Cookie Consent by Free Privacy Policy website
  • 0 Slunečník - vždy vám dopřeje dostatek stínu

    0.00 z 0 Hlasů

    Určitě to znáte - slunce svítí na plné obrátky a vy byste se rádi schovali někam do stínu. V této situaci přichází na řadu zahradní slunečník, který vám poskytne dokonalý azyl před dotírajícími slunečními paprsky. Navíc slunečníky neplní pouze praktickou roli v tom, že vám kdykoliv poskytnou stín, ale se mohou stát i zajímavým designovým doplňkem vaší zahrady, a to zejména díky nepřebernému množství barev, ve kterých se vyrábějí. Oblíbené jsou například slunečníky v bílém a modrém barevném provedení, poslední dobou jsou pak velice trendy i slunečníky v přírodních barvách, jež dokonale ladí s dřevěným zahradním nábytkem. K dispozici jsou též slunečníky různých rozměrů - nejčastěji mívají šířku po rozložení od 180 do 300 centimetrů. K samotnému rozložení slunečníku poté nejčastěji slouží klika či klasický vysouvací systém, jaký určitě znáte z deštníků.   Čím ukotvit slunečník? K ukotvení slunečníku, na zahradu, na terasu či k bazénu, tam všude se perfektně hodí, se neobejdete bez pevného podstavce, který jej dokáže bez problémů udržet i při silných nárazech větru. Nejlevnější možností je v tomto případě plastový podstavec, který je ale potřeba ještě následně vyplnit vodou, aby byl stabilnější. Dalšími možnostmi jsou pak žulový podstavec na slunečník nebo kovový držák - obě tato řešení jsou sice dražší, ale o to luxusněji vypadají. Velmi důležité pro dlouhou životnost slunečníku je také to, z jakého materiálu je vyroben jeho rám a trubky, jež tvoří základ pro umístění stínící plachty. Vůbec nejlepší je v tomto případě poohlédnout se pouze po slunečnících s kovovou konstrukcí, neboť ta je suverénně nejpevnější a vydrží vám tedy nejdéle. Naopak je žádoucí se vyvarovat nákupu slunečníku s plastovými trubkami, ty totiž mají tendenci se relativně snadno ohýbat a mnohdy i praskat.   Slunečník za méně než 200 Kč? Ano, je to možné! Samozřejmostí u moderního a kvalitního slunečníku je poté jeho potažení nepromokavou látkou, díky níž může být na zahradě po celý rok a není potřeba jej schovávat, když venku prší. Můžete vsadit přitom nejenom na klasický zahradní slunečník, ale třeba i na slunečník na nastavitelném rameni, který nabízí ještě o něco vyšší komfort, protože vám během posezení pod ním nepřekáží jeho konstrukce, ta je totiž elegantně umístěna na boku. Nejlevnější plážové a zahradní slunečníky vás poté nebudou stát ani 200 korun, až tak levné v současnosti jsou. V případě, že si ale kupujete slunečník na vaši zahradu, u nějž chcete aby vám vydržel několik let a zároveň vypadal stylově, poté se rozhodně vyplatí investovat do slunečníku s kovovým rámem a kovovými žebry, jejichž cena se pohybuje od 500 Kč výše.  

  • 0 Vyplatí se vám pořízení pračky se sušičkou? Nebo je vhodnější investovat do samostatné sušičky?

    0.00 z 0 Hlasů

    Různé elektrospotřebiče jsou součástí běžného vybavení domácnosti po mnoho desetiletí. A rok od roku toho umí stále více. Není se čemu divit – technologický pokrok kráčí kupředu mílovými kroky a zájem zákazníků o nejrůznější novinky je ohromný. Zvláště o ty, které dokáží usnadnit práci a ušetřit drahocenný čas. Vždyť právě toho se v současné době, kdy mnozí věnují nemalé úsilí budování kariéry a vzdělávání se, dostává v dostatečné míře jen málokomu. Každá možnost získat více prostoru na své záliby, výlety i odpočinek je proto velice vítaná. Chcete si po práci odpočinout? Pračky se sušičkou a sušičky zajistí čisté prádlo, zatímco relaxujete Představa, že se věnujete jiným aktivitám a váš byt se, než dorazíte domů, sám uklidí, už není nereálná. Stačí využívat moderní elektrospotřebiče. Robotický vysavač uklidí celou podlahu, zatímco venčíte psa, a myčka zvládne umýt nádobí, když vyděláváte peníze. A sušička se postará, abyste měli dokonale suché prádlo k dispozici během několika desítek minut od chvíle, co jste ho do ní vložili úplně mokré. Navíc nebude muset na zahradu či instalovat nevzhledné šňůry na sušení prádla, případně dokonce sušit prádlo přímo v bytě v některém z pokojů nebo nad vanou v koupelně. Zejména v menších bytech vám navíc může chybět potřebný prostor a sušáky s prádlem vás mohou omezovat v mnoha činnostech. Která je lepší? Samostatná sušička nebo pračka se sušičkou? Rozhodli jste se konečně koupit sušičku, ale nejste si jisti, zda je tou pravou volbou pračka se sušičkou? Nebyla by lepší volbou pračka se sušičkou? Každá z nich své výhody. Máte-li relativně novou, spolehlivou, navíc úspornou a tichou pračku, dost možná se jí nechcete vzdát. Je-li k dispozici prostor pro umístění samostatné sušičky, její pořízení pro vás může být výhodnější. Ocení ji zejména početné rodiny. Zatímco bude sušička sušit, pračka již může prát další oblečení. Do pračky se sušičkou se zase vyplatí investovat majitelům a nájemníkům menších bytů, kde není na pračku a sušičku dost prostoru. U pračky se sušičkou navíc není třeba přendavat mokrý textil – jednoduše do ní vložíte špinavé oblečení a pak ho jen složíte do skříně.

  • 0 Praktický nábytek, který má být součástí každé ložnice

    0.00 z 0 Hlasů

    Ložnice hraje v životě každého z nás velmi podstatnou roli, vždyť zde člověk tráví až třetinu každého dne. Abyste si v ložnici mohli dopřát poctivý odpočinek a nabrat síly na další den, je zapotřebí místnost vybavit alespoň základním nábytkem, a to v maximální kvalitě. Jaké druhy nábytku je praktické do pokoje pořídit? Postel – dominanta ložnice Nejdůležitějším prvkem ložnice je samozřejmě postel. Při výběru postele je třeba si ohlídat několik aspektů. V první řadě jde o její rozměry. Mějte na paměti, že lůžko pro dospělého má být vždy o něco delší a širší, než je výška vaší postavy. Klasické postele pro dospělé mívají parametry 200×70cm. Čím více, tím lépe. U postele jsou nesmírně zásadní záležitostí materiály, z nichž je tvořena její konstrukce. Pro pohodlný spánek je nutné zvolit dostatečně odolné modely, které se pod vámi už po pár měsících nerozlomí. Trendem posledních let jsou třeba postele z masivu, v moderních domácnostech se pak poměrně značné popularitě těší pro změnu postele s kovovou konstrukcí. V neposlední řadě je samozřejmě zapotřebí vybrat si špičkovou a pohodlnou matraci a lůžkoviny, jež budou v noci vašemu tělu dostatečnou oporou a zpříjemní vám odpočinek. Další nábytek, který v ložnici oceníte I v menších ložnicích byste neměli zapomenout na nábytek, do něhož budete moci odkládat nepoužívané lůžkoviny, spodní prádlo a další předměty. Dobrou volbou jsou tak třeba šatní skříně, ale také drobnější komody, které lze umístit ke stěnám, aniž by zabíraly zbytečně moc místa a překážely vám ve volném průchodu. V případě šatních skříní a komod zvažujte především jejich vnitřní členění tak, abyste v ukládaných předmětech neměli nepořádek a chaos. Komody a skříně do ložnice je z hlediska designu a materiálového provedení praktické volit dle postele, barevné řešení je pak ideální zkombinovat se stěnami a podlahou místnosti. Jak si snadno najít vhodný nábytek do ložnice? Hledáte-li kvalitní a cenově dostupný nábytek, zkuste se poohlédnout na webu inhaus.cz. Slouží jako vyhledávač a porovnávač nábytku a dekorací nejen do ložnice z mnoha tuzemských eshopů. Máte tudíž možnost vybírat si z velkého množství produktů bez zdlouhavého brouzdání po internetu a návštěv desítek webových stránek.

  • 0 Masáž jako nejkratší cesta k sebelásce

    0.00 z 0 Hlasů

    Slovo sebeláska se k nám dostává poslední dobou z mnoha směrů. Ať už o ní čteme v knihách nebo magazínech, mluví se o ní v televizi, a dokonce je častým tématem instagramových influencerů. Co to ale ta sebeláska je a jak k ní najít cestu?   Vzpomínka na dětství Pamatujete si na své dětství, kdy jste jednali podle toho, co jste opravdu cítili? Chtěli jste si hrát, smát se nebo skákat do kaluží, a taky jste to dělali? V této době nikdo z nás neřešil, jak u toho vypadá, co na to řeknou ostatní a jestli se něco takového může. To je přesně ten pocit, který byste v sobě měli vzbudit, abyste mohli pracovat na sebelásce. Sebeláska je pocit, že jste spokojení ve vlastním těle, ve svém životě a že dokážete být šťastní v přítomném okamžiku, přesně tak jako to bylo v dětství.   Umění říkat ne Abyste dokázali pracovat na svém zdravém sebevědomí a podpořit sebelásku, budete se muset naučit říkat ne. Řekněte ne starým vzorcům svého chování, lidem, kteří vám berou energii i práci, která vás nebaví. Učte se hledat to, co vás dělá šťastné a tomu se věnujte. Vyzkoušejte masáž, která vám pomůže znovu se zamilovat do sebe i svého těla.   Masáž jako cesta za sebeláskou Je na vás, zda si vyberete klasickou relaxační masáž nebo dáte přednost sportovní masáži. Sebelásku ve vás vzbudí i tantrická masáž, která působí na všechny smysly a je slastným zážitkem, kdy si budete přát opakování. Zajímavým způsobem, jak udělat velký krok k lásce i sebelásce je erotická masáž pro páry. Zkuste ji svému protějšku darovat například k výročí svatby nebo vašeho seznámení.   Pečovat o sebe Věnujte si čas a dostatečnou péči. Pokud víte, že se zanedbáváte, nejspíš vás děsí i pohled do zrcadla nebo do skříně plné malého oblečení. Změňte to. Rozhodněte se, zda chcete zhubnout a své oblečení znovu nosit nebo nehubněte. Zamilujte se do svého těla, jaké je a obnovte šatník. Všechno z něj pošlete dál, prodejte nebo dejte těm, co to potřebují a kupte si oblečení, které vám bude slušet a bude vám sedět právě teď, v tuto chvíli.   Povzbudit smysly Vybírejte si činnosti, které povzbudí vaše smysly. Dopřejte si příjemný pohled například do přírody nebo na oblíbený druh umění. Poslouchejte hudbu, obklopujte se lidmi, kteří vám říkají příjemná slova a nebojte se něžností s partnerem. Vyzkoušet můžete také aromaterapii a obklopte se vůněmi, které ve vás vyvolávají příjemné pocity. Povzbuďte smysly, aby se vzbudila sebeláska a dovolte si znovu se cítit bezstarostně.

  • 0 Víme, kde vám vyrobí kuchyni na míru i dětský nábytek!

    0.00 z 0 Hlasů

    Obýváte atypické prostory, do nichž se vám nedaří sehnat nábytek? Tak si ho nechte vyrobit na zakázku! Od truhláře!Šikovný truhlář vám vyrobí botník, dětský nábytek, vestavěnou skříň, kuchyni i komodu. Nábytek do obýváku, ložnice i podkroví. A ti opravdu zruční zvládnou i drobné zahradní stavby. Kde takového truhláře sehnat? Hledejte na internetu Kde jinde než na internetu. Můžete třeba podat poptávku na k tomu určených serverech. V nich specifikujete své požadavky a provozovatel serveru je rozešle spřáteleným firmám. A ty vám samy budou posílat své nabídky, z nichž si vyberete to po všech stránkách nejvýhodnější. Nehleďte ale jenom na cenu, nýbrž i na zkušenosti daného truhláře a kvalitu používaných materiálů. Zajímejte se o reference Druhou možností je procházet si webové stránky jednotlivých truhlářů. Do vyhledávače zadejte například pojem truhlářství Praha-východ a vyberte takového, který vám bude nejlépe vyhovovat. Dobře si prohlédněte především galerii realizací. Líbí se vám? Zkontaktujte se s daným truhlářem a požádejte o schůzku. Ta proběhne buď v truhlářově dílně či kanceláři, popřípadě přímo u vás doma. Specifikujte své požadavky Během schůzky s truhlářem přesně specifikujte své požadavky. V případě kuchyně na míru si předem rozmyslete, jak by vaše nová kuchyně měla vypadat. Uvědomte si, že každý spotřebič, talířek i hrneček v ní bude muset mít své místo. Klidně si ji proto namalujte. Podobně si rozmyslete i rozvržení vestavěné skříně. Nábytek jako z katalogu Krásný nábytek pochází například z dílny choceradského truhlářství Hopla, které se už přes dvacet let specializuje na výrobu kuchyní na míru, dětského nábytku a vestavěných skříní. Tento výrobce ryze českého nábytku vám ale vyrobí i šatnu, pracovnu či vstupní halu. Zařídí restauraci i kavárnu. Ale i lékárnu, ordinaci a kancelář. Kvalitním a odolným nábytkem jako vystřiženým z luxusního katalogu. Součástí služeb je také elektronická vizualizace interiéru a v případě zájmu i služby architektonického ateliéru. V ceně zakázek je samozřejmě i montáž a doprava. A na vyrobený nábytek firma poskytuje nadstandardní pětiletou záruku!

  • 0 Ecoblog testoval e-shop Canatura

    0.00 z 0 Hlasů

    Další recenze na Ecoblog.cz představuje e-shop Canatura i jeden z nabízených TOP produktů – CBD olej Enecta 10%. Pokud s CBD oleji nemáte zkušenosti, nebo se pořád rozhodujete, kterou značku si koupit, rozhodně pro vás recenze bude přínosnou. Ecoblog testuje zajímavé ekologické a zero waste produkty, ale též různé produkty zdravé výživy či pomocníky pro zdraví, za které jsou považovány rovněž CBD oleje. Za obsahově zajímavým a užitečný blogem stojí Radek, kterému každý testovaný produkt projde rukama, vyzkouší jej, a to včetně konkrétního nákupu na daném e-shopu. Díky tomu přesně víte, co od nákupu čekat a jestli ten který produkt stojí za investici. Například u zmíněných CBD olejů vám to může ušetřit hodně peněz. Kupujete malý objem za dost peněz, přitom se ví, že není CBD olej jako CBD olej. Produkty se kvalitativně liší, a tak je nezávislý test tím, co nám dokáže ušetřit zklamání z nákupu a z investovaných peněz. O e-shopu Canatura Canatura je konopný e-shop, který se zaměřuje na řadu konopných produktů. Především na ty s obsahem CBD, kde nejde jen o CBD oleje, ale rovněž CBD kapsle, spreje, pryskyřice, náplasti a další formy aplikace této účinné látky z konopí. Jde samozřejmě o zcela legální produkty, které nemají vlastně téměř nic společného se zakázanou marihuanou. CBD je aktivní složka v konopí, ale k její extrakci se využívá standardní technické konopí. Dalším sortimentem e-shopu jsou potraviny z konopí, konopná kosmetika, výrobky pro zvířata s konopím, vhodná literatura a další produkty. Sám sebe e-shop specifikuje jako největší e-shop s konopnými potřebami pro zdraví. Web obsahuje kvalitní návody, recepty i dávkování pro produkty, které nabízí. Jaké zkušenosti získal s e-shopem Radek při své recenzi? Radek z Ecoblog.cz otestoval samotný nákup v e-shopu Canatura, a současně jeden z prémiových produktů – CBD olej Enecta. Jde o 10% olej. V e-shopu Canatura lze koupiti i CBD oleje 20% a 30%. Není to jediný CBD olej, který Radek otestoval. Na jeho blogu najdete i další recenzi. TIP: Recenze e-shopu Canatura – podívejte se na závěry testování. Proč stojí CBD oleje za nemalou investici? CBD oleje mají příznivý vliv v mnoha oblastech zdraví. Umí třeba řešit problémy s akné, snižují pocit úzkosti, odstraňují problémy s nespavostí, nabízí regeneraci po sportu, zmírňují různé bolesti, včetně příznaků souvisejících s rakovinou. Určitě je nutné dobře vybírat, jaký CBD olej si kupujeme. Enecta CBD konopný olej 10% je vyroben z konopí pěstovaného organickým způsobem v Itálii. Při pěstování se nepoužívají žádné herbicidy ani pesticidy. Dávkuje se snadno za pomoci kapátka. Víte, jak CBD olej používat? Právě v podobě tekutého oleje je užívaní nejúčinnějším. Užívat lze několikrát denně pár kapek. Radek nakonec užíval 3 kapky 2× denně. Olej se dá pod jazyk a po 60 vteřinách se spolkne. Olej lze kapat přímo do úst, ale i do vody.

  • 0 Turecká Alanya: výlety po městě a z města by měly zahrnout i pravé turecké lázně – hammam je zážitkem, za kterým se budete vracet

    0.00 z 0 Hlasů

    Chcete si opravdu užít dovolenou v tureckém dovolenkovém středisku, historickém městě Alanya? Výlety po městě i mimo něj zakončete návštěvou pravých tureckých lázní.Alaya má hodně co nabídnout. Ne náhodou je jednou z hlavních turistických destinací země. Od proslulého tureckého tržiště, před pláž nesoucí jméno slavné Kleopatry až po historické památky. Kdybychom měli jmenovat jen jednu, a to je těžké, neměli byste minout zdejší hrad z počátku byzantského období. A když po tom všem budete uchození a hotoví s nákupy, nabízí se ideální zakončení dne. Turecké lázně! Zjednodušeně by se dalo říci, že zatímco Finové mají jen saunu, Turci mají hammam a v něm i saunu. Turecké lázně se staly takovým pojmem, že pojmenování hammam lze najít nejen v Turecku, ale i v Sýrii a dokonce občas i v Maďarsku nebo Itálii. Turecké lázně najdete dokonce v Sydney či Torontu. V rámci výletu v Alanyi máte šanci si vychutnat zážitek, který je plně srovnatelný například s finskou saunou nebo proslavenými lázněmi v Budapešti, jen je díky lokalitě mnohem autentičtější. Zatímco v Torontu postavené turecké lázně lákají hosty na to, že jsou jako v Turecku, tak v Alanyi nic takového není potřeba. Ony totiž jsou v Turecku celou dobu. Pravé a autentické Pokud ve světě nenarazíte na turecký výraz hamman znamenající, tak se na toto skvělé místo relaxu a odpočinku doptáte prostě jako na turecké lázně. Přesně tak to totiž překládají i prestižní světové slovníky. Hammam nejsou lázně běžného typu, staly se součástí turecké kultury i historie. Není divu, byli to totiž právě Turci, kteří udělali z lázní veřejnou záležitost, která z Osmanské říše putovala dál do Evropy. Lázně jako centrum kultury Jak Řekové, tak Římané spojovali očistu těla s očistou ducha. A tím nemysleli ani tak modlitby a rozjímání, ale setkávání se s přáteli. Stejně tak to probíhalo v Osmanské říši, přičemž výhoda lázní tkví v tom, že jsou si všichni rovni. Jen těžko se někdo může vyvyšovat, když všechno co má, je ručních na zakrytí nahoty. Proto se i některé špionské schůzky odehrávaly v lázních. Do ručníku totiž jen těžko ukryjete zbraň. A když už jsme u filmu, tak turecké lázně mají dokonce svůj filmový trhák Hammam: el baňo turco z roku 1973. Ve správné turecké lázni by neměla chybět místnost osmibokého nebo kruhového průřezu s kopulí, kde střešními okénky, často ve tvaru hvězd, pronikají paprsky světla. I když jde o ryze světskou záležitost, člověk se s osuškou kolem boků náhle cítí jako v chrámu.   Výlet do světa odpočinku Abychom správně pochopili v čem se krása tureckých lázní skrývá, je nutné je prozkoumat všechny jejich možnosti. Není to jen suchá sauna nebo parní lázeň. Jde o celý komplex na sebe logicky navázaných procedur, které mají regenerační účinky jak na vnější orgány (pokožku), tak na vnitřní (zejména srdce či, plíce). Zřejmý je i psychický účinek času, který člověk věnuje sobě, daleko od všech reálných i virtuálních schůzek, termínů a uzávěrek úkolů. „Ještě před hodinou jsem měl plnou hlavu zítřejší práce. A teď a tady mi došlo, že na zítřejší práci bych měl myslet až zítra,“ říká asi padesátiletý muž svému příteli, jehož obrys se střídavě zjevoval a zase mizel v závojích páry. Slova nebyla určena cizím uším, ale nedala se přeslechnout. Dost možná, že si je vzal k srdci i někdo další. Věčně vystresovaný manažer tlačený představou obrovské odpovědnosti a nebo tramvaják, který byl jen unavený. Výhodou tureckých lázní je, že jsou otevřená všem a po celý den. Využít je tedy mohou i lidé, jež mají svůj denní rytmus nastavený konkrétním způsobem, třeba směnným provozem. Nebo navečer jít nemohou, protože je čeká návštěva přátel nebo divadla. To ale neznamená, že si předtím nemůžou dopřát trochu lázeňského luxusu. Co vás čeká Suchá sauna, parní lázeň, masáž (peeling), pěnová či olejová masáž, to vše má vliv na regeneraci pokožky a příjemně člověka donutí, aby dal odpočinou i mysli. Turecká lázeň je po klasické koupeli jednou z nejstarších očistných procedur. Už jen samotný fakt, že přežila tisíciletí a stále má širokou základnu svých fanoušků dokazuje, že má i modernímu člověku co nabídnout. Možná, že v dnešní uspěchané době více než kdy jindy. A když se k tomu připočte luxus 21. století, byl by hřích si alespoň jednou podobný zážitek nedopřát. Když už je ta příležitost…Alanya nenabízí jen pláže, lázně, výše zmíněný hrad, ale třeba i akvapark nebo pouliční hudební vystoupení. Den vám tady při vyhledávání těch nejlepších výletních zážitků uteče ani nevíte jak. Dovolenou máte od toho, abyste si něco dovolili. Alanya nabízí každý den jiný zážitek. Tak vzhůru do toho.

  • 0 Zdravotní matrace - pomocník při léčbě a prevenci nejen bolavých zad

    0.00 z 0 Hlasů

    Můžete se perfektně stravovat, věnovat se sportu a žít bez zdraví škodlivých zlozvyků, ale pokud si nedopřejete kvalitní odpočinek, záhy se to negativně promítne do všech aspektů vašeho života. Dotáhněte proto svou spánkovou hygienu k dokonalosti pomocí zdravotních matrací! Zdravotní matrace - čím jsou tak výjimečné? Jak název napovídá, jejich úkol spočívá v léčbě či předcházení celé škály zdravotních obtíží. Jak? Především tím, že umožní svými vlastnostmi regenerační spánek v optimálním prostředí, při kterém dojde k uvolnění celého svalového aparátu a zachování přirozeného zakřivení páteře. Nutno podotknout, že pojem zdravotní matrace jakožto termín nadřazený může zahrnovat modely jakýkoli technických řešení, tak materiálů. Co označení znamená? Matrace prochází náročnými klinickými testy, při nichž se pod přísným drobnohledem ocitají nejen výrobní materiály a konstrukce jejího jádra, tak i potahové látky. Vyhovuje-li těm nejnáročnějším požadavkům, získá certifikát opravňující použití tohoto označení a je zařazena do kategorie zdravotních pomůcek. Od jakých zdravotních problémů tato matrace může ulevit? Poruchy kosterní a svalové soustavy Trpíte skoliozou, artritidou, nebo bolestmi svalů z důvodu fyzické námahy? Pak možná sami víte, jak mohou usínání ztížit. Zdravotní matrace vaše tělo doslova obejme - dojde k uvolnění svalového tonu a udržení páteře v přirozené linii. Alergie, chronická onemocnění dýchacích cest Máte-li astma, nebo vás obecně sužují dýchací potíže, rovněž pro vás bude předmětná matrace vhodnější než její běžné alternativy. Ty totiž zachycují prachové částice a hromadí alergeny, které mohou tyto potíže ještě zhoršit.   Kožní ekzémy, opruzeniny Šupinky odumřelé kůže a tělesné tekutiny, které povrch vaší matrace vstřebá, představují živnou půdu pro bakterie a roztoče. Drobní parazité nejenže dráždí nosní dutiny, zapříčiňují také nespočet kožních onemocnění. Dobře odvětrávané zdravotní matrace pro ně ale nevytváří vhodné prostředí. Navíc disponují hypoalergenním pratelným potahem, který v kombinaci s prodyšnými materiály uvedená zdravotní rizika eliminuje.   Proleženiny, otlaky Osoby se sníženou pohyblivostí jsou ohroženy vznikem proleženin a otlaků způsobených konstantním tlakem ve stejných oblastech. Tyto matrace dokáží nerovnoměrné zatížení rozložit a snížit tím tlak v nejvíce exponovaných bodech. Zároveň umožňují konzistentní cirkulaci krve a to i v těch nejtěžších částech těla. Potřebujete zdravotní matraci i vy? Kvalitní spánek, při kterém regeneruje tělo i mysl, potřebujeme všichni bez rozdílu věku a zdravotního stavu. Pro odpověď na položenou otázku si ale vyhodnoťte jeho celkovou kvalitu. Pozor - ta nespočívá v tom, že ležíte v posteli 8 hodin se zavřenýma očima! Znamená to, že se nacházíte ve zcela klidném fyzickém i duševním rozpoložení, dochází ke snížení srdeční frekvence i tělesné teploty. Jste emočně nevyrovnaní? Upadáte do depresí nebo se snadno rozčílíte? Cítíte se bez energie? Přibíráte na váze? Máte potíže se soustředěním? Pokud ano, pak váš spánek zřejmě vykazuje nedostatky a je namístě o zdravotní matrace uvažovat.   Zaměřte se na prevenci rizik Kvalitu matrace není radno opomíjet. Některé výzkumy naznačují, že by její nevhodná forma mohla souviset se spánkovou apnoe, obezitou nebo dokonce srdečními chorobami. Nečekejte na první varovné signály a konzultujte nákup matrace se specialisty včas! Jak na sobě nedostatečný spánek pociťujete vy? Máte večerní rutiny, které vám pomáhají při usínání?

  • 0 3D tiskárny rychle mění výrobní technologie. Pořiďte si je

    0.00 z 0 Hlasů

    Kvalitní 3D tiskárna je dnes plnohodnotným zařízením hodícím se pro výrobu prototypů, ale i pro sériovou výrobu. Už dávno nejsou jen malým zařízením na stůl pro 3D tisk velikostně omezených výrobků. 3D tisk je rozhodně technologie budoucnosti, na kterou už však nemusíme čekat Je tady. Stačí po ní sáhnout a začít ji naplno využívat. Ať již jako službu, nebo si rovnou pro své potřeby 3D tiskárnu pořídit. Průmyslové 3D tiskárny se prosazují nejen při prototypování. Jsou skvělé na rychlou výrobu náhradních dílů, které je možné dělat na klíč, nebo pouze v tom množství, jaké zákazníci poptávají. Hodí se i pro přípravky. Skvěle umí zařídit malosériovou výrobu, ale i výrobu jinak jen složitě vyrobitelných komponentů. 3D tiskárna dnes najde uplatněný napříč průmyslovými odvětvími. Mnohé nejspíš překvapí, že 3D tisk se používá nejen k výrobě plastových dílů, ale i kovových. S potřebnými mechanickými vlastnostmi výrobků se počítá a rozhodně se nedělají žádné kompromisy. Podívejte se na špičku mezi průmyslovými 3D tiskárnami 3Dees Industries, specialista na 3D tisk a dodávku 3D tiskáren, nabízí tři špičkové značky 3D tiskáren: Hewlett Packard, UnionTech a VoxelJet. Co tyto tiskárny umí? 3D tiskárny HP Jet Fusion se hodí pro rychlou výrobu prototypů a sériovou výrobu plně funkčních plastových dílů. 3D tiskárny UnionTech jsou ideální pro výrobu levných prototypů i plastových dílů s hladkým povrchem. Tiskárna umí tisknout i zcela průhledné díly. Pokud potřebujete tisknout kovové díly pro oblast slévárenství, designu či architektury, bude vám vyhovovat 3D tiskárna VoxelJet. Kromě kovového tisku umí vyrábět rovněž funkční díly z plastu. Průmyslové 3D tiskárny VoxelJet I když je určitě zajímavé zastavit se při kterékoliv ze zmíněných značek 3D tiskáren, zastavme se alespoň u jedné, u tiskáren značky VoxelJet. V produktovém portfoliu najdete řešení 3D tisku pro kovovýrobu, konkrétně pro levnou výrobu přesných forem a jader technologií pískového lití. Možným je využití 3D tisku pro oblast umění, architektury a průmyslového designu. Vytisknout lze modely staveb, ale i interiérové doplňky, repliky či třeba filmové masky. Oblastí použití se najde skutečně mnoho. Sériová výroba plastových dílů, velkých i malých, to je další oblast, ve které jsou 3D tiskárny VoxelJet profesionálním partnerem. 3D tiskárny jako součást digitalizace výroby Společnost 3Dees Industries je skvělým partnerem, pokud přemýšlíte nad digitalizací výroby. Nabídne vám nejen vhodné 3D tiskárny, ale i další potřebné součásti celého sytému 3D tisku. Patří tam především 3D skenery a vhodný software. V případě, že tisk realizujete na klíč v 3Dees, poptávat lze rovněž postprocessing, což zahrnuje čištění 3D výtisků, úpravy povrchů 3D výtisků a jejich barvení. Technologie pro postprocessing si lze v podobě hotových zařízení i zakoupit. 3Dees je silným partnerem pro malé, střední i velké společnosti zajímající se o digitalizaci výroby. Ve firmě vám pomohou rovněž s financováním nákupu i provozu 3D tiskáren. Získáte též informace o možnostech evropských dotací. Firma vyřídí leasing 3D tiskáren formou finančního nebo operativního leasingu, či zvýhodněné úvěry v předních českých bankách.

  • 0 Ultrazvuková čistička se využívá v domácnostech, v laboratořích i v průmyslu

    0.00 z 0 Hlasů

    Čištění ultrazvukem je velice oblíbené v profesionální sféře. Avšak díky tomu, že se dnes ultrazvukové čističky nabízí i v menším provedení a za nízkou cenu, našly uplatnění i v domácnostech. Ultrazvuk čistí velice efektivně nejen běžné rovné, ale rovněž členité povrchy a těžce dostupná místa. Čištění ultrazvukem je možné použít na nepřeberné množství materiálů a předmětů. Podle velikosti ultrazvukové čističky v ní lze čistit zcela drobné předměty, ale též ty velké. Jak vlastně ultrazvuková čistička pracuje? UZ čističky se obvykle skládají z nádrže z nerezové oceli a piezoelektrických prvků. Za pomoci elektrického generátoru dochází ke vzniku impulzů o určité frekvenci. Ty pak mají schopnost rozpínat a zahušťovat vloženou kapalinu. Vznikají bubliny, ty implodují, a díky tomu dochází k čisticímu efektu ultrazvuku. Dělení ultrazvukových čističek Čističky se dělí na domácí ultrazvukové čističky, laboratorní UZ čističky, průmyslové UZ čističky, dále existují čistící UZ automatické linky a UZ čističky pro čištění v hořlavinách. Všechny typy těchto ultrazvukových čističek nabízí specialista na ultrazvuk, firma Ultrazvuk s.r.o. Čističky se tedy liší velikostí (objemem), použitím, vytížením, příkonem, pro jakou frekvenci čištění se hodí, délkou čisticího cyklu, teplotou lázně, příslušenstvím a od toho všeho se pak odvíjí i cena čističek. Speciální laboratorní čističky bývají samozřejmě dražší než domácí, u průmyslových jde pak o masivnější zařízení mnohdy se speciálními technologiemi, což se projevuje opět vyšší cenou. K čemu lze využít domácí ultrazvukovou čističku? Mnoho věcí, které vlastníme a máme v domácnosti se velice špatně čistí. Typickým příkladem jsou šperky. Mnohé bývají tak členité, že je běžným způsobem vyčistit ani nejde. Podobně špatně se čistí třeba zubní protézy. Kdo ji má, měl by rozhodně zvážit pořízení ultrazvukové čističky. Oblíbenými jsou i pro čištění hodinek, brýlí, hlavic k různým domácím kosmetickým přístrojům apod. Ultrazvuk nic z těchto věcí nepoškodí, zato důkladně vyčistí. Díky ultrazvukové čističce si ušetříme hodiny leštění a čištění, navíc bez rizika mechanického poškození. Profesionální ultrazvukové čističky Společnost Ultrazvuk s.r.o. se však zaměřuje především na laboratorní a průmyslové čističky. Ty mohou nacházet uplatnění ve zdravotnictví, v kosmetice, taktéž v průmyslu – elektrotechnickém, strojírenském, chemickém, potravinářském a v dalších. Speciální technologie pak nabízí digitální ultrazvukové čisticí linky Tyto čisticí linky mohou být poloautomatizované i plněautomatizované. Uplatňují se všude tam, kde je nutné zajistit mezioperační a koncové odmaštění či čištění. Tyto čisticí automaty poskytují technologie předmáčení, čištění, oplachu, pasivace i sušení.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz