Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Při výběru kuchyně myslete na ergonomii!

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Ta nejdůležitější rodinná rozhodnutí prý padají v kuchyni. Konkrétně za kuchyňským stolem. Také se jí ovšem říká srdce domova. Na to, aby toto srdce dobře a zdravě tepalo, myslete ještě před tím, než si kuchyni jako takovou pořídíte. A následně doladíte k dokonalosti.

Jak by měla vypadat ideální kuchyně? Na tuto otázku neexistuje jednoznačná odpověď. Snad jen ta, že by vám měla plně vyhovovat. Všechny nezbytné kuchyňské pomocníky byste v ní každopádně měli mít maximálně na vzdálenost tří kroků. Hodláte-li v kuchyni tedy vařit (nemyslete si, existují i kuchyně, v nichž se nikdy nevařilo), tak tedy určitě. Při vaření, jak vám potvrdí každý kuchař, totiž často jde o vteřiny.

Zařizujete si svou první kuchyň?

Pak zřejmě stojíte před výběrem kuchyňské linky. Tu samozřejmě vybírejte s přihlédnutím na rozměry a tvar místnosti, která co nevidět bude vaší kuchyní snů. Tedy respektive jí může být. Za splnění několika podmínek.

Velká kuchyně? Investujte do kuchyňského ostrůvku

Pokud si můžete dopřát luxus opravdu velké kuchyně, doporučujeme investovat do kuchyně s ostrůvkem. To je samostatná kuchyňská jednotka většinou v podobě přídavné pracovní plochy. Ta může sloužit pro servírování, mytí nádobí i přípravě pokrmů, záleží na vašich preferencích.

Jednořadá, rohová, nebo do U?

Obavy však nemusíte mít ani z malé kuchyně. Na výběr máte klasickou jednořadou, která často bývá jediným možným řešením v malých garsonkách. Pokud to však vaše prostory jen trochu umožňují, zvažte kuchyni rohovou, popřípadě kuchyni do U.

Výhody rohové kuchyně

Rohové kuchyňské linky představují chytré řešení do prostor, které nejsou malé ani velké. Zkrátka něco mezi. Rohový kout, který zvětšuje jak pracovní plochu, tak i úložné prostory, se často využívá pro dřez a skříňku pro odpadkový koš a čistící prostředky.

Zaměřeno na materiál

Při výběru materiálu vaší budoucí kuchyně ovšem také myslete na její funkčnost. Nepořizujte si materiály, na něž bude radost pohledět, ale už se jich budete obávat dotknout, ať již ostrým nožem či teplým hrnečkem. Obzvláště pečlivě vybírejte materiál pracovní desky, pro niž jsou vhodné různé desky, ať již laminátové, nerezové, dřevěné či z velmi odolného technického kamene. O nich ale zase někdy příště.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz