Cookie Consent by Free Privacy Policy website
  • 0 Co je koronavirus a jak se mu bránit?

    0.00 z 0 Hlasů

    Rodina koronavirů je poměrně rozsáhlá a nedostatečně studovaná. Do roku 2012 medicína pozorovala případy nemocí zvířat a lidí, které postupovaly bez komplikací s příznivou prognózou. Od roku 2012 byly hlášeny případy chorob zvířat a lidí, kdy původcem choroby byl kmen koronavirusu, který se následně jmenoval MERS-CoV (syndrom respiračního CoV na Středním východě). Tento kmen koronaviru byl poprvé identifikován na Středním východě. Charakteristikou nemoci MERS je její vysoká nakažlivost (vysoký stupeň infekce - snadná penetrace viru do těla) a smrt. V posledních dnech roku 2019 bylo zaznamenáno nové ohnisko infekce koronaviry. A pokud bylo zaznamenáno první závažné ohnisko nákazy v táborech s velbloudy, nové ohnisko koronaviru je spojeno s trhem rybích produktů, mořských plodů a exotických zvířat pro potravu (hadi, netopýři). Tato skutečnost hovoří ve prospěch skutečnosti, že ohniska koronaviry přímo souvisejí se specifikami života obyvatel některých druhů živých tvorů v přírodě, které jsou nosiči a přenášejí infekci na člověka, když přicházejí do styku, včetně jídla. Z tohoto důvodu jsou zvířata považována za nosiče koronaviru. Osoba může být infikována od zvířete kontaktem a také jedením potravin živočišného původu (maso, mléko, ryby, mořské plody, exotická zvířata), která nejsou tepelně zpracována nebo nebyla tepelně ošetřena. Podle posledních událostí v roce 2020 v Číně byla skutečnost přenosu viru z člověka na člověka oficiálně potvrzena, ale vědci dosud nemají úplný obraz o mechanismu přenosu viru, pouze objasňují, že virus je přenášen úzkým kontaktem a vzdušnými kapičkami. Do rizikové skupiny patří zdravotničtí pracovníci, kteří mají úzké kontakty s nemocnými, zemědělskými a rybářskými pracovníky pro chov zvířat, ryb a mořských živočichů. Lovci exotických potravin živočišného původu jsou v popředí rizika svého zdraví. Obzvláště ohroženi jsou starší lidé se špatným zdravím, s chronickými onemocněními plic, ledvinami, oslabenou imunitou a diabetes mellitus. Klinický obraz infekce koronaviry je nespecifický, takže je snadné ji zaměnit s jakoukoli jinou akutní respirační virovou infekcí. Příznaky infekce koronaviry se projevují formou katarálních příznaků (rýma, zánět nosohltanu, bolest v krku, suchý kašel bez separace sputa), vysoká horečka, dušnost. Nemoc může být doprovázena průjmem. Prodromální období je od 4 do 10 dnů nebo více. V současné době nebyla nalezena žádná účinná léčba CoV, proto se symptomatická léčba provádí v závislosti na klinice onemocnění. Z tohoto důvodu je velká pozornost věnována prevenci infekce koronaviry. Zahrnuje abstinenci od cestování do oblastí, kde jsou zaznamenána ohniska. A v případě naléhavé potřeby - měli byste používat ochranné pomůcky (masky, respirátory, brýle nebo ochranné brýle, jednorázové rukavice), mýt ruce po venku. V regionech sousedících s ložiskem infekce je třeba na veřejných místech omezit komunikaci na nulu. Je lepší sedět u epidemie doma a připravit ochranné pomůcky pro nezbytné nakupování potravin. Podpora imunity hraje velkou roli při zvyšování odolnosti těla vůči virové infekci. Z tohoto důvodu neholdujte alkoholu, který oslabuje obranyschopnost těla. Je lepší přebírat všeobecně uznávané imunostimulanty, vitamíny a snižovat stres a fyzický stres na těle. Prevence zahrnuje preventivní opatření při návštěvě farem, kravínů, rybolovu, táborů, trhů se živočišnými produkty; ruční mytí po kontaktu se zvířaty. Nejezte zvířata a produkty rybolovu, které nebyly podrobeny řádnému tepelnému ošetření.

  • 0 Jméno paniky, která prohnala svět - koronavirus

    0.00 z 0 Hlasů

    Téma je horké, spousta spekulací. Na jedné straně počet případů rychle roste, počet se neustále mění. Někdo mluví o ohnisku, v jiných zdrojích se píše o epidemii, jiní děsí pandemii. Co se vlastně děje? Poprvé byl koronavirus izolován od zvířat v roce 1937. V 60. letech byl izolován u lidí. K infekci došlo při kontaktu se zvířaty - velbloudy a netopýry. V současné době existuje hypotéza, že k infekci došlo v důsledku konzumace mořských plodů z rybího trhu. Byla zaznamenána cirkulace nového typu viru.   V mnoha zemích, včetně Česka, byla zavedena omezující opatření, aby se zabránilo globálnímu šíření. V současnosti je koronavirus aktivně studován ve výzkumných ústavech, s cílem vyvinout diagnostické systémy a dále rozvíjet vakcínu.   Infekce provázely člověka po celý jeho život. Co nebo kdo je provokuje? Lze taková ohniska předvídat? Nežijeme ve sterilním světě. Mikroby se vyvíjejí podle svého scénáře a žijí svůj vlastní život. Lidé pracují s vakcínami a antibiotiky. Jejich přežití se zase zvyšuje. Virus přetrvává několik hodin na jakémkoli povrchu. Pro reprodukci potřebuje živý teplý organismus člověka nebo zvířete. Tito savci jsou v životě spojeni. Jména „prasata“ a „ptačí chřipka“ mluví samy za sebe. Zásobníkem těchto virů jsou ptáci a prasata.   Když jsme v roce 2009 měli epidemii prasečí chřipky, vědci tuto skutečnost předpověděli. Každé onemocnění má cyklickou periodicitu. Například záškrt se zaznamenává každých 20–25 let a tetanus je starý 25–30 let. Je to proto, že populace ztrácí svou imunitní paměť. Proto je očkování tak důležité.   Hlavními preventivními opatřeními v dnešní době jsou izolace pacientů a další karanténní opatření, použití dezinfekčních prostředků a ochranných prostředků. Odmítněte účastnit se veřejných akcí, používat jednorázové šátky a masky a po použití je zlikvidovat. Umyjte si ruce, čím častěji, tím lépe. Projděte se. Dodržujte režim odpočinku a práce. Jezte více ovoce.   Udržujte čistá pracoviště: povrchy, počítačové myši, koberečky. Kanceláře musí být ventilovány nejméně čtyřikrát denně, z bezpečnostních důvodů musí být použity vzduchové dezinfekční jednotky.   Hlavními příznaky infekce koronaviry jsou horečka, kašel, dušnost. V jakýchkoli podezřelých případech musíte vše konzultovat s lékařem a ne se sami léčit.

  • 0 Přežijte karanténu. Co jíst během epidemie koronavirů

    0.00 z 0 Hlasů

    Jak se nový koronavirus šíří, hrozba karantény roste, ovšem není důvod se omezovat v jídle, i když jste uvízli v domě po dlouhou dobu. Lékaři naznačují, že plánování dopředu pomůže vám a vaší rodině dobře se najíst, a to i v karanténě. "Je to vaření, ale s omezenými zdroji," řekla Caroline West Passerrello, registrovaná odbornice na výživu a zástupce americké Akademie výživy a dietetiky. Lidé by neměli být nervózní a utíkat do obchodu s úmyslem se předzásobit. Odborníci na výživu doporučují, abyste nejprve „rychle prohledali vaši spíž a mrazničku“ a zlikvidovali vše, kde vypršely záruční doby. Pak byste si měli koupit nějaké další potraviny. Dále doporučili nejprve jíst čerstvé, a posléze se pustit do zásob zmrazených a stabilních potravin. Základní seznam by měl obsahovat zdroje bílkovin, jako jsou konzervované ryby nebo fazole; konzervovaná a mražená zelenina a ovoce, jakož i rajčata nebo omáčka; celá zrna, chleba, rýže a celozrnné těstoviny včetně zdravých tuků, jako je olivový olej, ořechy. V první řadě použijte to, co máte, pokud nechcete, aby se něco zbytečně vyhazovalo. To znamená, že můžete co nejvíce jíst ovoce, vařit zeleninu a barevné potraviny - ideální čas na jídlo s česnekem a cibulkou. Neexistují však žádné důkazy o tom, že by některá konkrétní jídla mohla zabránit nemoci nebo ji vyléčit, navzdory běžným internetovým mýtům. Lékaři také poznamenávají, že je nezbytné sledovat příjem sodíku (hlavně ve formě normální soli). Často se používá k uchovávání potravin a přidávání chuti -přidává se do konzervovaných potravin, čímž se prodlužuje trvanlivost. Příliš mnoho soli může vést k dehydrataci, která může způsobit únavu, závratě a další nepříjemné příznaky, jež v dané situaci nepotřebujete. Skvělé konání je opláchnout potraviny s vysokým obsahem solí před použitím. Většina odborníků doporučuje mít k dispozici 4,5 litru čisté vody denně pro každou osobu (a domácího mazlíčka) ve vaší rodině. Při zásobování jídlem se zaměřte na to, co chcete vy a vaše rodina jíst, a na recepty, na které budete mít čas a energii. Ukládání ingrediencí pro komplexní recepty nepomůže, pokud se budete cítit špatně a nemáte sílu vařit.

  • 0 Vakcína proti koronavirům bude připravena do konce dubna?

    0.00 z 0 Hlasů

    Je velká naděje, že do září se nová infekce koronaviry ztratí vlivem teplého, ne-li horkého léta. To je přesně to, co se stalo s ohnisky respiračního syndromu v Číně a na „Středním východě“ infekce MERS způsobené „příbuznými“ současného koronaviru. V roce 2003 infikoval virus SARS 8096 lidí, z nichž 774 zemřelo, což je nesrovnatelné se současnými čísly, ale je možné, že v té době bylo infikováno výrazně více.   Na pozadí děsivých statistik z fronty antivirového boje přichází také povzbuzující zpráva. Jedná se především o prohlášení Dr. Anthonyho Fauciho, ředitele jednoho ze zdravotnických ústavů v Bethesdě, předměstí Washingtonu. Koncem dubna oznámil možnost zahájení předběžných hodnocení první antivirové vakcíny.   Zaměstnanci se při své práci opírali o dešifrovaný genom viru, který čínská genomika zveřejnila 10. ledna 2020. Dosud byl za rekord považován 20měsíční vývoj vakcíny proti viru SARS, jehož epidemie vypukla v roce 2003.   19. února časopis Nature Biotechnology informoval, že slavná charitativní klinika v Berlíně spolu s evropskými kolegy a s pomocí hongkongských odborníků vyvinula nejméně tucet rychlých a účinných testů na koronaviry. Je možné, že právě díky těmto testům bylo možné rychle lokalizovat ohnisko ve městě v severní Itálii.   V den svého projevu vědci z University of Lincoln, hlavní město Nebrasky, předložili předběžné údaje o použití remdeseviru (Remdesevir) vyrobeného společností Gilead Sciences (GS). Klinické studie tohoto léku začaly za účasti 14 lidí evakuovaných z nechvalně známého Diamond Princess. 12 z těchto evakuovaných bylo infikováno koronavirem. Kromě drogy GS-5734 dostávají lidé léky proti bolesti a kapátka.   WHO považovala remdezevir za dobrý nástroj k léčbě infikovaných virů Ebola a SARS / MERS. Dříve ve Washingtonu tento lék pomohl muži při návratu z Wu-chanu. Zatím však není jasné, zda mu to jen pomohlo.   V samotné Číně probíhají dvě klinická hodnocení. Ale tam, kromě GS, dávají lopanivir a ritonavir, které inhibují proliferaci HIV. To je důležité, protože remdezevir je obdobou přírodních nukleotidů, ze kterých jsou DNA a RNA „vytvořeny“. Obsahuje zbytek kyseliny fosforečné s cyklickou cukrovou molekulou, která je důležitá pro nukleotid, a také dva kruhy - šestičlenné a „hybridní“ s pěti a šesti atomy. Jeden kruh je součástí pyrimidinů (thymin a cytosin) a hybridní jeden - puriny (adenin a guanin), které určují kódující vlastnosti nukleových kyselin.

  • 0 Alopecie - co to je?

    0.00 z 0 Hlasů

    Alopecie je nemoc, která vede k částečné nebo úplné ztrátě vlasů na hlavě a chlupů na jiných částí těla. Podle statistik čelí 1/3 ženské populace alopecii.     Druhy alopecie Alopecie u žen má několik typů, z nichž každý má svůj vlastní typ plešatosti.   Typy alopecie Alopecia areata – označuje vypadávání vlasů ve shlucích. Alopecia universalis – úplná ztráta ochlupení. Alopecia barbae – ztráta obličejového ochlupení u mužů hlavně v oblasti brady. Alopecia mucinosa Androgenní alopecie (též holohlavost) – mužská pleš. Je nejběžnějším typem alopecie a je považována za dědičnou. Trakční alopecie – je důsledkem fyzické námahy vlasů. Anagenní effluvium – vypadávaní vlasů způsobené léky. Po ukončení léčby vlasy opět narostou. Jizvová alopecie – po vypadnutí vlasu zůstávají na pokožce jizvy.   Jakýkoli poddruh této choroby pokožky hlavy je nepochybně velmi nepříjemný nejen pro ženy, ale také pro muže a dokonce i pro děti.   Androgenní alopecie je onemocnění, které postihuje ženy v důsledku nadbytku testosteronu v krvi.   Tento typ nemoci má svůj vlastní soubor příznaků:   u pacientů je pozorována aktivace růstu vlasů na obličeji a rukou; hlas s věkem zdrsňuje; plešatost je nerovnoměrná; v 70 procentech případů je androgenetická alopecie zděděna ženskou stranou.   Příčiny alopecie  Těhotenství a kojení způsobují výskyt alopecie hlavy, protože během tohoto období dochází k hormonální změně v těle ženy a živiny z potravy jsou více zasílány do plodu.   Další příčiny alopecie: Plísňová onemocnění hlavy; stres; podchlazení; nesprávné fungování štítné žlázy; chronická onemocnění; nedostatek zinku; vedlejší účinky užívání tablet a léků; kosmetické výrobky.   Někdy se stává, že příčinu alopecie nelze určit. V tomto případě se takové onemocnění nazývá chronické telogenní vypadávání vlasů.   Lidová léčiva Pokud jde o lidové produkty, jejich smyslem je používat přípravky, které mohou dráždit pokožku hlavy, v důsledku čehož začíná růst vlasů. Mezi tyto produkty patří cibule, paprika, koňak, česnek, ricinový olej, lopatkový oddenek a další. Každý z těchto produktů by měl být smíchán s vodou a poté aplikován na pokožku hlavy na místech, kde je pozorována ztráta vlasů.   Závěrem je třeba říci, že s cílem zabránit výskytu alopecie u žen je třeba pečlivě sledovat stav pokožky hlavy a předcházet podchlazení a stresu.

  • 0 Chronická obstrukční plicní nemoc

    0.00 z 0 Hlasů

    CHOPN způsobuje trvalé poškození plic a dýchacích cest. Toto poškození je způsobeno vdechovanými znečišťujícími látkami, většinou cigaretovým kouřem.   Vdechování znečišťujících látek v důsledku konzumace cigaret, vede k chronickému zánětu sliznice lemující dýchací cesty. Zánět způsobuje otok sliznice a zvýšení produkce hlenu. Expektorace a kašel jsou důsledky.   Čím déle COPD přetrvává, tím větší je poškození sliznice. Funkce sliznice odvádět patogeny a čistit dýchací cesty se stále více snižuje. Dýchací trakt se tak stává náchylnější k akutním infekcím dýchacích cest.  V pozdějších stádiích onemocnění dochází k rostoucímu narušení plicního skeletu a alveol, což vede ke snížení plicního povrchu.   Dýchací cesty trpí ztrátou stability a způsobují jejich kolaps během dýchacího procesu. Důsledkem je překážka proudění vzduchu a výsledná dušnost.   20 - 30% všech kuřáků dostane CHOPN v určitém okamžiku svého života. Asi 90% lidí s CHOPN kouřilo, zbylých 10% je nemocných bez kouření. Pacienti narození předčasně mají často vrozenou plicní slabost.     Příčiny a rizikové faktory pro vývoj CHOPN Nejčastější příčinou COPD je cigaretový kouř, ať už vdechovaný aktivně nebo pasivně.  Ve vzácných případech může kontakt se škodlivými látkami, jako je například prach, vést k CHOPN.   CHOPN může být také podporována znečištěním vzduchu nebo opakujícími se respiračními infekcemi. Jako příčina je třeba uvést bronchiální hyperreaktivitu. Jedná se o zděděnou predispozici, ve které nespecifické podněty způsobují zúžení dýchacích cest.   Zřídka je poškození způsobeno vrozeným onemocněním (například nedostatkem alfa1-antitrypsinu, nedostatkem enzymů, při kterém se plíce samy štěpí).   Vznik CHOPN Většina lidí již trpěla akutní bronchitidou, infekcí dýchacích cest. To způsobuje těžké kašel a vykašlávání. Zděděnou predispozicí nebo rizikovými faktory, jako je kouření, mohou být mezery mezi bronchitidovými chorobami kratší. Výsledkem může být i dlouhodobější bronchitida.   Při dlouhodobém podráždění dýchacích cest může zánět vést ke křečím dýchacích svalů. To způsobuje zúžení dýchacích cest, což způsobuje respirační potíže. Tento proces je také označován jako obstrukční (zužující se) respirační onemocnění.   Zvýšená produkce viskózního hlenu způsobuje, že kašel je vždy těžší. Dýchací potíže se tak ještě více zvyšují.

  • 0 Užitečné vlastnosti šťávy z černého rybízu

    0.00 z 0 Hlasů

    Šťáva z černého rybízu - sklad užitečných vitamínů a minerálů. Černý rybíz jsou chutné bobule, které se používají k přípravě různých pokrmů. Používá se k výrobě džemu, dušeného ovoce, želé, zákusků nebo ke konzumaci v čerstvém stavu. Šťávu z černého rybízu si snadno můžete sami uvařit doma.     Složení šťávy z černého rybízu Složení šťávy je jedinečné. Je rozmanitá a velmi bohatá na užitečné komponenty.   Mezi hlavní látky, které jsou ve složení, můžeme rozlišit následující: organické kyseliny; fruktóza; éterický olej; taniny; pektin; železo draselné soli a jiné minerály; vysoký obsah vitamínů, včetně B1, B2, K, C, D, P a provitaminu A; stopové prvky - železo, vápník, draslík, fosfor, sodík a hořčík.   Důležitá informace! Mimochodem, obsah kalorií v šťávě z černého rybízu je nízký. Je to jen 40 kcal na 100 gramů hotových dobrot.   Užitečné vlastnosti a kontraindikace Užitečné vlastnosti a kontraindikace pro použití šťávy z černého rybízu by měly být známy každému.   Kromě příjemné vůně a skvělé chuti přináší šťáva z černého rybízu tělu takové výhody, jako:   posílení imunity; zbavíte se bolesti hlavy (zejména při nachlazení); zlepšení fungování gastrointestinálního traktu a metabolických procesů v těle; posílení stěn krevních cév; normalizace funkce jater; stabilizace krevního tlaku; zlepšení složení krve. Šťávu z černého rybízu lze nazvat zázračným nápojem pro lidi, kteří trpí sklerózou, protože má antisklerotický účinek. Toho lze dosáhnout díky skutečnosti, že šťáva zlepšuje pružnost stěn krevních cév. Kromě toho může být nápoj tonikem, choleretikem, antispasmodikem nebo antioxidantem.   Důležité! Lékaři často předepisují pravidelné používání šťávy z černého rybízu lidem, kteří trpí žaludečními vředy, ledvinami a játry, průjmem, gastritidou (forma s nízkou kyselostí), anémií nebo problémy s močením.   Přes mnoho výhod má šťáva z černého rybízu nějaké kontraindikace.   Zejména nemůžete pít čerstvě vymačkanou šťávu v těchto případech: stav po mrtvici nebo po infarktu; tendence tvorby krevních sraženin; gastritida s vysokou kyselostí; hepatitida;   Kromě toho se nedoporučuje konzumovat šťávu denně, protože to rychle vede k nadměrné hustotě krve a ke zvýšené koagulaci. Šťáva je schopna zvýšit rychlost růstu hemoglobinu, což není vždy prospěšné pro zdraví. Proto musí těhotné ženy a malé děti pít nápoj s velkou opatrností.

  • 0 Zdraví prospěšná pampeliška

    0.00 z 0 Hlasů

    Infuze pampelišky je univerzální lidový lék proti mnoha problémům. Taková infuze se velmi často používá pro hubnutí, při léčbě jater a kloubů, jako je výživa rostlin nebo ochrana proti škůdců (mšice).     Jako základní přísada do infuze se používají nejen květy pampelišky, ale také kořeny, listy a semena. Hlavní výhody pampelišek jsou v jejich šťávě, která obsahuje obrovské množství užitečných prvků.   Naše babičky používaly pampeliškovou infuzi k léčbě různých onemocnění očí a kůže, jakož i k léčbě bolesti kloubů, nachlazení a jejich příznaků.   Měli byste vědět, že nejvýraznější léčivé vlastnosti mají čerstvé pampelišky, které rostou hluboko v lese, určitě nesbírejte pampelišky v blízkosti vozovky.     Recepty – pampeliška V současné době existuje mnoho běžných způsobů přípravy infuze pampelišek. Abyste si mohli vybrat ten pravý, doporučujeme vám seznámit se s nejúčinnějšími recepty pro přípravu infuze.   K přípravě tinktury z pampelišek potřebujete určitý počet kořenů nebo květů rostliny. Pokud máte k dispozici kořen pampelišky, vezměte si padesát gramů této přísady a zalijte ji půl litrem vodky. Nechejte dva týdny vyluhovat, je nutné obsah nádoby občas promíchat. Užívejte tinkturu z pampelišek nejméně třikrát denně, 25 kapek, nejlépe hodinu před jídlem. Pomůže vám se zbavit mnoha problémů se žaludkem a k vymizení akné.   Pro ty, kteří potřebují pomoc při léčbě diabetu, je vhodný tento recept: nasekejte čerstvé kopřivy, smíchejte s pampeliškou, čekankou a ve stejných poměrech, potom vše zalijte pár sklenicemi vody a vařte na mírném ohni méně než pět minut. Po uplynutí potřebného času byste měli infuzi odstranit z ohně a zabalit ji teplou přikrývkou. Když se přípravek úplně ochladí, přeceďte přes síto. Poté užívejte třikrát denně po dobu jednoho měsíce. Doporučená dávka jsou tři velké lžíce infuze najednou, nejlépe jednu hodinu před jídlem. Bradavice lze také léčit pampeliškovou tinkturou. Můžete jej vařit se dvěma lžícemi sušených listů pampelišky. Musí být naplněny vodou v množství jedné sklenice, vařit asi dvacet minut. Když je infuze hotová a chladná, ošetřete problémové oblasti kůže, kde jsou bradavice.   Před podáním pampelišek při různých onemocnění byste se měli ujistit, že na tento produkt nejste alergičtí. Nedoporučuje se používat alkoholické výtažky z pampelišek pro těhotné a kojící ženy a děti do pěti let.

  • 0 Mléko - aplikace v kosmetologii

    0.00 z 0 Hlasů

    Škody způsobené mlékem a mléčnými výrobky mohou být způsobeny více jeho použitím uvnitř než vnějšími manipulacemi. Mezi nejzákladnější kontraindikace patří alergie na mléčný výrobek či spíše na jeho protein nebo laktózu.   V současné době skupiny vědců dávají různé příklady toho, že konzumace mléka není moc zdravá. O škodlivosti mléčného výrobku v kosmetických oborech však není známo nic. Navíc mnoho pozitivních recenzí dokazuje, že mléko má nejlepší účinek na pokožku.   Jiné druhy mléka pro pokožku Kromě nejběžnějšího kravského mléka na celém světě existují i ​​jiné druhy mléka, které jsou ideální pro pokožku. Z hlediska hodnotných vlastností je nejznámější kozí mléko, které má léčivé vlastnosti a vyšší obsah tuku. Velmi často najdete na regálech supermarketů různé šampony na vlasy nebo obličejové masky na bázi kozího mléka.   Mezi další velmi užitečné produkty patří lososové mléko, jedná se však o velmi vzácný případ, protože v současné době v podstatě nejsou žádné lososí farmy.   Oslí mléko je dobré pro pokožku, protože je bohaté na ceramidy, bílkoviny a fosfolipidy. Oslí mléko může stimulovat přirozenou produkci kolagenu, který aktivně bojuje proti vráskám, při zachování pružnosti pokožky. Kosmetický průmysl si je takových cenných vlastností vědom, proto aktivně vyrábí mýdlo, masky, krémy, masti pomocí tohoto mléka.   Zcela neobvyklý a jedinečný produkt - mateřské mléko našlo uplatnění i v lidové kosmetologii. Tato tekutina má kromě zdravé výživy pro novorozence určité důležité vlastnosti.   Kromě mléčných výrobků produkovaných savci existuje mléko vytlačené ze zeleniny. K jeho odrůdám lze přičíst kokosové mléko (nezaměňovat s kokosovou šťávou), mandle, sezam, sója atd. Všechny tyto odrůdy lze bezpečně použít jako aktivní složku pro přípravu produktů péče o pleť.   Aplikace v kosmetologii Použití mléka v domácí kosmetice je používání přírodních produktů bez poškození zdraví. V ideálním případě by kosmetika měla být založena na přírodním čerstvém mléce. Pokud narazíte na vynikajícího výrobce průmyslového mléka, můžete takový produkt použít.   Směsi mléka lze použít pro jakýkoli typ pleti ve všech věkových obdobích. V závislosti na struktuře mléčného výrobku (syrovátka, kefír, jogurt, zakysaná smetana, tvaroh, smetana, mléčné bílkoviny, sušené mléko) může tekutina ovlivnit epidermu různými způsoby:   napnout pokožku; změkčit; odstranit vrásky; zvlhčovat epiteliální buňky; čistit; vyživovat; bojovat proti loupání a suchu; zesvětlit pigmentaci; ovlivňují akné. Při pravidelném používání různých mléčných přípravků bude účinek produktu patrný během několika týdnů.

  • 0 Anémie - léčba lidovými prostředky

    0.00 z 0 Hlasů

    Anémie je onemocnění krve, které se vyznačuje nízkým obsahem hemoglobinu. Léčba této nemoci domácími léky doma opakovaně prokázala svou účinnost, pokud je správný výběr opravných prostředků.   Anémii lze rozdělit na několik hlavních typů, které se liší příznaky a příčinami vzniku onemocnění:   Anémie z nedostatku železa se může objevit nedostatkem železa v těle. Jedná se o dočasný jev, nejčastěji se taková anémie objevuje během menstruace nebo těhotenství u žen.   K anemii z léčiv dochází v důsledku působení určitých léků na lidské tělo.   Aplastická anémie může nastat v důsledku záření nebo vysokého podílu záření přijímaného tělem.   Srpkovitá anémie je přenášena výhradně dědičností.   Příčiny anémie mohou být velmi rozmanité. Nejčastěji se jedná o dědičnost nebo nedostatek určitých prvků v těle. Pokud je v prvním případě poměrně obtížné léčit anémii, pak s nedostatkem jakýchkoli prvků, je to mnohem snazší.     Příznaky anémie Mezi příznaky anémie patří nadměrné zbarvení kůže, které někdy způsobuje nažloutlý nádech, časté závratě, ztmavnutí očí, tinnitus, slabost, ospalost, dušnost a někdy i srdeční frekvenci. Někdy se stane, že anemický pacient omdlí.   Kromě toho je u pacientů zaznamenáno zvláštní chování. Chtějí jíst křídu, nebo začnou cítit nepříjemné pachy. Je také třeba mít na paměti, že během těhotenství se příznaky anémie výrazně zvyšují.   Léčba lidovými prostředky Anémii můžete léčit nejen léky, které poškozují tělo, ale také lidovými léky.   Doporučujeme vzít na vědomí několik receptů, které vám pomohou vyléčit anémii doma.   Čerstvě vymačkaná šťáva pomůže obohatit krev vitamíny a odstranit problémy s anémií. Vezměte 200 ml šťávy z granátového jablka a 100 ml jablka, mrkve a citronové šťávy. Vše promíchejte, zahřejte ve vodní lázni a přidejte 50–60 gramů čerstvého včelího medu. Zamíchejte, až se med roztaví, užívejte nejméně třikrát denně po půl sklenici. Nedoporučuje se pro lidi s diabetem. Česnek je také sklad vitamínů! Pomůže vám se zbavit anémie. Vezměte 300 gramů oloupaných stroužků česneku a zalijte je vysokým procentem alkoholu. Nechte vyluhovat na tmavém místě po dobu tří týdnů, poté užívejte třikrát denně v množství jedné čajové lžičky po jídle. Další dobrý recept na anémii: vezměte 2 kilogramy zelených jablek, nasekejte co nejjemněji a smíchejte se 400 gramy sádla, uložte do trouby a mezitím smíchejte 10 žloutků se sklenicí cukru a 400 gramů drcené čokolády. To vše nalijte do nádoby s jablky a slaninou, dobře promíchejte - můžete použít směs s chlebem a mlékem.   Před použitím doporučených produktů se ujistěte, že nejste alergičtí na složky.  Nezapomeňte se poradit s lékařem před použitím lidových prostředků.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz