Cookie Consent by Free Privacy Policy website
  • 0 Minibus Volkswagen - jaké jsou výhody značky?

    5.00 z 2 Hlasů

      Německý koncern se od svého založení zaměřuje na vytvoření „lidových aut“. V průběhu let nashromáždily obrovské zkušenosti, které jim v kombinaci s moderními technologiemi umožňují vytvářet spolehlivá auta středního cenového segmentu.   Technické, funkční výhody mikrobusů Volkswagen   Poptávka po mikrobusech značky Volkswagen však není jen nákladem. Má také řadu výhod:   působivé motorické zdroje; snadnost opravy a údržby; slušné technické specifikace.   Návrháři věnovali velkou pozornost pohodlí řidiče a cestujících. Jedná se o pohodlná sedadla s důležitou podporou bederní a krční páteře. Elektronické systémy usnadňují jízdu a pomáhají přesně parkovat v stísněných prostorech.   Důležitou výhodou mikrobusů Volkswagen je hospodárná spotřeba paliva se slušnou silou. To poskytuje vysokou dynamiku, ovladatelnost, snižuje náklady na pronájem. Proto jsou auta stejně pohodlná ve městě i na dálnici. Dají se účinně využít pro každodenní úkoly, výlety na krátké a velké vzdálenosti.   Na vysoké úrovni je bezpečnostní systém, který zahrnuje pasivní prostředky:   opěrky hlavy; bezpečnostní pásy; konstrukce tlumící rám těla; čelní, boční airbagy. Aktivní bezpečnost představují elektronické systémy (kontrola trakce, směrová stabilita), které pomáhají udržet vůz pod kontrolou u kluzkých silnic. To výrazně snižuje riziko úrazu.   Nejlepší řešení pro osobní dopravu Dodávky Volkswagen se široce používají pro přepravu osob a zboží. Zde prostornost neohrožuje pohodlí a funkčnost. V případě potřeby se sedadla sklopí, což značně rozšiřuje zavazadlový prostor. Zákazník dostane příležitost přepravovat osobní věci, domácí spotřebiče, materiály, kompaktní vybavení.   Na cestách mohou cestující poslouchat hudbu, nabíjet chytré telefony, relaxovat. Salón je vybaven výklenky, háčky na věci, držáky nápojů. Je to nejlepší volba pro výlety a na firemní akce (konference, semináře), volný čas, rodinné oslavy.

  • 0 Počítačová diagnostika, co to je?

    5.00 z 2 Hlasů

      Ve voze jsou elektronické řídicí jednotky, které se běžně používají jako mozek. Z „mozků“ pomocí skeneru lze číst chyby a provozní parametry. Proces čtení chyb se obvykle nazývá počítačová diagnostika. Většina motoristů věří ve všemocnost počítačové diagnostiky. Zkušení diagnostikové říkají: „Chyby čtení nejsou diagnostika, mazání chyb není oprava.“   Mozky přijímají informace ze senzorů. Například: teplota, rychlost, tlak atd. Na základě těchto informací mozek řídí činnost automobilových systémů, jako je motor, ABS, klimatizace atd. Pomocí ovladačů: zapalovacích svíček, vstřikovačů paliva, ventilů atd. Informace ze senzorů a řídicích signálů se nazývají provozní parametry.   "Mozky" porovnávají přijaté informace navzájem, stejně jako s řídicími signály, a pokud odhalí nesrovnalost, zapíše odpovídající kód chyby do své paměti. Většina chyb neukazuje poruchu, ale pouze určuje směr jejího vyhledávání.   Příklad: P0131 Senzor 1 nízkého napětí motoru kyslíkového senzoru motoru 1 Senzor 1 je velmi běžný. K této chybě může dojít z následujících důvodů:   Netěsní sací potrubí. Výfukové potrubí uniká. Znečištění vstřikovače paliva. Znečištění palivového filtru. Špatný výkon palivového čerpadla. Porucha senzoru průtoku vzduchu nebo senzoru absolutního tlaku. Vadný obvod senzoru kyslíku.   Chcete-li zjistit, který z výše uvedených důvodů způsobil chybu, je nutné analyzovat parametry motoru, provést další měření. K provedení těchto prací jsou zapotřebí nástroje, vysoce kvalifikovaný diagnostik a čas.   "Mozek" spouští program pro vyhledávání chyb P0131, pouze pokud jsou splněny následující podmínky (u různých výrobců se mohou lišit):   Teplota motoru je nad 80 ° C. Rychlost vozidla je vyšší než 64 km / h. Určité zatížení motoru.     Může nastat jiná situace: bezohledný diagnostik může nabídnout programové vypnutí senzoru kyslíku za další peníze, po kterém chyba přestane nastat. V tomto případě bude motorista čelit zvýšení spotřeby paliva. Proto si musíme pamatovat na pravidlo, že „mozky“ pouze plně funkčního vozu jsou přeprogramovány!

  • 0 Co je to tuning do auta?

    5.00 z 2 Hlasů

      Když jsme toto slovo slyšeli vícekrát, přemýšleli jsme, co zahrnuje čipové ladění motoru?   Auta, která prošla laděním čipů, mají:   upravené korekční faktory v paměti ROM; zvýšením plnění válců a změnou složení směsi - zvýšená účinnost motoru; dynamické vlastnosti motoru se stávají pružnějšími; při nižších rychlostech je motor nastartován.   Přenositelnost provozních parametrů motoru Pro všechny vývojáře je dnes hlavní cenotvorba, hospodárnost, toxicita výfukových plynů a životnost motoru.   Zvažte kladné a záporné stránky ladění:   v důsledku nižšího zpětného rázu je zdroj motoru vyšší než u silnějšího motoru, což je podobný parametr; méně náročné na kvalitu paliva. Vzhledem k závažným požadavkům na úroveň toxicity jsou vývojáři nuceni překládat provoz motoru pomocí libových směsí a instalovat katalyzátory.  Zlepšení některých ukazatelů zpravidla způsobuje zhoršení jiných ukazatelů. Proto si můžete vybrat: důvěřovat vývojářům nebo projít experimenty. S motorem můžete udělat hodně, ale ne vždy je modernizace skutečně nákladově efektivní. Je snazší investovat do nákupu automobilu s výkonnějším motorem. Ale pokud jste se přesto rozhodli pro vyladění, pamatujte, abyste získali vyšší návratnost vozu, vyplatí se zvýšit plnění válců a změnit složení směsi.   Co je ladění čipů? Chceme-li změnit provoz motoru beze změny mechanických součástí, existují dva způsoby:   změna příchozích signálů; změňte korekční faktory v paměti ROM. Jinými slovy, v jakémkoli kontrolním mechanismu je stanoven program jeho práce. Pro různé provozní režimy ROM je stanovena sada korekčních faktorů. Nezbytné parametry pro ovládání podřízených zařízení se vypočítají v souladu s příchodem dat a sadou korekčních faktorů, které jsou vloženy do ROM.   Nastavitelné parametry pro ladění čipů Pokud chcete zvýšit výkon motoru, můžete změnit úhel náběhu motoru, dobu vstřikování, vypnout nebo opravit provozní režim systémů, které řídí velikost plnicího tlaku a další parametry motoru. Je také možné zvýšit maximální povolené otáčky motoru a maximální možné otáčky vozidla (s ohledem na elektronické omezení).

  • 0 Jak si vybrat auto

    5.00 z 3 Hlasů

      Recept na správnou volbu je jednoduchý: používejte pouze zdravý rozum. Čím více výrazů přidáte do vzorce podle vašeho výběru, tím přesnější bude. Na jaké parametry byste se měli nejprve zaměřit: rozměry a tvar auta; výkon motoru; vybavení; nové auto nebo ojeté; cena. Ale to vše porovnáte později. Nyní je hlavní věcí zjistit, proč potřebujete auto. Chcete-li se rozhodnout z různých možností, zeptejte se sami sebe, co máte v úmyslu přepravit, kam, s kým a kdy cestovat. Správné odpovědi na tyto otázky vám řeknou, jaké auto potřebujete. Rozměry auta Pokud plánujete použít auto na cesty do práce samostatně nebo s jedním či dvěma cestujícími, bude kompaktní sedan velmi dobrou volbou. Čím menší je velikost automobilu, tím snazší je pro něj najít místo na parkovišti a manévrování v davu. Pravidelné víkendové výlety do chaty - to je jiný případ. Děti, příbuzní, věci, sazenice na jaře a pěstované plodiny na podzim - to je to, co musíte přepravovat. Velké zadní dveře hatchbacku nebo kombi umožňují nakládku a přepravu i malé ledničky, pokud je to nutné. Vozidla s takovými karoseriemi jsou samozřejmě o něco dražší než sedany, ale tyto výdaje jsou odůvodněné. Výkon motoru Na rozdíl od všeobecného přesvědčení má samotný výkon motoru malý vliv na spotřebu paliva. Stačí porovnat jeho hodnotu u automobilů, které se liší pouze motorem - ukáže se, že je téměř stejný. Ve městě s hustým a pomalým provozem nezáleží na motorické energii. Pokud jde o spotřebu paliva, je více závislá na hmotnosti vozidla, jeho technickém stavu, zatížení a stylu jízdy.   Komfort Komfort a „excesy“ vždy stojí další peníze. Zvažte své finanční možnosti a přemýšlejte o tom, zda je třeba platit za vyhřívaná elektrická okna a zrcátka, klimatizaci a další zařízení, která nejsou vždy nutná. Možná je moudřejší nepřeplatit a otáčet raději okna klikou. Výběr převodovky podléhá stejným argumentům. Automatická převodovka je určitě výhodnější. Zejména v městských dopravních zácpách. Pokud není dostatek peněz, vůz s manuální převodovkou vám také poslouží. Nové nebo použité? Dvouleté auto s nízkým počtem najetých kilometrů stojí o 20-25% méně než přesně stejné nové. Další výhodou této možnosti je, že všechny možné závady z továrny již byly odhaleny a odstraněny prvním vlastníkem. Získáte tak otestované a zaběhnuté auto. Nové auto vám vydrží delší dobu, pokud plánujete pravidelné dojíždění a cestování. Rozhodnutí je na vás!

  • 0 Stále přemýšlíte, zda si koupit novou Mazdu?

    5.00 z 2 Hlasů

      V roce 2018 došlo k prudkému nárůstu popularity automobilů Mazda i na českém trhu. Crossover Mazda CX-5 vstoupil do top 25 nejprodávanějších automobilů příkladně v Rusku. Od začátku roku bylo prodáno asi 20 tisíc kusů tohoto modelu. Mezi nejprodávanější SUV světa patří Honda HR-V, Mazda CX-5 nebo Mercedes-Benz GLC. Trocha analýzy Co způsobilo nárůst tržeb modelů Mazda? Zaprvé, zvýšená touha po praktičnosti. Po mnoho let je pověst automobilů Mazda na vrcholu. Vyznačují se dlouhou životností, nepřítomností hrubých vad z továrny a dobrými výkonnostními charakteristikami. Mazda se může pochlubit nízkou spotřebou paliva, vynikající mobilitou a přítomností elektronických pomocných systémů, které zjednodušují jízdu ve městě i na příměstské dálnici. Za zmínku stojí jejich nadčasový design. Bez ohledu na to, kolik let uplynulo od nákupu, auto vždy vypadá velmi působivě a přitahuje pozornost ostatních. Hlavní výhody Důležitou roli hrála kompetentní politika koncernu Mazda zaměřená na zvýšení dostupnosti automobilů pro evropský trh. Stroje prodávané prostřednictvím obchodních zastoupení se podrobují důkladné diagnostice a předprodejnímu školení. Kupující si může být jistý, že v blízké budoucnosti nový automobil nebude vyžadovat opravy a další finanční investice. Pokud jde o opravy a údržbu, lze to provést také v technickém centru autorizovaných prodejců. Zde se také prodávají originální náhradní díly a spotřební materiál. Vedení společnosti Mazda se vždy stará o své zákazníky. Proto funkčnost dealerské sítě roste, aby se zjednodušilo řešení mnoha úkolů souvisejících s procesem nákupu, prodeje a provozu automobilu. Mazda CX-5 Pokud se Němci vydali cestou snižování velikosti motoru a používání turbodmychadla, Japonci u Mazdy, vybrali jiné řešení - používají atmosférické motory, díky nimž jsou výkonnější a hospodárnější pomocí technologií SKYACTIV. Pouze motory z této řady byly umístěny na CX-5 . Podstatou této technologie je zvýšený kompresní poměr (LF) motoru, který se rovná 14 jednotkám (obvykle 10 až 12 u benzínových motorů), což přispělo ke zvýšení účinnosti. Někteří majitelé měli potíže se startováním benzínových motorů při nízkých teplotách. Tomuto problému lze předejít použitím oleje 0w-20 doporučeného výrobcem. Za zmínku stojí, že jednou z nevýhod tohoto automobilu jsou vysoké náklady na údržbu. Podle předpisů Mazda musí být údržba prováděna každých 15 000 km.

  • 0 Pijete vodu z kohoutku? Udělejte něco pro své zdraví, používejte vodovodní filtr

    0.00 z 0 Hlasů

      Používáte na pití, vaření nebo mytí ovoce a zeleniny vodu z kohoutku? Pak byste měli vědět, že i když je kohoutková voda pravidelně kontrolována, mohou se v ní ve stopovém množství objevovat nežádoucí látky, které z dlouhodobého hlediska mohou mít vliv na vaše zdraví. Patří mezi ně například pesticidy, hnojiva nebo chlór. Z tohoto důvodu doporučujeme kohoutkovou vodu filtrovat.   Nežádoucí látky, které jsou obsaženy v kohoutkové vodě, a to i ve stopovém množství, mohou mít vliv na vaše zdraví. I když kohoutkovou vodu používáte pouze na vaření, vše, co je ve vodě nežádoucí, pouhým varem nezničíte. Dobrou zprávou ale je, že díky moderním technologiím je dnes možné vodu z kohoutku efektivně přefiltrovat. Vodovodní filtrace (z kw vodovodní filtrace odkazujte na https://pristrojeprozdravi.cz/filtrace) zbaví kohoutkovou vodu zakalení, pevných částic i nežádoucích látek, jako jsou pesticidy, hnojiva, nebo chlór. Velmi patrný rozdíl poznáte už při pití obyčejného čaje nebo kávy.   Vodovodní filtr Pro efektivní filtraci vody doporučujeme vodovodní filtr, který je možné umístit na kuchyňskou linku nebo pod ni, takže nikde nepřekáží.   Filtrační konvice Oblíbenou alternativou vodovodních filtrů jsou filtrační konvice. Filtrační konvice využívají lidé v domácnostech, v kancelářích nebo na chatách a chalupách.   Přístroje pro zdraví Rozhodli jste se udělat něco pro své zdraví a pořídit si vodovodní filtr, filtrační konvici nebo jiného praktického pomocníka, který vám pomůže připravit zdravější pokrmy a nápoje? Praktické produkty, jako jsou filtry na vodu, filtrační konvice, sušičky na ovoce a další, najdete v e-shopu Přístroje pro zdraví. Více info na https://pristrojeprozdravi.cz/

  • 0 Tři tipy, jak se o pleť postarat na podzim

    0.00 z 0 Hlasů

    S příchodem podzimu je načase změnit nejen váš šatník, ale také kosmetickou výbavu. V létě vaše pleť dostávala pořádně zabrat, podepsalo se na ní sluneční záření, chlorovaná voda i všudypřítomná klimatizace. Na podzim byste tak měli všechny tyto hříchy odčinit a dát pleti to, co si žádá. Uvidíte, že se vám za to bohatě odvděčí.   Vraťte pleti ztracenou rovnováhu Po létě navraťte vaší pleti rovnováhu. Lehké pleťové krémy, které jste používali o prázdninách, už na podzim nemusí fungovat, pleť totiž potřebuje nejen vláhu, ale i výživu. Tu ji poskytnou produkty s hutnější texturou, které fungují i jako ochrana před nepříznivým sychravým počasím, kolísavými teplotami, studeným větrem a odlišnou vlhkostí vzduchu. Volte kosmetické přípravky s obsahem bambuckého másla, arganového oleje nebo kyseliny hyaluronové, která je známá svými hydratačními a omlazujícími účinky. Pokožku vyživujte také zevnitř – zdravou a pestrou stravou s dostatkem vitamínů a minerálů.   Změňte dekorativní kosmetiku Obměnit byste měli také výbavu dekorativní kosmetiky. Zatímco v létě jste si vystačili s lehkým BB krémem, který sjednotil pleť, na podzim už budete muset sáhnout po klasickém make-upu. Ten pleť rozzáří a poradí si i s drobnými nedostatky, které se po létě na tváři opět objevily, třeba s akné. Na kvalitě make-upu určitě nešetřete, uvědomte si, že ho máte na pleti každý den několik dlouhých hodin. Neměl by proto fungovat jen jako krycí vrstva, ale měl by být hlavně pokožce ku prospěchu. Ve složení make-upu tak hledejte vitaminy, minerály nebo antioxidanty. Obsahovat by měl také ochranný faktor SPF, protože sluneční paprsky i na podzim zůstávají stále velmi ostré a nebezpečné.   Povolejte účinné spolubojovníky Podzim představuje ideální období na to, abyste s nedokonalostmi pleti zabojovali opravdu důkladně a na všech frontách. Můžete totiž absolvovat specifická ošetření, která se v létě provádět nedoporučují – třeba chemický peeling. Ten si poradí s akné, drobnými jizvičkami, vráskami i pigmentovými skvrnami. Pleť po něm bude sjednocená, hydratovaná a zářivá. Tak na nic nečekejte a kožní nedokonalosti řešte hned. Pamatujte, že čím dříve začnete, tím lepších výsledků dosáhnete!

  • 0 Jak vybrat spodní prádlo na svatbu

    0.00 z 0 Hlasů

      Svatba je jednou z nejdůležitějších událostí vašeho života. Dopřejte si kvalitu a luxus, ať už ve výběru svatebních šatů nebo spodního prádla. Víte, jak vybrat vhodné prádlo na tuto společenskou událost?   Styl svatebních šatů Pro výběr správného spodního prádla musíte nejdřív vědět styl svatebních šatů. Pokud plánujete romantickou a klasickou svatbu s dlouhou sukni, tak klasické kalhotky sice nebudou vidět, ale záleží také na tom, jak se budete cítit. Spodní prádlo musí být v první řadě pohodlné, nesmí nikde škrtit, táhnout ani být jinak nepříjemné.   Padnoucí spodní prádlo Důležitá je i správná velikost prádla. Není nic horšího, než kdyby vám spodní prádlo padalo, případně vás příliš obepínalo. To neplatí jen u žen, ale také u mužů. Určitě už jste si někdy všimli, že si muž oblékl příliš malé boxerky a následně měl kůži otlačenou až téměř do krve. Ideální volbou jsou pohodlné bavlněné trenýrky, které patří mezi nejoblíbenější kousek pánského spodního prádla.   Barevnost prádla Co se týká barev, tak by prádlo nemělo prosvítat přes šaty. Rozhodně se tedy vyhněte černému prádlu pod bílé svatební šaty. Skvělou volbou je bílé spodní prádlo, případně prádlo krémové nebo tělové barvy. Pánské trenýrky se mohou barvou hodit ke zvolenému obleku.   Kvalitní střih a materiál Vhodně zvolený střih a kvalitní materiál zaručí, že spodní prádlo téměř neucítíte. Myslete také na to, že správný střih vás může zeštíhlit a zamaskovat nedostatky vašeho těla. U svatby myslete také na podvazek, případně v zimě silonky pod šaty.   Myslete na celodenní oslavu Při výběru spodního prádla si nikdy neříkejte, že v daném kousku chvíli vydržíte, protože se nejedná jen o obřad. Ve vámi zvoleném spodním prádle budete ve většině případů celý den. Prioritou by tak mělo být hlavně pohodlí, následně vzhled a kvalita.   Svatební noc Na svatební noc se klidně můžete převléct. Je na vás, zda zvolíte noční košilku, spodní prádlo s krajkovým zdobením, případně si muž vybere boxerky. I v tomto případě ale myslete na to, že pokud na dané spodní prádlo nejste zvyklí, budete se cítit špatně a toto naladění na vás bude vidět. Pokud se chcete uvolnit, vyberte si i na svatební noc klasické bavlněné dámské nebo pánské spodní prádlo.

  • 0 Lednice – lázně v srdci jižní Moravy

    5.00 z 1 Hlasů

    Když jsem před nějakými dvaceti lety v rámci pracovní povinností pravidelně navštěvoval romantické městečka v srdci Jižní Moravy, nikdy mně ani nenapadlo, že by sem někdy mohli přijíždět lázeňští hosté. Návštěvníci přijíždějící obdivovat zdejším romanticky zámek  nebo přiléhlý lednicko – valtický areál to ano, ale lázně?! Pozdrav z třetihor A podívejme se! Uplynulo pár let a hlubiny země vydaly svůj poklad, který dokáže navracet zdraví klientům, hledajícím pomoc při léčbě svých neduhů. V dávné historii ležela zdejší oblast na dně prehistorického moře, po jehož ústupu stekla slaná mořská voda do hlubin země, kde se ve formě vodních čoček dochovala do dnešních dnů. Geologický průzkum a následný rozbor nalezené vody přinesl dostatek argumentů pro vznik sice malých, ale o to romantičtějších lázní Lednice. Již první léčebné sezóny prokázaly, že zdejší slaná minerální voda, prýštící z hloubky 1 250 m, blahodárně působí na nemoci pohybového i oběhového systému a má nesporný přínos i u nemocí neurologických a gynekologických. V kombinaci s rozmanitou nabídkou masáží, koupelí, zábalů ale i volnočasových aktivit, se tak lázeňským hostům nabízí příležitosti k efektivnímu hledání ztraceného zdraví.    Lednice romantické i lázeňské  Jen těžko lze u nás nalézt lázně, kde by během několika let došlo k tak dokonalém prolnutí romantického  okolí města se snad ještě malebnějšími lázněmi. Je bezesporu důležité, že Lednice se dokázala ubránit přehlcenosti lázeňskými hosty a proto se zdejší dva léčebné domy mohou věnovat individuální péči o každého hosta. Hlavně pro ně tu vyrostla sice moderní, přesto mile působící kolonáda, nenásilně spojující minulost tohoto tichého městečka s lázeňskou

  • 0 Lilek od pěstování až po konzumaci

    0.00 z 0 Hlasů

    Lilek či baklažán je tmavě fialová jednoletá rostlina, se v současné době stává velkým oblíbencem. Plod rostliny je podobný cuketě, avšak spíše hruškovitého tvaru. Lilek je vhodný pro přípravu mnoha a mnoha pokrmů, ale vyniká také blahodárnými účinky na naše zdraví. Jak ho pěstovat a kdy ho sklízet? Rostliny lilku jsou velmi náročné na teplotu, a proto se pěstují zejména v oblastech jižní Moravy či ve sklenících. Lilek vyžaduje kyprou humózní půdu s dostatkem živin. Semena zaséváme v průběhu února až polovině března a následně vzrostlé předpěstované rostliny přesazujeme do záhonu ke konci května. V období od července do září rostlina kvete a následně plodí. Pokud jsou plody dostačující velikosti a plně vybarveny, můžeme je sklidit. Jakmile plody ztrácí krásnou lesklou barvu, značí to přezrávání plodů. Jaké jsou jeho účinky na zdraví Baklažán obsahuje velké množství vitamínů a látek, nimiž jsou například kyselina chlorogenová, kyselina listová, fosfor, draslík, hořčík, železo, bílkoviny, třísloviny a vitaminy A, B, C. Pomáhá regulovat hladinu cholesterolu a cukru v krvi, bojovat proti riziku vzniku nádorových onemocnění, podporuje činnost slinivky, jater, žlučníku a vyniká také antibiotickými a antibakteriálními účinky. Lilek je četně využíván také při redukčních dietách, jelikož je z 90 % tvořen vodou a nenajdeme v něm žádný tuk. Pokud se jedná o čerstvou šťávu získanou z lilku, tato je obohacena hojivými a regenerujícími účinky na různé kožní problémy. Jak ho konzumovat? Lilek se konzumuje podobně jako rajče, a to se semínky i se slupkou, kdy slupka obsahuje nejvíce vitaminů a rutinu (tento zpevňuje cévy). Avšak oproti rajčatům lilek nelze konzumovat v syrové podobě a je nutné ho tepelně zpracovat. Nejoblíbenějším způsobem úpravy je právě grilování, avšak lze ho i dusit, vařit či zapékat.  

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz