat zbytečnosti.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz