Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Paddleboard - zábavný pohyb plný dobrodružství

  • Hobby
  • od Redakce
  • 05-04-2019
Your vote is:
5.00 z 2 Hlasů

 

 

Prázdniny jsou v plném proudu, je tak ideální příležitost děti odměnit za jejich snažení. Pokud si právě lámete hlavu  čím své ratolesti obdarovat, máme pro vás skvělý tip. Tip na dárek, který potěší a zabaví vaše dítka na celé léto.

 

Paddleboard – úžasná zábava na vodě

 

Jeho kolébkou je slunná Havaj, domovem se mu však stávají vodní hladiny po celém světě. Paddleboard je jednoduchý nafukovací plovák, který se svým vzhledem podobá surfovému longboardu. Pro pohyb vpřed potřebujete dlouhé pádlo - aktivně tak zapojujete rovnoměrně svaly celého těla. Skvělá kondička i fyzička na sebe nenechají dlouho čekat a výrazně se vylepšuje i smysl pro rovnováhu. Nemusíte čekat na příhodný vítr a sami svou vlastní energií se můžete pomocí pádla přemístit kamkoli se vám zamane. Chopte se pádla - vyskočte na paddleboard - a projeďte zdejší rybníky, řeky, nádrže i jezera.

 

Dobrodružství na vodě

 

Vodní radovánky k létu, dětem i studentům rozhodně patří a díky paddleboardu nabývá i nový, dobrodružný rozměr. Paddleboard je vhodný pro pohyb na celé vodní ploše a také k prozkoumávání vodních zákoutí a objevování pobřeží. Vzít si jej můžete s sebou na dovolenou, stejně jako na některou z místních přehrad či vodních nádrží. Vyrazit na vodu tak můžete všichni. Paddleboard je totiž vhodný pro všechny generace – od dětí až po seniory, kteří si můžou dopřát aktivní odpočinek v přírodě.

 

Pádlování ve stoje je letošní léto IN

 

Paddleboardů je několik typů, vybrat si tak můžete podle svých schopností, nadšení i zkušeností. Pro vlny na letošní dovolenou si můžete přibalit paddleboard SUP surfing, který je velmi stabilní a dobře ovladatelný. Na klidné vodě se však více nadřete a jedete pomaleji. Pro otevřené moře i stojatou vodu je ideální závodní paddleboard Race SUP, který je velmi rychlý a jízda na něm velmi efektivní. Pro naše české stojaté vody je ideální paddleboard Flatwater SUP, který je širší a užijete si na něm pohodovou vyjížďku na rybnících, přehradách či stojatých řekách. Pro vášnivé rybáře je určen speciální rybářský paddleboard Fishing SUP - díky němu bude rybaření atraktivní zábava. Yoga SUP paddleboard jsou prkna určená pro milovníky jógy – na nich si totiž můžete zacvičit přímo za jízdy na vodě.

 

Proč právě paddleboard?

 

Kromě toho, že je tato aktivita mnohem snazší než windsurfing - a dopřát si radost z tohoto pohybu mohou i naprostí laici a začátečníci - má paddleboard spoustu zdravotních benefitů. A to výhody tělesné i duševní:

  • zlepšuje stabilitu a přirozený vzpřímený postoj

  • celé vaše tělo je od hlavy až k patě aktivně zapojeno. Všechny svaly tak dostávají pořádný trénink

  • vodní hladina je relaxací nejen pro tělo, ale i mysl. V kombinaci s pobytem v přírodě a na čerstvém vzduchu se tak můžete zbavit migrény, vysokého tlaku a nežádoucího stresu

  • vaše tělo se zpevní a křivky vyladí k dokonalosti

  • kardiovaskulární systém bude šlapat jako hodinky

 

A nezapomeňte – paddleboard rozhodně není jen pro děti. Jeho kouzlu a přívalu nové životní energie - kterou vám dopřeje - můžete snadno podlehnout i vy sami!

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz