Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Vybavení na stolní tenis aneb Jak vybrat pálku, míček a pingpongový stůl

Your vote is:
5.00 z 1 Hlasů

Každý čas od času zavzpomínáme na ty doby, kdy jsme brázdili školními chodbami a o přestávkách dováděli při různých aktivitách – kupříkladu hráli stolní tenis obouchanými pálkami na polorozpadlém stole. Rádi byste však nyní vzpomínky přetavili v realitu a doma si s kamarády opět ťukli? Žádný problém. Poradíme vám, jak správně vybrat základní pingpongové vybavení počínaje pálkou a konče míčkem.

 

Pingpongový stůl

Základem každé zábavy je pořádný stůl, jinak tomu není ani v případě stolního tenisu. Bezpodmínečnou podmínkou je snad jenom disponovat dostatkem prostoru, a to i včetně nutného pohybu hráčů okolo stolu. Dělíme je na dva základní typy podle požadovaného umístění – venkovní a vnitřní. Venkovní stoly slouží spíše rekreačním účelům pro rodiny a přátelé, kteří si s chutí zahrají někde na zahradě. Tyto stoly jsou navrženy, tak aby odolaly i nepříznivým přírodním podmínkám. Vnitřní stoly je nutné instalovat v interiérech, kupříkladu v garáži, tělocvičně nebo klubu.

Výběr pálky na stolní tenis

Vybírejte pálku dle vaší současné úrovně. Pokud nehrajete stolní tenis na závodní úrovni, postačí vám pálka pro rekreační účely. Hledáte-li však něco pro pokročilejší hráče, budete se dívat po typech potahů, tvaru rukojeti a váze, jelikož všechny tyto parametry mají vliv na pružnost, kontrolu a rychlost.

Nově schválené míčky

K prodeji je zatím stále k dispozici drtivá většina míčku o průměru 38 mm, nicméně Mezinárodní federace stolního tenisu poměrně nedávno stanovila potřebný průměr pro soutěžní účely na 40 mm. Právě z tohoto důvodu je lepší se adaptovat na tento nový rozměr, kdo ví, třeba i vy se někdy ocitnete na nějakém turnaji.

 

Na závěr už jenom nutno dodat, že jsou to hlavně vaše peníze, proto vybírejte vždy uvážlivě a pečlivě, ať už se budete rozhodovat pro elektrokolo, vybavení na stolní tenis, běžecký pás nebo třeba rotoped. Berte zřetel na vlastní spokojenost a ujasnění si priorit, zdali preferujete vybavení pro závodní účely, nebo pro rekreační a relaxační aktivity.

 

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz