Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Muži a masturbace: Dělejte to pravidelně, vaše zdraví vám poděkuje

Your vote is:
5.00 z 4 Hlasů

Masturbujete? Že ne – a když už se do toho pustíte, tak spíše nárazově, protože se bojíte, abyste si na onanování nevypěstovali závislost? Pokud je váš názor na masturbaci poněkud pokřivený, koukněte se do kalendáře. Nežijeme ve středověku ani v 19. století, kdy kolem sebeuspokojování panovaly nejrůznější mýty. Odborníci jsou dnes zajedno a svorně tvrdí, že by si to měl každý muž dělat sám pravidelně. Zdravotní benefity jsou nezpochybnitelné!

Navzdory uvolněné společenské atmosféře a všudypřítomnému sexu se na masturbaci stále pohlíží tak trochu skrz prsty. Tedy ne vždy a ne všude, ale určitě by si zasloužila mnohem intenzivnější osvětu. V rámci anonymních anket se sice k onanování přiznává kolem 80 % mužů, ovšem když přijde na věc, raději svou zálibu v „leštění bambusu“ tají. Nezřídka kdy proto, aby nebudili dojem podivína, který si z nějakého důvodu vyhýbá partnerské intimitě.

Ideální četnost? Záleží na okolnostech

Podle některých studií je optimální frekvence masturbace nezadaných mužů zhruba dvacetkrát měsíčně. U ostatních pak záleží na tom, jak často provozují sex se svým protějškem. Žádné pravidlo, které by definovalo přesný počet kratochvílí s vlastní rukou či masturbátory, samozřejmě neexistuje. Rozhodující jsou temperament a individuální potřeba sexuálního vybití.

Pravidelnou ejakulací k prevenci rakoviny

Masturbace je příjemná a zlepšuje náladu i plodnost. Především však funguje jako nenahraditelná prevence rakoviny prostaty. Muži, kteří pravidelně ejakulují, trpí tímto závažným onemocněním podstatně méně než ti, jenž se sebeuspokojování vyhýbají. Vědci z Harvardovy univerzity zjistili, že riziko klesá dokonce až o 33 %. Potřebujete snad další důvod, proč si nedopřát špetku autoerotické rozkoše? Masturbátory všeho druhu zakoupíte zcela diskrétně u erosstar.cz.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz