Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Vytvořte si ranní rituál

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

 

Návyky a pravidelnost jsou pro nás důležité. Usazují nás v přítomnosti, ubezpečují a uklidňují. A protože ráno, ať si to uvědomujeme či nikoliv, nám tvoří průběh celého dne, měli bychom začít právě zde.

 

Přinášíme pár tipů, jak toho docílit.

 

V předvečer

Pracovní dny, rodina i distanční výuka s dětmi jsou mnohdy náročné a vyčerpávající. Máme stěží čas a energii dát si sprchu. Avšak neměli bychom jít spát v neuklizeném domě, protože nepořádek bude to první, co ráno spatříme. Pokud však máte prostor na pořádný úklid jen v sobotu, nezoufejte, stačí jen zapřemýšlet nad drobnostmi, jako je naházet nádobí do myčky, různé povalující se drobnosti nahrnout do proutěných či látkových košíčků, srovnat časopisy a knihy na stole.

 

 

První myšlenka

Co vás napadne, když ráno vstáváte? Je to nechuť vylézt z postele, povzdech nad hromadou práce, co vás čeká, nebo se obdaříte úsměvem a radostně se zaposloucháte od zpěvu ptáků? Tak pamatujte na to, že z postele opravdu ladíte očekávání celého svého dne.

 

Ranní relax

Dopřejte si chvilku klidu jen a jen pro sebe. Ať si již zacvičíte krátkou ranní jógu, dopřejete si voňavou kvalitní zrnkovou kávu z moka kávovaru či si přečtete noviny u konvičky čaje se šálkem po babičce.

 

Ta správná nota

Zapomeňte ráno na zprávy o ucpané dopravě, počasí, či co se událo depresivního ve světe. Málokdy se stane něco tak zásadního, abyste bez toho nemohli žít. Naopak se podpořte v pozitivním myšlení a dobré náladě nějakou svojí oblíbenou písničkou a vezměte to od podlahy!

 

Představujte si

Ať již máte chviličku při čištění zubů, mazání chleba či v autobusu, na tom až tak nezáleží, udělejte revizi svého dne. Co vás čeká a co vše dnes musíte. A zcela vědomě tím v myšlenkách projděte tak, že vše plníte s naprostou lehkostí, rychlostí a přehledem sobě vlastním. Pak si představte, že je večer a vy jste již v klidu a v naprosté spokojenosti doma. Nedáte tak stresu žádnou šanci.

 

Mějte rádi svá jedinečná rána!

 

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz