Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Nástrahy home office – jak obstát při práci z domova?

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Práce z domova se během koronavirových opatření stala pro mnoho z nás nutností. Ne všichni si ale doma umíme zajistit ty správné podmínky. Přitom právě prostředí výrazně ovlivňuje kvalitu i efektivitu práce. Jak si tedy koutek uzpůsobit tak, abyste odváděli patřičné výkony a nekazili si zdraví?

 

Postarejte se o své pohodlí

Ze všeho nejdřív si musíte najít vhodné místo. Nezáleží na tom, jestli se uvelebíte v ložnici, obýváku nebo kuchyni, hlavní je, aby se vám tady dobře pracovalo. Ačkoli spousta z nás musela na home office nastoupit prakticky ze dne na den a na žádné velké zařizování tak nezbyl čas, mělo by vaše nové působiště splňovat určité parametry. Především pokud jde o pohodlí. V domácím prostředí si můžete vaše pracovní místo zařídit přesně podle svých potřeb a představ, tak toho využijte a zakomponujte sem vše, co máte rádi.

 

Zajistěte si klid na práci

Na práci potřebujeme klid, získat ho však může být docela obtížné – obzvlášť teď, když kvůli zavřeným školám zůstávají celý den doma i děti. Teenageři jsou soběstační, těm chybět nebudete, horší je to ale s mladšími potomky, předškoláky a školáky, kteří se bez vaší pozornosti obejdou jen stěží. Za těchto podmínek se zdá nemožné zvládnout klasickou osmihodinovou „směnu“. Musíte se smířit s tím, že holt budete dřív vstávat nebo pracovat až pozdě večer, jakmile ratolesti uložíte ke spánku. Okradete se sice o odpočinek, ale nikdo vás nebude vyrušovat.

 

Myslete na své zdraví

Prostor musí být bezpečný, abyste si nezpůsobili nějaké zdravotní komplikace. Dlouhé sezení u počítače vyžaduje kvalitní židli. Že se investice do ní vyplatí, poznáte po několika dnech na jídelní židli, gauči či houpacím křesle ostatně sami. A zjištění to bude docela bolestné, trpět budou záda, ramena i krk. Pozornost věnujte i výběru vhodného osvětlení. V těchto dnech se už brzy stmívá, navíc kvůli pošmournému počasí je často tma už od rána. Počítač si dejte tak, abyste stropní světlo neměli za vašimi zády, protože byste si tak svým vlastním tělem na stole stínili. Lustry ale přesto nezapomeňte doplnit ještě o další zdroje, které pracovní plochu osvětli opravdu dostatečně. Pohlídejte si, aby stojací lampy a stolní lampičky produkovaly bílé světlo, tedy o hodnotě 4000 K a vyšší, které podporuje koncentraci i soustředění. Práce vám tak půjde krásně od ruky!

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz