Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Potřebujete se schovat před nešvary počasí? Poradíme, jak vybrat správnou markýzu

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

 

Ať už si hovíme na terase nebo na balkoně, může nás překvapit rozmary počasí. Pokud se chceme schovat před ostrým sluncem nebo deštěm, můžeme k tomu využít markýzu. Poradíme vám pár tipů, jak vybrat tu správnou, aby plně vyhovovala vašim požadavkům.

Určete, kam chcete markýzu umístit

První, co byste měli řešit, je umístění markýzy. Zastínění terasy bude vyžadovat zcela jiné řešení než zastřešení balkonu, terasy nebo zimní zahrady. Kromě soukromých obydlí je samozřejmě možné zastínit i venkovní restaurace či kavárny.

Vše dobře přeměřte

Klíčové je vše správně přeměřit. Jděte tedy na místo, které potřebujete zastínit a zjistěte výšku a šířku daného prostoru. Počítejte také s tím, že by markýza měla být širší než plocha, kterou potřebujete zastínit.

Vyberte si vhodnou konstrukci

To, jak bude markýza uložena, ovlivní její barevnou stálost a životnost. Proto jsou velmi oblíbené kazetové markýzy, u kterých je látka navinuta v kazetě. Ta ji chrání před nešvary počasí v případě, že je markýza zavinutá. Druhou možností je otevřená markýza, která není ničím chráněna a je tak vystavena dešti i slunci. Její výhodou je nižší cena, takže pokud disponujete chráněným místem, kde nebude markýza tak exponovaná, mohlo by se jednat o výhodnější variantu.

Zaměřte se na design

Markýzy se vyrábí v mnoha designech. Můžete tak vybírat z nepřeberného množství barevných odstínů, které dokonale sladíte s fasádou vašeho domu nebo podtrhnete jeho exteriér. Pokud jdete s trendy nebo jen často měníte názor, nezoufejte. Látka na markýzu je odnímatelná, jde tedy vyměnit za jinou dle možností vzorníku.

Klika nebo ovladač?

Dle typu zastínění můžete volit mezi klasickým manuálním ovládáním nebo manipulovat s markýzou pomocí elektromotoru, u kterého často bývá i ovládání na dálku. Elektromotor je pro manipulaci samozřejmě příjemnější, nicméně pokud máte pouze malý prostor pro zastínění, zcela postačí manuální ovládání.

Ať už zvolíte jakoukoliv variantu, v případě špatného počasí a silném větru nezapomínejte markýzu vždy zavinout. Rapidně tak prodloužíte její životnost.

 

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz