Cookie Consent by Free Privacy Policy website
  • 0 Čím bodují dnešní mobilní telefony? Letos hlavně 5G

    0.00 z 0 Hlasů

    Výrobci na nás každoročně chrlí rovnou několik modelů, většina značek chce totiž uspokojit jak náročné zákazníky ochotné dát za telefon půl výplaty, tak šetřivější jedince. Pokaždé se snaží nabídnout něco nového, aby měli všichni důvod pořídit si nový mobil. Jaká novinka láká letos? Letos nové mobilní telefony lákají zejména na 5G. Tato vysokorychlostní síť je sice ještě stále v plenkách, ale například tuzemský operátor O2 už ji do provozu uvedl 30. června v Praze a v Kolíně. Ano, 5G je a zřejmě ještě nějakou dobu bude pouze pro vyvolené. Po většině území ČR totiž naplno neběží ještě ani 4G (LTE). Zákazníci O2 si nicméně od 1. července mohou Nejrychlejší 5G internet aktivovat v samoobsluze za cenu symbolické jedné koruny. Potřebují k tomu pouze zařízení, které danou síť podporuje. A takových na trhu přibývá. Apple si nenechá ujít příležitost Zařízení s Androidem, která podporují 5G, bude na trhu dost. Vlastně už je. Pokud však toužíte po telefonu iPhone s podporou nejrychlejší sítě, připravte si pořádný balík peněz. Chystaný iPhone 12, jeho představení proběhne v září, prý podporu 5G nabídne. Levný ale nebude. Přitom toužíte-li po mobilu s Androidem, podporu 5G si užijete i u levnějších modelů. Je také součástí výbavy mnohých aktuálně populárních telefonů. 10 populárních telefonů roku 2020 Jaké mobily jsou v letošním roce oblíbené? V top desítce se objevují značky, jež byste tam čekali – hlavně Samsung, Apple. Samsung Galaxy S20/S20 Plus/S20 Ultra LG V60 ThinQ 5G OnePlus 8/8 Pro Samsung Galaxy Note 10/10 Plus Apple iPhone 11 Pro/Pro Max Apple iPhone 11 Samsung Galaxy S10/S10 Plus Google Pixel 4 XL/Pixel 4 Apple iPhone SE Google Pixel 3A XL/Pixel 3A Co je však překvapením, je absence značky Xiaomi. Seznam populárních telefonů je celosvětový, možná představuje spíše americký model. V Evropě je Xiaomi velmi populární značkou, její popularita roste zejména ve Španělsku, Francii či Itálii. Rovněž Xiaomi má v nabídce mobily s podporou 5G – například Xiaomi Mi 10 5G. Kromě podpory 5G pochopitelně nadále hrají prim fotoaparáty. Dnes je naprosto běžné pořídit si mobil s čtyřnásobným fotoaparátem, který vyfotí hezkou krajinu i makro záběr. Na rozdíl od 5G si dobrý foťák může užít kdokoliv, nejen obyvatelé Prahy a Kolína.

  • 0 Gramofon je malé umělecké dílo

    0.00 z 0 Hlasů

    Gramofon - nádherný archaický vynález z 19. století, který pro mnohé zůstává nepřekonatelným etalonem zvuku. Gramofony se triumfálně vracejí a jejich kouzlu podléhá stále více lidí. Nejde jen o audiofily s absolutním sluchem, současná nabídka gramofonů dokáže uspokojit každého. Chtěli byste se tedy připojit k řadám fanoušků analogového zvuku? Nebo jste kdysi gramofon měli, ale zbavili jste se jej v pošetilé víře v triumf digitálních formátů hudby? Našli jste doma sbírku starých gramodesek po rodičích a chtěli byste si ji občas přehrát? Potom je gramofon ta správná volba pro vás. Nemusíte však kvůli tomu rozbíjet prasátko ani vylupovat banku. Na stránkách https://www.htpshop.cz/gramofonove-pristroje pořídíte gramofon od špičkového výrobce Denon již za méně než 5 000 Kč.   Na co se při koupi gramofonu zaměřit?   Jednou z nejdůležitějších věcí každého gramofonu je přenoska, která snímá vibrace z drážky gramodesky a převádí je na elektrický signál, který se zesílí a promění v hudbu. Nejlepšími, přitom však cenově dostupnými přenoskami jsou MM a MC. U gramofonu je také velmi důležitou součástí zesilovač či předzesilovač. Pokud váš vybraný gramofon ani jeden z nich nemá, budete muset počítat s náklady na jeho pořízení. Naopak u gramofonů, které již předzesilovač a zesilovač mají, nic dalšího nepotřebujete a po zapojení do vaší hifi soustavy můžete ihned začít s přehráváním desek.   Gramofon může plnit i dekorativní funkci   Krásný gramofon se bude hezky vyjímat na vaší polici či v hifi soustavě a kromě dokonalého přehrávání zvuku bude plnit i funkci dekorativního předmětu, který budou všechny vaše návštěvy obdivovat. Na stránkách https://www.htpshop.cz/gramofonove-pristroje si můžete z mnoha typů gramofonů a příslušenství vybrat takový, který dokáže uspokojit začátečníky i náročné audiofily.

  • 0 Jak se při výrobě závitů a dalších produktů vyvarovat zmetků? Na řadu musí přijít kalibry

    0.00 z 0 Hlasů

    V případě, že se vaše firma, která se specializuje na sériovou výrobu nejrůznějších závitů a dalších součástek, potýká s častými problémy ohledně parametrů produktů, je nejvyšší čas zapojit do výrobního a kontrolního procesu kalibry. Bez nich se dnes žádný průmyslový podnik neobejde. Co jsou kalibry a kdy se používají? V okamžiku, kdy dochází k výrobě závitů, jež se následně mají používat třeba u přípojek plynu či vody, je nutné zajistit, aby tyto produkty měly maximálně přesné rozměry. Laikovi se může vyrobená součástka zdát dobrá, jenže i rozdíly v řádech stovek, ba dokonce tisícin milimetrů hrají významnou roli. Často i nepatrná odchylka způsobuje to, že se daný produkt následně nemůže použít v praxi. A právě z tohoto důvodu poslouží kalibry.Pro měření odchylek u vnějších a vnitřních závitů se používají speciální závitové kalibry. Ať už se jedná o trubkovité či metrické, vždy je rozhodující, s jakou přesností dokážou odchylky detekovat. Čím jsou citlivější, tím snadněji odhalí případné zmetkové výrobky, jež by se neměly dostat k zákazníkovi. Kromě závitových se často aplikují rovněž válečkové kalibry, které pro změnu slouží ke kontrole vnitřních průměrů předmětů. Dají se používat i k oboustrannému měření. Prodejce kalibrů v České republice Jak jsem už zmínil, důležitá je kvalita kalibrů, tedy zejména schopnost detekovat i ty nejmenší odchylky. Máte-li zájem o koupi spolehlivých závitových kalibrů, případně pak dalších variant kalibrovacích zařízení, navštivte webové stránky https://www.nastroje.cz/kalibry-a-meridla/kalibry/, jež provozuje společnost Nástroje.cz.U firmy Nástroje.cz, tedy konkrétně na jejím webu https://www.nastroje.cz/kalibry-a-meridla/kalibry/, naleznete řadu modelů kalibrů, které se hodí pro průmyslové využití, ale ocení jej i menší firmy a živnostníci v různých oborech.

  • 0 Likvidace aut je hračka! Peníze dostanete na ruku

    0.00 z 0 Hlasů

    Máte doma auto, které už se ani nehodí nazývat autem, jde spíše o autovrak? Takový vrak dokáže přidělat pěkné vrásky na čele. Mnoho lidí vůbec neví, kam ho odvézt, a v případě, že jde o nepojízdný vrak, ani nevědí, jak by ho vlastně měli někam odtáhnout. Všechny tyto potíže je ale možné nechat na odbornících. O váš autovrak se postarají a peníze za něj vám vyplatí v hotovosti na ruku. Na likvidace vozidel se specializuje společnost ZAHOTOVÉ, která působí po celé ČR. Pro vrak si k vám klidně přijede a zajistí jeho odvoz. Peníze vám přitom vyplatí hned na místě na ruku. Podle čeho se stanovuje cena za výkup vozidel? Výkupní cena záleží na mnoha faktorech. Zpravidla se bere v úvahu stav automobilu a jeho kompletnost, originalita jednotlivých dílů, poptávka po jednotlivých dílech na trhu a také aktuální výkupní cena železa. Jelikož zákazníci obvykle chtějí znát aspoň přibližnou výkupní cenu ještě předtím, než si domluví osobní schůzku, nabízí společnost ZAHOTOVÉ možnost určení přibližné ceny prostřednictvím online formuláře. Do formuláře je třeba co nejpodrobněji zadat veškeré údaje o vašem automobilu (vraku) – značku, rok výroby, typ auta, objem motoru, palivo, najeté km, doplňující údaje a také fotografie. Čím lépe auto popíšete, tím přesněji budou odborníci schopní stanovit cenu. Auto od vás vykoupí už do 24 hodin Společnost ZAHOTOVÉ za vámi přijede opravdu kamkoliv po republice, a to do 24 hodin. Záleží samozřejmě hlavně na vás, kdy budete mít čas. Samotný výkup je rychlá záležitost. Odborník, který přijede, vůz důkladně prohlédne a určí konečnou cenu. Připraví vám k podpisu kupní smlouvu, předá protokol o ekologické likvidaci a je hotovo. Víc už se o nic nestaráte. K výkupu přitom potřebujete pouze občanský průkaz, malý a velký technický průkaz, a není-li auto vaše, tak i plnou moc vlastníka. Ať už vás tedy zajímá likvidace aut Praha, nebo vám stojí autovrak v jakékoliv jiné části republiky, obraťte se na ZAHOTOVÉ.

  • 0 Finance při stavbě vám ušetří půjčovna stavební techniky

    0.00 z 0 Hlasů

    Chcete při stavění ušetřit, a tak se chystáte spoustu úkonů zvládnout sami? Možná ušetříte za práci zedníků a dalších pracovníků, ale jak to uděláte s vybavením? Odborná firma si výbavu vždy přiveze, a pokud se do práce pustíte sami, brzy zjistíte, kolik vám toho vlastně chybí. Od toho tady ale jsou půjčovny stavební techniky. Některé vybavení se vyplatí pořídit – například laserová vodováha najde využití během celé stavby, a navíc je docela skladná. Kdybyste si ale měli samostatně pořizovat lešení, míchačku, rypadlo, kompresor, kondenzační vysoušeč a jiné věci, stavba by se vám velmi prodražila, a hlavně byste všechnu tu výbavu brzy neměli kam dávat. Jak funguje pronájem stavební techniky? Podmínky se mohou mírně lišit podle toho, do jaké firmy se vydáte. Známá půjčovna stavební techniky v ČR je například firma Boels. Působí po celé republice, zejména ve větších městech, a kdybyste se podívali do zahraničí, našli byste tam její pobočky také. Boels funguje v Německu, Polsku, Rakousku a mnoha dalších zemích. U firmy Boels stačí dorazit na pobočku a vzít s sebou doklad totožnosti (občanský či řidičský průkaz nebo cestovní pas). Na pobočce můžete kartou zaplatit půjčovné a kauci. Kauce je pro pronajímatele taková jistota, že vybavení v pořádku vrátíte. Až se tak stane, peníze vám samozřejmě budou navráceny. Výše kauce se liší podle konkrétního vybavení, zejména tedy podle jeho ceny. Půjčte si vybavení na víkend výhodněji U jednotlivých produktů jsou uváděny ceny pronájmu za den a také za týden. Při vypůjčení vybavení na den jej můžete používat 24 hodin, na týden pak 168 hodin. Výjimkou jsou stroje s počítadlem hodin, u těch se počítá s osmihodinovým pracovním dnem, týden tedy znamená 40 provozních hodin. Zejména soukromým osobám pak přijde vhod speciální víkendový tarif od pátku do neděle nebo od soboty do neděle. V sobotu si můžete vybavení půjčit na dva dny za cenu jednoho dne.

  • 0 Novostavba nebo preferujete starší zástavbu?

    0.00 z 0 Hlasů

    Je nám sympatická starší zástavba nebo je vám bližší novostavba? Až se budeme rozhodovat nad prvním bydlením nebo nám stávající místo přestane vyhovovat, přijde čas na rozhodnutí, kam se usadit dále. V námi uvedeném porovnání, tvoří rozdíl jednotlivé vlastnosti a možnosti, které teď detailněji rozebereme. V čem vede starší zástavba? Zásadní výhodou tzv. starší zástavby neboli nemovitostí s určitou historii, je dost často ojedinělá lokalita. Jsou totiž místa, na kterých není možné stavět nové domy a proto jednou z možností je ubytovat se v již postavených domech, které jsou například ve větších městech obklopeny historií a jedinečnou atmosférou. Jedinečné umístění bývá výsada starší zástavbu. Dost často to platí v případě bydlení v centru, kde nalezneme historickou část města. Zde se lidé mohou těšit jedinečným okolím, které dává bydlení nový rozměr. V případě, že starší zástavba není v historickém centru nebo není v lukrativní lokalitě, může být její nespornou výhodou nižší cena. Tu určuje několik faktorů, mezi které patří: Doplňkové služby jako recepce, posilovny nebo vyhrazené parkování Umístění nemovitosti v městské části Rozloha samotného domu Stáří budovy a vybavení Jaké nevýhody jsou spojené s bydlením ve starším domě? Vždy záleží na preferencích a subjektivním názoru. Pro jednoho zajímavé a lákavé může být pro jiného nepěkné nebo nedostačující. Co by tedy mohlo případné zájemce o bydlení ve starších domech odrazovat? V některých případech to může být celkový technický stav budovy. Ta může totiž teprve čekat na rekonstrukci a v takovém případě, se můžeme pohybovat v prostředí, které našemu oku a někdy také zdraví příliš nelahodí. V České republice býval v jednu určitou dobu trend, používat například azbestové střešní krytiny. Ty mají nesporné izolační a cenové výhody, nicméně azbest na střechu nepatří. Protože má naprosto zásadní negativní vliv na lidské zdraví. Samotné střešní desky nejsou závadné, ale problém nastává, jakmile se začnou vlivem stáří či okolních vlivů hýbat a drolit se. Tím se začínají do okolního prostředí uvolňovat karcinogenní látky, které mohou obyvatelé domu vdechovat a nebývale tím zvyšují riziko rakoviny. Mínusem starších domů mohou být někteří původní obyvatelé. Nemůžeme tvrdit, že nové je správné a co je použité není. Vše může být naprosto v pořádku, ale pokud budeme využívat byt nebo dům, ve kterém nejsme první obyvatelé, budeme před námi úkol se vypořádat s některými neduhy, které po sobě původní nájemníci zanechali. Jaké neduhy to mohou být? Například poškozený nábytek, špinavé zdi nebo poničené vybavení domu samotného. Někteří lidé by souhlasili, že se na určitých starších místech může držet zlá atmosféra, kterou sice nevidíme, ale rozhodně ji můžeme vnímat podvědomě a nechat se negativně ovlivňovat něčím, co jsme nezpůsobili. Vnímavější jedinci na takových místech mívají například problémy se spaním a celkově se mohou zbytečně cítit špatně. V čem naopak vynikají novostavby? Tím nejzajímavějším benefitem novostaveb je samozřejmě jejich aktuální vzhled, dost často zajímavý design nebo samotná novota a všude přítomná čistota. Jakmile si člověk jednou zvykne na krásné nové chodby novostaveb, moderní materiály a chytrá domovní řešení, jen těžko si bude zvykat na něco jiného. Novostavby jsou také dost často pojaté jaké určitý ucelený koncept, který novým obyvatelům umožňuje využívat těchto nemovitostí podle jejich dalších preferencí. Jedna skupina je například určena pro mladé rodiny s dětmi, kde můžete v nejbližším okolí objevit nádherné prostorné dětské hřiště. A jaké vidíte zásadní rozdíly mezi novými domy a těmi staršími? Popište svoje dojmy v komentáři!

  • 0 Vlastni brand jedine s ekologickym potiskem

    5.00 z 1 Hlasů

    Uvažujete o vlastních tričkách, sešitech, tužkách či dokonce celé sadě výrobků s vaším logem? Merch na zakázku si už dávno nenechávají zpracovávat pouze známé osobnosti. Jde o skvělý prostředek pro firmy, pořadatele různých konferencí a akcí apod. Ti všichni by však měli dbát na ekologii. Veřejnost dnes hodně dbá na ekologické chování. Zejména na sociálních sítích vás sledující či konkurence mohou zkritizovat za to, jak škodíte přírodě. Což se vám ale nestane, když pro potisk triček využijete ekologický tisk a připlatíte si za kvalitní textil. Jaký potisk je ekologický? Nejde až tolik o samotnou technologii tisku. Velmi často se používá sítotisk, což je úplně v pořádku. Jde o to, jaké potřeby pro sítotisk výrobce využívá. Zaměřte se primárně na takové, kteří na potisk triček používají barvy bez rozpouštědel na vodní bázi. Tyto barvy mívají certifikaci GOTS. Co je GOTS certifikace? GOTS nebo Global Organic Textile Standard je nejpřísnější certifikací pro textilie. Zaručuje nejen přírodní původ, ale dbá také na etickou stránku výroby, tedy například na to, aby se na výrobě v továrnách nepodílely děti a aby pracovníci měli odpovídající podmínky. Jaký textil je ekologický? Spíše než ekologický by se mělo říct přírodní a s etickým přesahem. Zaměřujte se na trička a jiné výrobky z organické bavlny, případně klasické bavlny opět s certifikací GOTS. Výrobky z organické bavlny postupně začínají zařazovat do nabídky i větší obchody s oblečením, zcela jistě je najdete u specializovaných prodejců a velkoprodejců. Pokud máte zájem o merch na zakázku či kolekci textilu se stejným potiskem, je samozřejmě nejlepší svěřit jedné firmě jak výběr textilu, tak ekologický tisk. Zkusit to můžete u firmy MatesArt, za níž stojí jeden jediný člověk. Mates se svému řemeslu věnuje poctivě každý den a snaží se do něj vnést ekologický přístup. Má úspěch, protože přesně na tohle dnes lidé slyší. A budou na to slyšet i vaši zákazníci či klienti.  

  • 0 Jak financovat nákup vozu?

    0.00 z 0 Hlasů

    Zhruba 50 % Čechů si při nákupu nového auta bere nějakou formu úvěru. Pod slovem „nové“ přitom nemyslíme pouze auta přímo od výrobce, ale také z autobazaru či obecně z druhé ruky. I na ta je samozřejmě možné vzít si půjčku. Auto obvykle patří k vyšším výdajům a společně s bydlením jde o položku, na niž je rozumné vzít si úvěr. Většina lidí se bez něj totiž neobejde, používají ho například na dojíždění za prací. Jenže která půjčka na auto je ta správná? Pro úvěr na auto raději do banky Na nákup automobilu budete zřejmě potřebovat půjčit více než jen pár desítek tisíc. Pro takové vyšší částky je vždy lepší vydat se raději do banky. Nemusí mít přímo speciální úvěr na auto, většinou lze situaci řešit obecnou půjčkou. Bude-li po vás banka vyžadovat ručení, můžete ručit samotným autem. Jestliže vám banka půjčit nechce, nejdříve se zamyslete, čím to je. Jsou-li důvodem současné půjčky nebo dluhy, dobře promyslete, jestli je nákup nového vozu skutečně tak důležitý a zda by vám přechodně nestačilo nějaké bazarové auto za pár desítek tisíc. Pokud si jste jistí svou schopností splácet, vydejte se k nebankovním poskytovatelům. Dobře si však prověřte, od koho si půjčujete a za jakých podmínek. Existuje spousta srovnávačů, jež stojí za prozkoumání – jedním z nich je například NavigatorUveru.cz. Tento srovnávač úvěrů nabízí například i půjčky pro zadlužené. Ještě jednou však opakujeme, že jestliže už nějaké dluhy máte, je třeba další úvěr skutečně dobře zvážit. Finanční a operativní leasing jako další možnost Další možností financování nákupu automobilu je leasing. Pokud se zaměříme na ten klasický, tedy finanční leasing, jde o to, že auto za vás odkoupí leasingová společnost a vy jí ho postupně splácíte. Jde tedy o něco podobného jako v případě bankovního úvěru, jen s jednou nevýhodou: dokud peníze nesplatíte, auto není fyzicky vaše a na jakékoliv větší zásahy se musíte dotazovat jeho majitele. Tato varianta je tedy výhodná zejména v případě, kdy leasingová společnost nabídne výhodnou úrokovou sazbu, na niž byste v bance nedosáhli, případně když vám banka půjčit nechce. Operativní leasing je pak něco trochu jiného. Dal by se přirovnat spíš k dlouhodobému pronájmu auta. Spočívá v uzavření smlouvy na několik let, přičemž po celou dobu platíte měsíční splátku. Až smlouva skončí, máte možnost uzavřít další na jiné auto. To staré je majetkem leasingové společnosti, pokud si ho neodkoupíte za zůstatkovou cenu, což spousta společností nabízí, nikdy nebude vaše. Nelze samozřejmě říct, který způsob financování nákupu automobilu je nejvýhodnější. Každému bude nejlépe sedět něco jiného. Vždycky je ale nejlepší, když můžete auto zaplatit ze svého. Rozmyslete si tedy, zda by vám nestačil nějaký levnější vůz. Hodnota nového auta velmi rychle klesá a rozhodně nejde o ziskovou investici.

  • 0 Jak fungují gentlemanské dohody v marketingu

    0.00 z 0 Hlasů

    Slyšeli jste už o gentlemanských dohodách v marketingu? Jedná se o dohodu, která mnohdy znamená víc než smlouva. Přátelský přístup, pokora a lidskost jsou v některých případech opravdu tím, co prodává. A i v takové džungli, jako je marketing, to může fungovat.   Co je to gentlemanská dohoda Tento pojem se používá už dlouhou dobu a říká se, že gentlemanská dohoda znamená víc než písemná smlouva. Gentlemanské dohody se často stvrzují jen podáním ruky, neexistuje žádný dokument ani jiná forma jejího ujednání. Tato dohoda není vynutitelná, ale je dodržovaná, aby byla zachována čest všech účastníků.   Proč by měla fungovat Například v minulosti se smlouvy nepodepisovaly a většina lidí svému slovu dostála. Když se vrátíme například do středověku, do dob království a rytířů, tak čest byla právě tím, čím se mohli rytíři pyšnit a za co byli ochotní mnohdy i položit život. V dnešním světě je možné představit si gentlemanskou dohodu jako stvrzení toho, že odvedeme skvělou práci a náš protějšek s ní bude spokojen. Samozřejmě, že lidé chybují a i v těchto dohodách může dojít k problému. Opět však z gentlemanství vyplývá, že jakmile pochybení zjistíme, ihned jej napravíme.   Jak na přátelský přístup Pokud chcete svým klientům nabídnout víc než jiní, vsaďte na přátelské jednání. I v marketingu a obchodním světě, se můžete dostat daleko, i když vstupujete do podnikání s nižším kapitálem. Často se říká, že buď máte peníze, nebo známosti. Pokud s druhými dokážete jednat na rovinu a přátelsky, věřte, že se rádi vrátí. Ať už jako klienti nebo obchodní partneři.   Práce, která baví Pro většinu lidí je důležité, aby dělali práci, která je baví. V takovém případě ji pak dělají nejlépe a úspěchy jsou viditelné. Při hledání digitální marketingové agentury vnímejte, jak na vás druzí působ,í a nebojte se jich zeptat, jestli je jejich práce baví. Když dostanete kladnou odpověď, víte, že jste na správném místě.   Příjemná spolupráce Nikdo si nepřeje spolupracovat s partnerem, se kterým je náročná komunikace či v kontaktu s lidmi působí nesympaticky. Ať chcete nebo ne, v dnešní době je to i o vztazích. Snažte se tedy vždy myslet na to, že spolupráce by měla být dlouhodobým a fungujícím partnerstvím, ať plánujete vytvořit vlastní webové stránky, navrhnout fungující e-shop nebo vytvořit komplexní marketingovou strategii.   Lidskost na prvním místě Kromě plnění gentlemanských dohod se snažte mít pochopení pro druhé. Každý může mít někdy špatný den nebo se mýlit. Pokud si i v těchto případech zachováte chladnou hlavu, rozumné uvažování a lidskost, věřte, že řešení vždy naleznete.    

  • 0 Umí barvy ovlivnit i naše choulostivé myšlenky?

    0.00 z 0 Hlasů

    Zamysleli jste se někdy nad tím, proč na dovolené chcete s partnerkou či partnerem trávit o samotě mnoho času a doma jste rádi za svůj klid? Sexuální představy i nálady totiž ovlivňují i barvy, kterými se obklopujete.   Pokoj, který je vymalovaný určitou barvou, na nás působí různě. Barvy ovlivňují naše vnímání a samozřejmě i myšlenky a to, jak se cítíme. Odpočinout si v soukromí je lepší spíše v tmavší místnosti, kde si nebudeme připadat jako na sluncem ozářeném náměstí. Na masáži si chceme odpočinout a relaxovat, křiklavě růžová by nás tak nejspíš rušila. Vášnivou noc si ale naopak více užijeme tam, kde jsou červené doplňky než v pokoji s uklidňující zelenou. A erotická masáž zajistí největší prožitek v pokoji s tlumenými, teplými barvami. Jak tedy barvy ovlivňují naše intimní myšlenky?   Modrá je považována za relaxační barvu, která připomíná vodní hladinu nebo oblohu. Může působit chladně, navíc pomáhá lépe usnout. Pro místnost pro své partnerské hrátky si tak ideálně zvolte buď jinou barvu, nebo alespoň vsaďte na teplejší odtít této klidné barvy. Stejné je to se zelenou, která uklidňuje.   Červená je nabitá energií a velmi sexy, ne nadarmo již po mnoho století zdobí domy a místa určené pro tělesné potěšení. Rozproudí krev, provokuje, je agresivní a erotická, stačí jen několik doplňků a polštářků a máte jistotu, že vás čekají vášnivé chvilky. Je hlavní barvou všeho, co je spojené s erotikou, od erotické masáže až po bary a kluby pro muže.   Žlutá a zlatá jsou optimistické barvy, které naší sexualitě svědčí. Jsou plné energie a to až do takové míry, že vám nedovolí usnout, zato věnovat se jiným činnostem ano.   Bílá je tak trochu univerzální barva, evokuje čistotu a nevinnost. Je skvělá pro kombinaci s jinými barvami, můžete si tak přidávat doplňky podle aktuální nálady a chuti.   Fialová je sestrou červené, i když tak na první pohled nemusí působit. Zvlášť její tmavé odstíny mají sexy nádech a působí luxusně.   I drobné doplňky, svíčky, přehozy či závěsy dokážou změnit vzhled místnosti během chvilky a ovlivnit to, jak se v ní cítíme. Než tak naplánujete třeba domácí masáž nebo vášnivou noc, rozhlédněte se kolem sebe, zda nejsou barvy proti vašim plánům.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz