Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Pasivní příjem z pronájmu nemovitosti. Ano nebo ne?

Your vote is:
5.00 z 2 Hlasů

Pasivní příjmy jsou nejčastěji peníze z nájmu, z dividend a různých rent. Jsou to peníze, které přibývají zdánlivě samy.  Než se ale takovéto peníze na vašem účtu začnou hromadit, je třeba pár dobrých rozhodnutí, špetka úsilí a vůle odložit spotřebu na později. Zvažujete, že zakoupíte nemovitost a budete ji pronajímat? Pak vás možná bude zajímat, jaké jsou výhody a nevýhody pronájmu domů a bytů.

Výhody pronájmu nemovitostí

Hlavní a největší výhodou je bezesporu pravidelný pasivní příjem. Navíc se jedná o dlouhodobou investici. Pokud se tedy rozhodnete správně a nemovitost zakoupíte po důkladném uvážení, můžete být následující měsíce či roky bez starostí. Nemusíte sledovat dění na trhu (pokud dochází v oblasti bydlení k nějakým výrazným změnám, jste o nich informováni z tisku či televize, aniž byste tyto informace museli sami vyhledávat).

Nemovitost můžete získat i tehdy, nemáte-li ušetřeno dostatečné množství finančních prostředků. Pomoci vám v tom může hypotéka s výhodným úrokem. Navíc tuto hypotéku vlastně nebudete platit vy, ale nájemník vašeho bytu. Nemusíte se bát ani inflace, protože ceny nájmů neustále rostou.

Nevýhody pronájmu nemovitostí

Největším kamenem úrazu může být, koupíte-li nemovitost s právní vadou (například s věcným břemenem). Může se vám také stát, že vámi zakoupená nemovitost nebude k pronájmu vhodná (shánění nájemníků bude velice obtížné a vám se nepodaří mít byt obsazený celých 12 měsíců v roce).

Problém nastane i tehdy, koupíte-li nemovitost, která bude v průběhu času klesat na hodnotě nebo se bude nacházet v lokalitě, kde bude dlouhodobě klesat výše nájemného. Bohužel také můžete natrefit na nájemce, kteří vám za nájem nebudou platit nebo byt (případně jeho vybavení) zničí.

Na závěr pro vás máme dobrou zprávu. Všechna tato rizika lze eliminovat, stačí do koupě nemovitosti investovat nejen peníze, ale i svůj čas a vše si důkladně prověřit, případně se s někým zkušeným poradit.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz