Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Vlastni brand jedine s ekologickym potiskem

Your vote is:
5.00 z 1 Hlasů

Uvažujete o vlastních tričkách, sešitech, tužkách či dokonce celé sadě výrobků s vaším logem? Merch na zakázku si už dávno nenechávají zpracovávat pouze známé osobnosti. Jde o skvělý prostředek pro firmy, pořadatele různých konferencí a akcí apod. Ti všichni by však měli dbát na ekologii.

Veřejnost dnes hodně dbá na ekologické chování. Zejména na sociálních sítích vás sledující či konkurence mohou zkritizovat za to, jak škodíte přírodě. Což se vám ale nestane, když pro potisk triček využijete ekologický tisk a připlatíte si za kvalitní textil.

Jaký potisk je ekologický?

Nejde až tolik o samotnou technologii tisku. Velmi často se používá sítotisk, což je úplně v pořádku. Jde o to, jaké potřeby pro sítotisk výrobce využívá. Zaměřte se primárně na takové, kteří na potisk triček používají barvy bez rozpouštědel na vodní bázi. Tyto barvy mívají certifikaci GOTS.

Co je GOTS certifikace?

GOTS nebo Global Organic Textile Standard je nejpřísnější certifikací pro textilie. Zaručuje nejen přírodní původ, ale dbá také na etickou stránku výroby, tedy například na to, aby se na výrobě v továrnách nepodílely děti a aby pracovníci měli odpovídající podmínky.

Jaký textil je ekologický?

Spíše než ekologický by se mělo říct přírodní a s etickým přesahem. Zaměřujte se na trička a jiné výrobky z organické bavlny, případně klasické bavlny opět s certifikací GOTS. Výrobky z organické bavlny postupně začínají zařazovat do nabídky i větší obchody s oblečením, zcela jistě je najdete u specializovaných prodejců a velkoprodejců.

Pokud máte zájem o merch na zakázku či kolekci textilu se stejným potiskem, je samozřejmě nejlepší svěřit jedné firmě jak výběr textilu, tak ekologický tisk. Zkusit to můžete u firmy MatesArt, za níž stojí jeden jediný člověk. Mates se svému řemeslu věnuje poctivě každý den a snaží se do něj vnést ekologický přístup. Má úspěch, protože přesně na tohle dnes lidé slyší. A budou na to slyšet i vaši zákazníci či klienti.

 

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz