Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Kvalitní respirátor vás ochrání před nebezpečnými viry

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Respirátory, roušky a ústenky slouží jako nutná ochrana před prachem, aerosoly, viry a bakteriemi. Zatímco rouška chrání okolí před vašimi bacily, respirátor má opačný účinek. Chrání vás před okolní virovou náloží.

Covid-19 a roušky

Dlouhé měsíce se spekuluje o účinnosti roušky a ústenky v případě covid-19. Vědci mají rozdílné názory. Je však dokázáno, že rouška ochrání lidi, se kterými přijdete do kontaktu. To platí v případě, že máte nějaké respirační onemocnění. Chirurgické roušky jsou proto neocenitelným pomocníkem ve zdravotnictví, veterinářství, průmyslu. Pokud jim zcela nedůvěřujete, dopřejte si komfortní nošení certifikované roušky s gumičkou bez latexu s aktivním uhlím.

Sledujte filtrační třídu

Lidé si vybírají respirátory většinou podle ceny a ostatní parametry je nezajímají. To je však obrovská chyba! Při určitých situacích postačí nošení levných modelů, ale proti covidu-19 jsou určeny respirátory FFP3 či FFP2. Filtrační třída FFP3 je nejúčinnější, protože zachytí až 99 % bakterií, zatímco FFP2 jen 95 % nežádoucích vlivů. Částice koronaviru jsou velice malé, cca 0,11 µm. Ochránit se tedy můžete respirátorem s vyměnitelným filtrem anebo jednorázovým modelem.

Jaký je nejlepší?

Respirátor je polomaska vyrobená z filtračního materiálu a jeho úkolem je zakrýt kompletně ústa i nos takovým způsobem, aby nedošlo ke vdechnutí nefiltrovaného vzduchu. Na českém trhu je k dostání nespočet druhů respirátorů. Některé jsou jednorázové, jiné jsou opatřeny výdechovým ventilem. Které jsou efektivnější?

Výhody respirátoru s ventilem

Každý uživatel respirátoru s výdechovým ventilem by měl vědět, že ventil není filtrovaný a může jím vycházet virus. Ochrana je v tomto případě jednosměrná a v bezpečí je výhradně jejich nositel. Na druhou stranu ventil usnadňuje vydechování, vnitřek se dobře ochlazuje, omezuje navlhnutí, dokonce se díky němu se snižuje pravděpodobnost mlžení brýlí.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz