Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Zdraví prospěšná pampeliška

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Infuze pampelišky je univerzální lidový lék proti mnoha problémům. Taková infuze se velmi často používá pro hubnutí, při léčbě jater a kloubů, jako je výživa rostlin nebo ochrana proti škůdců (mšice).  

 

Jako základní přísada do infuze se používají nejen květy pampelišky, ale také kořeny, listy a semena. Hlavní výhody pampelišek jsou v jejich šťávě, která obsahuje obrovské množství užitečných prvků.

 

Naše babičky používaly pampeliškovou infuzi k léčbě různých onemocnění očí a kůže, jakož i k léčbě bolesti kloubů, nachlazení a jejich příznaků.

 

Měli byste vědět, že nejvýraznější léčivé vlastnosti mají čerstvé pampelišky, které rostou hluboko v lese, určitě nesbírejte pampelišky v blízkosti vozovky.  

 

Recepty – pampeliška

V současné době existuje mnoho běžných způsobů přípravy infuze pampelišek. Abyste si mohli vybrat ten pravý, doporučujeme vám seznámit se s nejúčinnějšími recepty pro přípravu infuze.

 

  1. K přípravě tinktury z pampelišek potřebujete určitý počet kořenů nebo květů rostliny. Pokud máte k dispozici kořen pampelišky, vezměte si padesát gramů této přísady a zalijte ji půl litrem vodky. Nechejte dva týdny vyluhovat, je nutné obsah nádoby občas promíchat.

Užívejte tinkturu z pampelišek nejméně třikrát denně, 25 kapek, nejlépe hodinu před jídlem. Pomůže vám se zbavit mnoha problémů se žaludkem a k vymizení akné.

 

  1. Pro ty, kteří potřebují pomoc při léčbě diabetu, je vhodný tento recept: nasekejte čerstvé kopřivy, smíchejte s pampeliškou, čekankou a ve stejných poměrech, potom vše zalijte pár sklenicemi vody a vařte na mírném ohni méně než pět minut. Po uplynutí potřebného času byste měli infuzi odstranit z ohně a zabalit ji teplou přikrývkou. Když se přípravek úplně ochladí, přeceďte přes síto. Poté užívejte třikrát denně po dobu jednoho měsíce. Doporučená dávka jsou tři velké lžíce infuze najednou, nejlépe jednu hodinu před jídlem.
  2. Bradavice lze také léčit pampeliškovou tinkturou. Můžete jej vařit se dvěma lžícemi sušených listů pampelišky. Musí být naplněny vodou v množství jedné sklenice, vařit asi dvacet minut. Když je infuze hotová a chladná, ošetřete problémové oblasti kůže, kde jsou bradavice.

 

Před podáním pampelišek při různých onemocnění byste se měli ujistit, že na tento produkt nejste alergičtí. Nedoporučuje se používat alkoholické výtažky z pampelišek pro těhotné a kojící ženy a děti do pěti let.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz