Cookie Consent by Free Privacy Policy website
  • 0 Goodgame Empire je strategie ze středověku, již si zahrajete v prohlížeči

    5.00 z 1 Hlasů

    Každý si chce čas od času odpočinout, zapomenout na starosti běžného života. Někdo si jde přečíst knížku, další zaběhat a jiný zahrát hru. U mnohých her sice nevypnete, musíte přemýšlet a vymýšlet strategie, přesto vám pomohou si trochu odpočinout. Jednou z takových her je i Goodgame Empire od německého herního studia. Strategické MMO hry, jež si můžete zahrát v prohlížeči, jsou populární již dlouhá léta, a Goodgame Empire je jednou z nich. Přichází s obvyklou myšlenkou – dostanete kus země a musíte ji proměnit v bohaté království. Velmi rychle si však všimnete, že v této hře je něco jinak. Grafika je dokonalá, není problém si přiblížit každého jednoho človíčka, který prochází vaším městem. Příběh je velmi zajímavý, neustále vás něčím překvapuje. Nejdříve budujete své město Jak to tak bývá, ve hře si nejdříve musíte vytvořit své město. Postavíte bydlení pro poddané (daňové poplatníky), potřebujete také kamenolom, abyste mohli těžit materiál na stavbu. Hodit se bude i mlýn na mouku, sklady, stáje, tržiště. Všechny budovy můžete upgradovat, když dosáhnete vyšších levelů a získáte více zdrojů. Po stránce boje začínáte budováním armády a obranného systému. Až se budete cítit dostatečně zabezpečení, pustíte se do boje. Na mapě světa kolem vás jsou hrady jiných hráčů, a když je dobudete, rozšíříte své území. Samozřejmě je možné vydat se dobýt i nějaký hrad daleko od vás, přesun armády však něco stojí – je třeba myslet strategicky! Hrajte podle svého tempa Ve hře je nutné přemýšlet dopředu, budovat aliance s ostatními hráči a mít se neustále na pozoru. Nebude vás nudit, protože stále přichází s něčím novým. Na grafiku se příjemně dívá a vše běží tak rychle, jak si přejete. Budete-li chtít průběh hry urychlit, je možné si koupit rubíny (herní měnu). Zahrajte si Goodgame Empire přes celou obrazovku v prohlížeči a zjistěte, zda máte na to, abyste se vyšplhali až do síně slávy!

  • 0 Pro 3D tiskárny seženete náhradní díly i další příslušenství

    0.00 z 0 Hlasů

    V současné době se 3D tiskárny používají nejen v průmyslových podnicích, stále častěji se totiž nacházejí i v domácím prostředí, ostatně není se čemu divit. Pořizovací ceny těchto zařízení jsou přijatelné, dokonce se dá dokoupit i různé příslušenství. V následujících řádcích se na 3D tiskárny podíváme podrobněji.   V případě 3D tisku se vytváří trojrozměrné objekty pomocí metody vrstvení. V podstatě se jedná o aditivní výrobu, což je vrstvení materiálů, jako jsou plasty, kompozity a biomateriály, z nichž se pak tvoří předměty různých tvarů, velikostí, tuhostí i barev.   3D tiskárna je rychlá a přesná Funguje podobně jako inkoustová tiskárna, ovšem v trojrozměrném provedení. Vytvoření 3D objektu od nuly vyžaduje kombinaci špičkového softwaru, materiálu a přesných nástrojů. Tiskárny jsou neuvěřitelně flexibilní, a to nejen v materiálech, jež používají, ale i v tom, co mohou tisknout. Dále jsou přesné a rychlé, takže prototyp můžete mít hotový už během několika hodin a neztratíte tak měsíce výzkumem a vývojem. Zakoupit se dají i náhradní díly pro 3D tiskárny, jako jsou trysky, heatblocky a heatbreaky.   Stejně tak mezi náhradní díly patří základní desky, konstrukční díly, krokové motory, průmyslové zdroje a extrudery. Pro SLA tiskárny jsou k dostání FEP fólie v mnoha velikostech.   Nezapomeňte na příslušenství Kromě náhradních dílů se zaměřte i na příslušenství pro 3D tiskárny. Velice oblíbené jsou adhezivní přípravky, zájem je i o boxy, přípravky na čištění, ochranné pomůcky, tiskové podložky a zabezpečovací prvky.   Jestliže hledáte internetový obchod, odkud můžete objednat náhradní díly, příslušenství i samotné 3D tiskárny, podívejte se do nabídky e-shopu Sharplayers. Nadchne vás nejen pestrost nabídky, ale i cenová politika online prodejny.

  • 0 Jaký doplněk stravy má smysl? Vyzkoušejte kolagen

    0.00 z 0 Hlasů

    Hledáte doplněk stravy, který vám pomůže v oblasti krásy i zdravého pohybu? V takovém případě může být tou správnou volbou například kolagen. Jde o protein, který se v lidském těle vyskytuje přirozeně. Jenže při zvýšené námaze a v pokročilejším věku již tělo nestíhá vyrobit dostatečné množství pro splnění všech nároků těla. A přesně tady přichází na řadu kvalitní doplněk stravy s kolagenem. Jaké účinky nabízí, v jaké formě se užívá a kde seženete nejlepší kolagen? To všechno se dozvíte v tomto článku. Pro zdravou a krásnou pokožku Když se řekne kolagen, nejde o nic jiného než protein složený ze specifických aminokyselin uspořádaných do řetězce. Tuto látku si tělo dokáže vyrobit samo, ale zároveň v mnoha případech takto vlastní vyrobené množství prostě nestačí. Hlavně s přibývajícím věkem je důležité kolagen doplňovat, protože má důležitou roli u pojivových tkání. Stará se tak například o vypnutou a pružnou pokožku, takže jeho dostatečné množství pomáhá předcházet vráskám. Pozitivní vliv na kondici pohybového aparátu Dalším výrazným působením kolagenu je ovlivnění pohybového aparátu. Jakmile začne kolagenu ubývat, mohou nastávat problémy s klouby, chrupavkami či šlachami. Není tak žádnou náhodou, že kvalitní collagen bývá složkou mnoha doplňků stravy zaměřených právě na klouby a jejich optimální zdraví. Pravidelné užívání kolagenu se tak doporučuje i lidem se zvýšenou pohybovou aktivitou či těžce fyzicky pracujícím. Užívání je vhodné i v pokročilejším věku pro podpoření zdraví kloubů. Další účinky kolagenu na lidský organismus Kromě toho nabízí nejlepší kolagen při vnitřním užívání i další pozitivní vlivy na lidský organismus. Pomáhá například snižovat hladinu nežádoucího cholesterolu, zlepšuje funkci střev, pomáhá jako prevence proti srdečním onemocněním a stará se také o zpevňování nehtů a zlepšování kvality vlasů. Kolagenové doplňky stravy tak mají skutečně komplexní pozitivní účinky na celý lidský organismus a mohou pomáhat v mnoha různých oblastech. Samozřejmostí by mělo být pravidelné užívání podle doporučeného dávkování uvedeného přímo u konkrétního doplňku stravy. Z jakých druhů přípravků můžete vybírat Pokud se rozhodnete pro užívání kolagenu, počítejte s tím, že je potřeba vybrat tu správnou a kvalitní variantu. Dobrou volbou je například hydrolyzovaný kolagen, který tělo dokáže velmi dobře využít ve svůj prospěch. Konkrétní doplňky stravy s kolagenem mohou mít podobu prášku, ale i tablet nebo kapslí pro pohodlnější dávkování a pravidelné užívání, které je pro sledování pozitivní účinků naprosto klíčové. Kromě samostatných přípravků najdete také účinnou kombinaci kolagenu s kyselinou hyaluronovou, což je další důležitá látka pro lidský organismus, která hraje roli pro krásnou pokožku i zdravý a bezbolestný pohyb.

  • 0 Ecoblog představuje profesionální bylinářství Naděje Byliny a jeho produkty

    0.00 z 0 Hlasů

    Léčba bylinami nás provází po tisíciletí a jinak tomu není ani dnes, v době moderní medicíny a dobré dostupnosti lékařské péče. Někdy se nám k doktorovi nechce, jindy zklamal naši důvěru, nebo prostě lékařská věda nemá pro naše onemocnění řešení. To jsou chvíle, kdy se s důvěrou vracíme k bylinkám. Jenomže ne vždy to s nimi umíme, a tak saháme po profesionálních výrobcích, jaké nabízí firma Naděje Byliny, za kterou stojí známá odbornice Mgr. Jarmila Podhorná. Profi produkty Mgr. Jarmily Podhorné vám teď představí recenze na Naděje Byliny. Ta se zaměřila nejen na produkty, ale i samotný e-shop této společnosti. Do recenze se pustil Ecoblog, specializovaný projekt známého blogera Radka, který se věnuje především tematice zero waste filosofie, ekologii i všemu, co je bio, nebo pozitivně ovlivňuje naše zdraví. 90 % čtenářek blogu jsou ženy, protože právě ony se o tato témata zajímají nejvíce. Radek produkty Naděje Byliny Mgr. Jarmily Podhorné otestoval nákupem konkrétního produktu – bylinné kúry na zvýšení imunity a posílení organismu. To je v dnešní době velice aktuální téma. Autor recenze tak vlastně testoval sadu čtyř tinktur. Recenze se však na e-shop, jeho produkty a celkové zaměření společnosti podívala ještě podrobněji. Společnost Naděje Byliny je malou rodinnou firmou z Brodku u Konice Přímo v Brodku u Konice pěstuje firma rostliny pro tinktury a další přírodní produkty, i se zde z nich tyto výrobky vyrábí. Za firmu veřejně vystupuje Mgr. Jarmila Podhorná, která je opakovaně citována mnoha médii v souvislosti s účinky různých bylin a s bylinnými terapiemi. Firma nabízí bylinné kúry, tinktury, oleje, masti, sazenice léčivých bylin, knihy s bylinnou tématikou, včetně publikací Mgr. Jarmily Podhorné. Bylinné kúry si lze v e-shopu vybírat podle konkrétního určení, tedy třeba jako soustavu výrobků určených pro vlasy a podporu vlasové pokožky, pro ženské orgány, pro hygienu v ústní dutině, pro močové cesty a ledviny pro zrak apod. Firma se specializuje na tinktury z pupenů rostlin a nabízí též gemmoglukany, tedy kombinace betaglukanů a výtažků z pupenů rostlin. Co najdete v recenzi? Recenze na Ecoblog představuje značku Naděje Byliny, produkty firmy, i průběh samotného nákupu. Bloger Radek též popisuje své zkušenosti s produktem, který se rozhodl v e-shopu zakoupit a testovat rovněž jeho užívání. V kúře byly celkem čtyři tinktury. Radek do recenze zakomponoval své vlastní zkušenosti, ale pozornost věnoval i zkušenostem jiných zákazníků. Vznikla tak skutečně rozsáhlá recenze, která vám pomůže ve vašem rozhodování, jestli produkty z Naděje Byliny vyzkoušet i pro vlastní potíže. Pokud jste příznivci bylinné léčby, máte důvěru k využívání léčivých vlastností rostlin, či trpíte konkrétními zdravotními problémy, rozhodně pro vás bude recenze Ecoblog velice užitečnou. A možná vám dokonce tuto českou značku představí poprvé.

  • 0 Jedlé nádobí radši sníte, než vyhodíte

    0.00 z 0 Hlasů

    Dopřejte si neobvyklou tečku za vaším obědem, grilováním, piknikem či zahradní oslavou, a své nádobí snězte. Tato myšlenka se zalíbí nejen těm, kdo nemají mytí nádobí zrovna v lásce, ale též všem příznivcům udržitelného životního stylu. A to konkrétně „zero waste“ neboli „bez opadu“. Nádobí jako zákusek Zakousnete-li se do talíře, kelímku nebo lžičky při setkání s přáteli, určitě si budou myslet, že jste pěkní vtipálci. O to větší bude jejich překvapení, když zjistí, že servírované jedlé nádobí se dá skutečně zkonzumovat. A ještě si na něm pochutnáte. Na jeho výrobu se používají výhradně rostlinné suroviny, jako jsou pšenice, rýže, kukuřice či jablečná vláknina. Tyto složky jsou tepelně zahřívány a poté formovány do požadovaných tvarů. Jejich chuť by se proto dala nejvíce přiblížit opečenému chlebu nebo cereáliím. S konzumací tohoto nádobí tak nebudou mít problém vegetariáni a vegani, ani lidé hlídající si svou váhu. Počet kalorií je opravdu zanedbatelný. Plnohodnotná náhrada běžného nádobí Jedlé lžičky se zpravidla používají k servírování dezertů a zmrzliny. Aby s nimi co nejvíce lahodily, jsou ochucené třtinovým cukrem a kakaem. Budou skvělou zábavou zejména pro děti, pro něž bude zážitkem si k dezertu přikusovat lžičku. Nemusíte mít obavy, že by se lžičky ve zmrzlinovém poháru rozpustily nebo nepoužitelně změkly. Svůj zákusek si s jejich pomocí můžete vychutnávat až půl hodiny. Podobně jsou na tom jedlá brčka. Vložíte-li je do nápoje o pokojové teplotě, můžete ho usrkávat i hodinu. Co s nádobím, když na něho nebudete mít zrovna chuť? Bez obav ho vyhoďte na kompost. Jeho výjimečná biologická odbouratelnost ho do 30 dnů rozloží. Komu záleží na osudu naší planety, dá jedlému nádobí jednoznačně přednost před papírovou nebo plastovou variantou, jež se v půdě rozkládají i několik desítek let.

  • 0 Spodní prádlo má vliv na zážitky

    0.00 z 0 Hlasů

    Každý už nejspíš zažil situaci, kdy mu oblečení, které měl na sobě, úplně nesedělo a bylo tak dost složité se soustředit na cokoli jiného. U spodního prádla je pohodlí to nejdůležitější.   Pohodlí kdykoliv Na výletě s rodinou nebo sportovním utkání s přáteli se chceme věnovat tomu, co nás baví, a ne si neustále popotahovat ramínko od podprsenky, nechat se omezovat v pohybu upnutými trenýrkami menší velikosti a řešit další nepříjemné drobnosti. Ke sportu i odpočinku potřebujeme kvalitní a dobře padnoucí spodní prádlo, které nás nijak neomezuje a v ideálním případě o něm ani nevíme. Když je chladno, drobné chyby prádla nemusí být tak citelné, ale v horkých letních dnech, kdy se i více potíme, je každé nepohodlí znát. Drsné švy mohou podráždit kůži, pod upnutým oblečením může nakrčená látka způsobit otlaky a další nepříjemnosti.   Vhodná velikost Na vině toho, proč nám prádlo často nesedí, je mnoho faktorů. Jedním z nich je i špatně zvolená velikost. Zatímco ženy mívají tendenci spíše si centimetry ubírat a dámské spodní prádlo volí menší, než by potřebovaly, u mužů je to přesně naopak. Ti naopak vybírají prádlo až o dvě velikosti větší, než je jejich správná velikost. Nepřidá jim to však na pohodlí, větší velikost znamená také širší nohavičky a ne úplně dobře zvolený střih. Muži potřebují pro své intimní partie oporu, kterou jim prádlo poskytuje, musí však dobře sedět. Podle typu střihu je opora výraznější, jako mají upnuté boxerky a slipy, nebo je minimální, což je příklad trenýrek. Ty jsou vhodné pro klidnější aktivity, přílišná volnost v citlivé oblasti by při prudkém pohybu mohla být nepříjemná a ve výjimečných případech způsobit i namožení kůže.   Pro letní aktivity tak volte především prádlo ve správné velikosti, které nikde neškrtí ani nepřebývá. Důležitý je i materiál. Ideální do horkých dní je bavlna nebo bavlna s příměsí, která dobře saje pot a nedráždí pokožku.

  • 0 Zajistěte své prostředky včas! Zlato je zvládne ochránit i před inflací

    0.00 z 0 Hlasů

    Patříte k lidem, kteří jednají prozíravě a snaží se předcházet problémům? V osobním i pracovním životě se vyhýbáte unáhlenému jednání? Dobře víte, jak důležité je nespoléhat se na náhodu? Pak si jste zajisté dobře vědomi, jak důležité je správné finanční plánování. Materiální a finanční zajištění sice samo o sobě není cestou ke štěstí, dokáže však výrazně usnadnit život. A navíc otevírá možnosti, o kterých si bez dostatku prostředků můžete nechat jenom zdát. Proto je důležité postarat se, aby vaše peníze neztratily hodnotu v důsledku inflace. Omezení související s koronavirovou krizí negativně poznamenala ekonomiku Na počátku loňského roku se celý svět ocitl v situaci připomínající katastrofický film. Opatření, která mnohé země zavedly s cílem zamezit šíření epidemie, sice do jisté míry omezila počty nakažených a pomohla snížit ztráty na životech, měla však nemalý dopad na ekonomiku. Mezi nejvíce postižené segmenty hospodářství patří veškerá odvětví související s turistickým ruchem od ubytovacích služeb až po leteckou dopravu, stravování, zábavní průmysl, kultura, péče o tělo a mnohé další. Inflace klepe na dveře. Zlato vás před jejími dopady ochrání Mnoho provozovatelů restaurací, malých prodejen i dalších provozoven se dokonce po nuceném uzavření rozhodlo ukončit provoz. Mnoha domácnostem se během tohoto období snížily příjmy. A je zřejmé, že na dveře nyní zaklepala inflace. Máte-li úspory, je tedy nejvyšší čas zamyslet se nad tím, jak je zabezpečit. Jednou z nejlepších možností je nakoupit zlato, Rozhodli jste se pořídit zlato? Vyberte si spolehlivého prodejce Když do vyhledávače napíšete „investiční zlato“, mezi nejlepšími výsledky se vám zobrazí i stránka www.zlate-mince.cz. Právě na této adrese najdete zlaté mince i slitky vysoké ryzosti. Koupit je můžete za příznivé ceny přímo přes internet, případně v kamenné prodejně v pražském Obecním domě. Navíc tu máte možnost zlato později opět odprodat.

  • 0 Vrácení daní z Německa – vyzkoušejte to jako službu na klíč

    0.00 z 0 Hlasů

    Nepřipravujte se zbytečně o peníze a nechte si vrátit daně v Německu, které jste zaplatili navíc. Nevíte, jak na to? Využijte právní službu na klíč. Pracovali jste v Německu, avšak ne po celý rok? V tomto případě je pravděpodobné, že i vy máte nárok na vrácení daně z Německa. Obvykle jde o situace, kdy v Německu pracujete pouze část roku, současně mimo Německo nepobíráte žádné vyšší příjmy, jste též v manželském svazku nebo za prací do Německa dojíždíte. To vše bývají předpoklady k tomu, že i vy spadáte do kategorie, kdy vám náleží vrácení přeplatku na dani. Jenomže jak na to? Požádejte o vrácení daně z Německa Mnozí nemáme dostatek informací k tomu, že na vrácení daně máme nárok, či nevíme, jak a kde si o přeplatek požádat. Na problematiku vrácení daní z Německa se specializuje společnost TJ-Legal. Firma je schopna zařídit vrácení německého daňové přeplatku na klíč, a to dokonce až čtyři roky zpětně. Nejste si jisti, jestli si jej můžete nárokovat i vy? Stačí kontaktovat TJ-Legal, kde vám ihned poskytnou informace, zdali si i vy máte možnost uplatnit snížení daňové povinnosti a uplatnit si zákonné odečitatelné položky. Určitě se o možnost vrácení daní zajímejte, protože pokud třeba žádáte několik let zpětně, může se jednat o poměrně vysokou částku. Obvykle se jedná o částky přibližně mezi 700 a 5000 € (zdroj: TJ-Legal). Vyřízení je přitom velice rychlé. Minimum dokladů, zbytek již ponechte na TJ-Legal K vyřízení vrácení daně potřebujete minimum dokladů. TJ-Legal dodáte formulář Lohnsteuerbescheinigung, případně výplatní pásky od všech zaměstnavatelů za dané období. Chybějící doklady si zajistí firma sama a vám již dojde na účet pouze přeplatek na dani. Neodkládejte žádost o přeplatek na dani v Německu Ideální je pro vás samozřejmě žádat o přeplatek ihned, jakmile na něj máte nárok. Což je vlastně vždy po 31. prosinci. Takže již v lednu můžete zažádat o vrácení přeplatku na dani za předchozí rok. TJ-Legal vám s tím pomůže.

  • 0 Vytvořte si praktický sklad pomocí regálových systémů

    0.00 z 0 Hlasů

    V současné době spousta společností disponuje skladem pro uložení materiálu, ba dokonce i hotových výrobků. Pokud chcete ve skladových prostorech nastolit pořádek, není nic jednoduššího než investovat do regálových systémů, neboť jsou praktické a také odolné vůči mechanickému poškození. V následujících řádcích vám prozradíme, jaké uplatnění nacházejí. S regálovými systémy jsou spokojené mnohé oblasti. Používají se totiž v obchodech, velkých skladových prostorech strojírenských i výrobních firem, ale klidně i v menších domácích dílnách. Pro navržení vhodného řešení použijte návrhář regálů, s nímž přišla společnost STORAGE CZ. Co všechno umožňuje návrhář regálů? Pomocí návrháře regálů si navrhnete takový regálový systém, jenž bude vyhovovat vašim představám a požadavkům. Samozřejmě, je nezbytné zohlednit i prostorové možnosti skladu. STORAGE CZ na své webové stránce provozuje online návrháře regálů poměrně dlouho a tento program je velice oblíbený, ostatně není se čemu divit. V první řadě si vyberete, o jaké regály máte vůbec zájem, protože je rozdíl mezi regály na pneumatiky či potravinové zboží. V nabídce jsou tři varianty – regál na pneumatiky, obchodní regál a paletový regál. Jakmile zvolíte jedno z těchto provedení, určíte počet požadovaných polic, výšku sloupce, vzdálenost polic, šířku, hloubku a nosnost polic. Návrhář vám zobrazí celkovou cenu, jakou za regálové systémy zaplatíte. Regály do každého skladu Společnost STORAGE CZ dodává regálové řešení i významným firmám, jako jsou Samsung Slovakia, IKEA, Whirlpool a Kia Slovakia. V tomto segmentu se totiž pohybuje více než dvacet let, a tak má bohaté zkušenosti. Vedle regálových systémů má v nabídce i dílenský nábytek a přepravky z kartónplastu, které se vyznačují nízkou hmotností, ovšem vysokou odolností vůči chemikáliím, páře a mechanickému poškození.

  • 0 Dílenská skříňka a další vybavení, které se může hodit každému domácímu kutilovi

    0.00 z 0 Hlasů

    Stále více živnostníků a řemeslníků, kteří mají menší firmu, přichází na chuť práci v domácích podmínkách. Je to praktické z mnoha důvodů, obzvláště v poslední době, kdy v tuzemsku panuje epidemie koronaviru. K tomu, abyste mohli řádně a plnohodnotně vykonávat svoji profesi, pracujete-li manuálně, je zapotřebí si vytvořit domácí dílnu. A v ní nesmí chybět užitečný nábytek. Skříně na nářadí Základem každé domácí dílny, v níž se budete moci realizovat, jsou skříně na nářadí. Může jít o klasické kovové skříně, jež jsou poměrně snadno dostupné a nestojí moc peněz. Výhodami jsou jejich dlouhá životnost a vysoká odolnost vůči poškození. Nevadí jim prach a znečištěné prostředí, s čímž se v každé dílně musí počítat. Pojízdné dílenské skříňky Velmi zajímavou volbu představuje dílenská skříňka, která je na kolečkách. Tento typ dílenského nábytku hojně využívají například automechanici, protože potřebují mít nářadí a další potřeby neustále po ruce. Pojízdná dílenská skříňka vám umožní mít všechny důležité věci vždy tam, kde je zrovna potřebujete. Nemusíte pak pořád odbíhat od práce. Kvalitní pojízdné dílenské skříňky mají překvapivě velkou nosnost, dokážou pojmout i více než 100 kilogramů. Uschováte tak do nich nejen drobné pomůcky, jako jsou různé hřebíky apod., ale také kompletní sady nářadí či vrtačku. Ideální je, pokud jsou členěné do několika šuplíků, horní deska by pak měla sloužit jako odkládací, ale také pracovní prostor pro drobnou činnost. Kolečka musejí mít nejen dobré vlastnosti z hlediska otáčení, ale je praktické rovněž to, když mají brzdný systém, takže vám pak dílenská skříňka zbytečně neodjíždí v nevhodný okamžik. Boxy na nářadí V neposlední řadě se vyplatí pořídit si ještě menší box na nářadí. V nabídkách specializovaných eshopů je najdete v plastových i kovových variantách. Dobré je, pakliže mají uzavíratelné víko na zámek, pak si totiž boxy na nářadí můžete vzít i mimo dílnu, kupříkladu na stavbu, potažmo někam na veřejné prostranství. Zámek zajistí, že se do nich nedostane nikdo nepovolaný.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz