Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Microblading nám ušetří starosti a vrátí krásu. O co jde?

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Probouzet se každé ráno upravená, nestarat se o líčení a dobře vypadat i v bazénu a při sportu. Kdo by si to nepřál? Zázraky sice umí málokdo, ale microblading nás k tomuto snu může dost přiblížit. Co všechno pro to musíme udělat a na co se připravit?

Jak získat zpět své krásné obočí

Microblading je technika permanentního make-upu obočí. Na rozdíl od jiných metod, kvalitně provedený microblading je k nerozeznání od přirozeného obočí. Pohrává si s každým chloupkem zvlášť, proto vytetované obočí působí 3D efektem.

Název trochu klame, protože permanentní make-up není ve skutečnosti doživotní záležitostí. Pigment se vnáší jen přibližně jeden milimetr pod kůži, proto se po čase vstřebá a je potřeba tetování obnovit. Do té doby ovšem máme klid od každodenního domalovávání a stínování obočí.

Jak dlouho vydrží vytetované obočí?

Jak dlouho si tedy můžeme užívat výhod microbladingu? Trvanlivost tetování je značně individuální a záleží na věku i stavu pokožky. Na starší a suché pleti vydrží barva déle. Mastnější pokožka naopak v sobě udrží pigment přibližně dva až tři roky.

Některá studia nabízejí obnovení vstřebaného pigmentu za nižší cenu, než kolik stojí úplně první zákrok. Ten se pohybuje v rozmezí tří až šesti tisíc. Microblading obecně stojí víc než pudrová metoda. Ta má ale kratší trvanlivost a úplně nevytváří přírodní efekt.

Pro koho se microblading hodí?

Nechat si vytetovat obočí může téměř kdokoliv, nehledě na pohlaví a věk. I muži totiž mohou trpět ztrátou chloupků. Pro ně bude microblading ideální, protože jejich okolí ani nepozná, že nejde o přirozené obočí.

Nadšení budou všichni, kteří přišli o celé obočí, nebo jeho část. Toto řídnutí přichází často v pokročilém věku, nebo je důsledkem nemoci, či chemoterapie. Microblading citlivě dokreslí prázdná místa a vrátí tak ženám i mužům ztracené sebevědomí.

Tetování obočí ocení nicméně i ženy, které jsou už unavené každodenním líčením nebo pravidelným barvením obočí. Nabarvené obočí vydrží jen pár týdnů, namalované často nevydrží ani do večera. A přitom je obočí základním kamenem našeho obličeje. Určuje celkový výraz a zvýrazňuje oči i rysy tváře.

Čím slabší je naše obočí, tím unavenější a starší vypadáme. Naopak výrazné obočí nás omlazuje, dodává nám šťávu a podtrhuje naši individuální krásu. Proto si tolik žen přeje mít výrazné obočí kdykoliv a kdekoliv, a to i po probuzení nebo večer po odlíčení.

Máme se bát bolesti?

Mikropigmentace obočí probíhá jen na horních vrstvách pokožky, která je navíc znecitlivělá anestetiky. Proto během zákroku necítíme víc než šimrání, maximálně lehkou bolest. Někteří necítí vůbec nic a jiní mohou mírně krvácet.

Mezi normální projevy během procesu hojení patří i zarudnutí obočí a tvorba stroupků. Ty jsou nedílnou součástí a v žádném případě je nesmíme strhávat. Od případného svědění pokožky nám pomůže předepsaný hojivý krém.

Microbladingu se proto nemusí nikdo bát. Nicméně i tetování má svá omezení. Nemůžou si ho dopřát například těhotné a kojící ženy, lidé s citlivou a problémovou pletí nebo s jinými vážnými onemocněními.

Kdo si není jistý, jestli je tato metoda pro něj ta pravá, může se poradit s make-up artistkou. Správný a kvalitní specialista mu celý zákrok vysvětlí a probere s ním možnosti. Také načrtne výsledek a domluví se s klientem na odstínu barvy. Pokud některý z těchto kroků artistka vynechá, měli bychom raději změnit studio. Zasloužíme si totiž, aby naše nové obočí opravdu sloužilo naší kráse.

Už jste byli na microbladingu, nebo se teprve chystáte? Jaké byly vaše zkušenosti?

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz