Cookie Consent by Free Privacy Policy website
  • 0 90% balené vody obsahuje mikroplasty

    0.00 z 0 Hlasů

    Pokud pravidelně konzumujete balené vody různého druhu, je na čase se nad tím pořádně zamyslet. Orb Media provedli studii, ve které stojí závěry o tom, že 90% testovaných lahví z 259 kusů obsahovaly mikro plasty. Testy podstoupilo hned několik značek z devíti zemí. Některé výrobky obsahovaly dvakrát tolik plastových částic, než testovaná voda z vodovodu. Co to znamená pro naše zdraví? K odhalení pravdy bylo použito červené barvivo Nilu, které se spolehlivě drží plastové fólie a zvýrazňuje částice vzorku. Testované značky, jenž neprošly? Aqua (Danone), Aquafina (PepsiCo), Bisleri (Bisleri International), Dasani (Coca-Cola), Epura (PepsiCo), Evian (Danone), Gerolsteiner Brunnen, Minalba (Grupo Edson Queiroz), San Pellegrino (Nestlé) a Wahaha (skupina Hangzhou Wahaha). CBC News tvrdí, že Nestlé s testováním jejich produktů nesouhlasí, neboť červené barvivo z Nilu může vyvolat “falešné pozitivy”. Hrozí toxicita částic a znečišťování životního prostředí Jedná se o začínající obor, tudíž o vlivu plastových částic na naše zdraví nic nevíme. Přesto existuje správa z roku 2017, ve které stojí: “Při vdechování nebo požití může dojít k akumulaci mikroplastik a k lokalizované toxicitě částic vyvoláním nebo zvýšením imunitní odpovědi. Chemická toxicita by se mohla objevit kvůli lokálnímu vyluhování komponentních monomerů, endogenních aditiv a adsorbovaných látek znečišťujících životní prostředí. Předpokládá se, že chronická expozice bude vyvolávat větší obavy v důsledku kumulativního účinku, který by mohl nastat.”

  • 0 Ostrůvek klidu v Železné Rudě

    5.00 z 1 Hlasů

          Psal se rok 1732 když byl dobudován kostel Panny Marie Pomocné z hvězdy. Kolem budovy nevedla asfaltová, nýbrž pouze prašná cesta, po které se neproháněly, ale jen líně šouraly koňské povozy. Ani v roce 1777, kdy střecha svatostánku dostala dnešní podobu, nemusel tesařský mistr Tomáš Lehner se svými pomocníky brát ohled na nějaký dopravní ruch. Jistě neporovnatelný stav s s lety 1995-1998, kdy proběhla rekonstrukce celého kostela v jejímž rámci byl osazen hodinový stroj s bicím zařízením a nový zvon. Ani se snad nechce představovat, kolik povolení a razítek si to vyžádalo. Z historie železnorudského kostela      Železnorudský kostel nevyrostl na „zelené louce“. Zásluhou tehdejšího majitele železnorudského panství Wolfa Jindřicha Nothafa z Wembergu, vznikla na místě bývalé kaple barokní stavba s půdorysem šesticípé hvězdy. Zřejmě největší cenností kostelního vybavení je mariánský oltářní obraz, jenž je jednou ze dvou kopií obrazu Lucase Cranacha, jehož originál visí v Innsbrucku. O výbavu interiéru se postarala významná sklářská rodina Hafenbrädlů, reprezentovaná osobou Johanna Georga. Přítomnost okolní Šumavy připomínají i křtelnice nebo skleněný lustr vyrobené ze šumavské žuly resp. šumavského skla. Dnešní budova kostela není věrnou kopií stavby  z počátku 18. století, neboť o její významnou změnu se postarala v 70. letech 18. století dostavba věžičky ozvláštňující vzhled kostela. A na závěr…      Až budete odcházet od tohoto ostrůvku klidu, pozvedněte své oči vzhůru a nechejte spočinout na špici střechy. Neuvidíte tam strohý, možná až trochu morbidní kříž, ale hvězdu. Nikoliv pěticípou a rudou, ale veselou, hravou, blyštící se v podzimní slunci.

  • 0 Podzim je tu, máte už vybrané boty?

    0.00 z 0 Hlasů

    Je čas schovat do botníku balerínky a letní kozačky, mohla byste snadno prochladnout. O slovo se hlásí botky, které vás příjemně zahřejí a určitě v nich i sklidíte úspěch. V kurzu jsou botky elegantní – kožené kozačky, ale i rafinovanost nezná mezí – punkový styl jim vévodí. Design, ale zároveň pohodlí Jistě to není jen o designu, ale i o pohodlnosti. Boty, které si vyberete, by vás neměly tlačit a měla byste se i zamyslet, kam je budete nosit. Do školy, do práce nebo ven s kamarádkami? Naleznete samozřejmě i univerzální boty, které vás překvapí svým použitím, jak do přírody, tak do práce. Jen k nim musíte vhodně sladit svůj outfit. Vínová bude na podzim všude, je opravdu trendy. Různé druhy bot pro všechny typy povah Boty tak nabírají na obrátkách a vy nevíte, které si vybrat. Volte ty, které budou nejblíže vaší duši a celkovému typu osobnosti. Pokud jste jako malá chodila do stájí a pečovala o koně, zamilujete si typ bot, které jsou si s těmi koňskými velmi podobné. Kotníkové perka s nízkým podpatkem a bez zipu – jak lépe je charakterizovat? Místo zipu je zdobí guma. Na své si přijdou i milovnice rocku a punku. Biker boty jsou populární v New Yorku a Londýně. Zněžnit se dají v kombinaci s květovanými šaty. S těmito boty přicházejí v úvahu i kozačky nad kolena a holiny. Jsou praktické a hodí se do deště. Vzít si je můžete k legínám, kalhotám a sukni. Boty, které jistě nikoho neurazí a vy je jen oprášíte ze svého botníku. Válenky jsou a budou moderní zatím stále. Nosily se už loňskou zimu, takže si je nyní dopřejte klidně už na podzim. Podšívka z ovčího rouna je velmi hřejivá, pozor na podzimní deštíky, ten den si raději vezměte již zmiňované kozačky nebo holiny. Také platí pravidlo, že čím větší lesk, tím lepší. Nebojte se boty ozvláštnit o třpyt, cvočky, nýty a další drobnosti, které je vyzdvihnou o úroveň výš. 

  • 0 Ztráta rodinných hodnot a postoje k manželství v současné české společnosti

    0.00 z 0 Hlasů

    Naše společnost se hlásí k tomu, že konzervativní postoje k životu dávno opustila, a víceméně razí volnější trendy v společném soužití rodin. Ženy přicházejí o své panenství ještě před svatbou, a mnohdy mají vícero partnerů, než vstoupí do svazku manželského. Zajímavým trendem současnosti jsou ženy samoživitelky, které se nechtějí vázat do jakéhokoliv vztahu, ať se již jedná o klasické manželství, nebo pouze na psí knížku. Je zajímavé, kolik dvojic žije ve volném svazku, a pokud se vzájemně odcizí, po vzájemné dohodě se rozcházejí. Mnohé dívky přichází o svoji počest, jakmile dovrší patnácti let, a mají bohatší zkušenosti než mnohé dvacetileté ženy z první poloviny minulého století. Toto chování podporuje antikoncepce, kdy se dívky nebojí, že při pohlavním styku otěhotní. Má to ale také svá úskalí, a to především zdraví žen, které antikoncepci užívají. Společnost toto chování toleruje, ba naopak se s ním snad i chlubí. Někteří muži preferují, pokud má partnerka za sebou více vztahů. Řekli bychom, že si toho váží, a oceňují, že partnerka má v sexuálním životě spousty zkušeností. Měli bychom se nyní ptát po morálce a klasické rodině. Nejdříve si musíme zamést před vlastním prahem Ve většinové společnosti je spousta polemik o tom, zdali povolit manželství lidem stejného pohlaví. Proč nám to tolik vadí! Protože jsou tito lidé zodpovědnější než my. Klasická manželství ubývají, tak proč by dva muži, nebo dvě ženy měli zakládat manželství. Většinová společnost se ptá: „Proč?“ Odpověď je nasnadě. Je to vlastní odpovědnost k druhé osobě, s kterou intimně žijí. Nám se už dávno vytratila. Manželství bereme spíše jako určitou životní překážku. Žít na psí knížku je snazší. Když si muž se ženou nerozumí, jeden z nich sbalí kufr a odchází, někdy za novým partnerem. Podle většinové společnosti je to normální. Položme si tedy otázku: „Kde je nyní rodina podle křesťanského učení?“

  • 0 Nezbytná výbava prvňáčka

    0.00 z 0 Hlasů

    Chystá se vaše dítě nastoupit do první třídy? Ježíšek určitě přinesl vaší ratolesti školní tašku. To však není vše, co bude vaše dítě při nástupu do školy potřebovat. Nezbytná výbava je penál. V penále je třeba mít tzv. pero s gumou, obyčejné tužky, pastelky a gumu. Nezapomeňte na ořezávátko. Každý den budete kontrolovat svému prvňáčkovi penál a ořezávat pastelky nebo tužky. Prvňáček potřebuje také na kufřík na výtvarné potřeby, desky na učebnice a sešity. Sešity a učebnice se do nich dají velmi prakticky uložit. Praktickou pomůckou jsou desky na písmenka, plastová kapsička na číslice a podložka na stůl pro správné psaní vašeho prvňáčka. Děti potřebují do školy pytel na cvičební úbor a pytel na přezutí do školy. Bude nezbytné děti vybavit svačinovými boxy a lahvičkami s pitím. Seznam věcí, které děti do školy potřebují, vám sdělí třídní učitelka na třídní schůzce hned při nástupu do školy. Nástupu do školy není třeba se bát. S námi to hravě zvládnete.

  • 0 Od gauče ke kouči aneb Bikiny jsou nadohled!

    5.00 z 2 Hlasů

    S blížícím se létem a plavkovou sezónou začínáme panikařit, že ty parádní bikiny z loňska vůbec nevypadají tak bájecně. Kraťásky nám obepínají nohy a my cítíme, že už naše křivky zažily lepší časy. Pláž, letní lásky, koktejly u bazénu. Dámy, nepanikařme, stále je čas vypracovat krásné nožky i zlepšit fyzičku a to i v době, kdy nám letní teploty už příliš nepřejí. Pohyb na čerstvém vzduchu dělá divy, chytíte trochu vitamínu D, opálíte se a třeba potkáte v parku sexy sportovce. Některé už tuší... Ano! Běh. Ještě než nad tím mávnete rukou, že o to už jste se přece pokoušela, tak pozor, není běh jako běh... Program "Od gauče ke kouči" je devítitýdenní program sestavený vrcholovými trenéry. Obrovskou výhodou je možnost snižovat/zvyšovat námahu individuálně v závislosti na Vašich potřebách a výkonnosti. Potřebujete pouze 20 minut třikrát týdně. A to přeci není zas tak mnoho, stačí si odpustit třeba jeden hovor s kamarádkou, koneckonců ji taky můžete vzít s sebou! Cílem programu je připravit Vás pro běh na 5 km s časem pod 30 minut. Začínáte střídáním chůze a běhu (tzv. indiánský běh), postupně se výkon zvyšuje. Je důležité netlačit na pilu, ale začít pomalu a s klidem. Musíte nechat své tělo, aby si zvyklo na novou námahu. Před každým tréninkem se protáhněte a zahřejte. Po skončení taktéž, jinak si zaděláváte na pěknou svalovou horečku. Je bezva, že postupnou zátěží pěkně tvarujete, aniž byste měla v srpnu nohy jako Arnold. Podrobný plán naleznete na bezvabeh.cz. Jak se mění Vaše fyzička, hmotnost a dojmy z běhu, si můžete zapsat do tréninkového deníčku nebo se poradit s dalšími běžci, když se Vám nedaří nebo ztrácíte motivaci. Vrcholem tohoto programu, dalo by se říci "zkouškou", zda jste dobře trénovali, pro Vás může být akce We Run Prague, kde můžete své snažení otestovat na trase 10 km. Třeba Vás to tak chytne a budete navyšovat délku tratí, třeba Vás to bude prostě jen bavit. Tak na co čekáte? Legíny a botasky máme doma každá!

  • 0 Cena medu

    0.00 z 0 Hlasů

    Jestli patříte mezi ty, jejichž čaj se neobejde bez medu a rádi byste vlastní, ne kupovaný, pak píšu pro vás! Stejnou myšlenku jsem začala mít asi před rokem. Tedy, začal ji mít můj muž, ale ten se výrobců medu bojí. A tak jsem padla na řadu já. "Jsi doma, stále vymýšlíš, jak si k rodičovské přivydělat, tak se dej na včely" znělo mi celou noc v hlavě, co vyřkl můj muž. Prý na tom nic není, o nákup všech nutných propriet se postará (finančně) a já jen budu pečovat o včelky, se kterými on není kamarád. Dlouho jsem nepřemýšlela. Asi dvě noci. V nejbližší možné době jsem si objednala mladá včelstva, tzv. "oddělky". Pro jistotu jsem si pořídila rovnou šest oddělků, kdyby náhodou některé nepřežilo moje učení se. Praktická část práce se včelami bylo už úplně něco jiného, než to, co jsem vyčetla v chytrých článcích na internetu, neboť většina textů se týká již hotových a silných včelstev. Práce s oddělkem se málokde popisovala... Tak jsem si tento první rok osahala včelky dle mého svědomí nejlépe a jestli i podle včel byly zásahy příjemné, to ukáže letošní první zimování v mojí péči. Každopádně, není to  žádný med tvořit med. To vím už letos i když jsem žádný vlastní med nevytočila. Uvidíme příští rok, jak dopadne medobraní. Jestli se chystáte, skočit po hlavě do něčeho takového jako je včelaření, doporučuji alespoň návštěvu někoho, kdo již včelky má a bude ochoten vás zasvětit. Jinak je to dost náročné a ne pokaždé je asi dobré, když si děláme co chceme. I když by to v daný moment bylo z naší strany jakkoliv dobře myšleno. Všem odvážným přeji hodně krásných chvil u včel a dost medu alespoň do vlastních zimních čajů! :-)  

  • 0 Tipy, jak zmírnit bolest hlavy

    0.00 z 0 Hlasů

    V tomto článku získáte hned několik tipů, které vám pomohou zmírnit bolest hlavy, či ji rovnou odstranit. Pojďme se tedy podívat, co pro to můžete udělat. 1. Pijte vodu Mnohokrát je bolest hlavy způsobená dehydratací. Proto doporučuji pít hodně vody. 2. Zázvorový čaj Zázvor má protizánětlivé účinky, takže může zmírnit i bolest hlavy. 3. Šálek kávy Bolesti hlavy jsou často způsobeny rozšiřováním cév. Kofein v kávě tyto cévy uvede zpět do normální velikosti. 4. Hluboce dýchejte Když cítíte bolest, vaše tělo se začne stresovat. Hluboké dýchání vám pomůže uvolnit napětí. 5. Levandulový olej Pokud máte silné migrény, doporučuji si dát kapku levandulového oleje na prsty a potřít spánky. Je to velmi účinný způsob, který vaši migrénu zmírní. 6. Spánek Nejlepší způsob, jak se zbavit bolesti hlavy je spánek. 7. Akupresura Stiskněte plochu mezi palcem a ukazováčkem na ruce. Lehce masírujte asi jednu minutu a následně přejděte na druhou ruku. 8. Meloun Pokud je bolest hlavy způsobena dehydratací, kromě vody je dobré jíst potraviny bohaté na vodu. A to je například vodní meloun. 9. Horká sprcha Když máte bolesti hlavy dejte si horkou sprchu. Nechte vodu téct na váš krk. Teplo uvolní napjaté svaly, které mohou zmírnit bolest hlavy. 10. Koření Dejte si kořeněné jídlo. Např. kajenský pepř, který obsahuje složku zvanou Kapsaicin - ta má určitou kontrolu nad vnímáním bolesti.  

  • 0 Kolo pro život

    5.00 z 2 Hlasů

    Kolo pro život je název seriálu závodů horských kol. Popularita těchto závodů se rozšiřuje už od roku 2000. Závody začínají většinou kolem dubna. Startovní listiny bývají vyvěšeny na internetu před koncem zimy. Jsou vypsána místa konání závodu a jejich termíny, které připadají převážně na soboty. Hlavním sponzorem je Česká spořitelna a Kooperativa. Průběh celého závodu Po příjezdu musíte zajít k prezenci. Někteří se přihlašují na závody až na místě, někteří jsou přihlášeni přes internet. Jejich výhodou pak bývá sleva na startovném. Pravidla vyžadují, aby každý účastník závodu měl v době celého závodu, svoji přilbu nasazenou na hlavě. Bezpečnost především. Prezence bývá rozdělena podle tras, které se dělí podle jejich vzdálenosti. Děti mají své vlastní závody. Součástí každého startovního balíčku, po zaplacení, obdržíte startovní číslo, lístek na jídlo a pití a do tomboly. Podle trasy se pak v daný čas musíte připravit na start. Po ukončení závodu si můžete dopřát sprchu. Po skončení všech kategorií, není ani seriálový závod Kolo pro život ochuzen o vyhlašování výsledků. Výsledkové listiny jsou k dispozici i na internetových stránkách. Vyhlašování výsledků bývá i po dokončení celého seriálu. Jsou tak oceněni nejlepší závodníci, kteří se zúčastnili závodů.

  • 0 Společnost AMD představila zcela nový procesor. V čem je Ryzen převratný?

    0.00 z 0 Hlasů

    Na veletrhu CES 2019, který se konal v Los Angeles, představila společnost AMD novou generaci procesorů. Prodávat by se měla pod názvem Ryzen. AMD patří dlouhá léta k předním výrobcům počítačového hardware a získala si řadu skalních příznivců. O ty tradičně svádí boj s dalším vyhlášeným výrobcem PC komponent, společností Intel. Mezi jejich příznivci dokonce panuje i jistá rivalita a jen málokdy se odhodlají k přechodu ke konkurenci. V čem je novinka od AMD převratná a proč by se na ni měli těšit i přívrženci Intelu? Architektura Zen 7nm Detaily týkající se procesorů Ryzen upřesnila na konci května mluvčí AMD na veletrhu Computex. AMD Ryzen 3000 s přízviskem Matiss budou mít architekturu Zen 2. K jejich výrobě je využita 7 nm technologie. Konkurence pro nejvýkonnější procesor společnosti Intel Prozatím sice nemáme k dispozici výsledky nezávislých testů, nicméně zveřejněné informace naznačují, ze AMD Ryzen má potenciál minimálně úspěšně konkurovat Intelu Core i9-9900K. Ten má osm jader a pracuje na frekvenci 5 GHz. A je dost možné, že se mu novinka od AMD nejen vyrovná, ale dokonce ho zatlačí do pozadí. Hlavní výhody nových AMD Ryzen Hlavní a pro uživatele nejmarkantnější změnou je výrazný nárůst výkonu. Nové procesory vyrobené technologií 7 nm ho totiž poskytují o celých 15 % na jádro více nez předchozí typy. A to při zachování stejného taktu. Vyšší požitek při sledování videa nám zajistí 256-bitové instrukce AVX/AVC2. Nejvýkonnější model AMD Ryzen má 12 jader a 64 MB L3 cache. Všechny procesory AMD Ryzen jsou kompatibilní s deskami opatřenými socketem AM4. U starších modelů těchto desek ale bude pravděpodobně nutné upgradovat BIOS. Největší výkon nabídne AMD Ryzen 9 3900X Špičkou celé řady je model označený Ryzen 9 3900X, který disponuje dvanácti jádry a čtyřiadvaceti vlákny. Při maximálním TurboBoostu se frekvence drží kolem hodnoty 4,6 GHz. L3 cache má kapacitu celých 64 MB. Jeho cena je stanovena na 499 USD. Ryzen s označením 7 je určen zejména hráčům Těm, kdo si rádi vychutnají nové hry se všemi detaily, je určena řada Ryzen 7. Představeny byly hned dva procesory - AMD Ryzen 7 3800X s cenou 399 USD a o 70 USD levnější AMD Ryzen 7 3700X. Oba procesory sedmičkové řady jsou osmijádrové a mají po šestnácti vláknech. L3 cache je velká 32 MB. Ryzen 7 3800X běží na frekvenci 3,9 až 4,5 GHz, jeho sourozenec s označením 3700X na 3,6 - 4,4 GHz. Velkou výhodou AMD Ryzen 7 je nízká spotřeba. Ta i přes vysoký výpočetní výkon procesorů dosahuje pouhých 65 W. Pětková řada pro domácí počítače AMD Ryzen 5 3600X a 3600 vypadají na ideální volbu pro počítače, na nichž si doma přehráváme multimediální soubory z disku nebo videa a hudbu přímo online. Ryzen 5 3600X s frekvencí 3,8 - 4,4 GHz má šest jader a dvanáct vláken. Dvanáctivláknový je i Ryzen 5 3600, pracující v rozmezí 3,6 - 4,2 GHz. Oba disponují L3 cache o 32 MB. Jeho TDP je pouhých 65 W, tudíž se nemusíme bát přehřátí procesoru. Zejména silnější z dvojice procesorů Ryzen pětkové řady nabízí dokonalý výkon, na jaký doposud nejsme u domácích počítačů zvyklí. Představa, že se budeme moci rozmazlit skvělou rychlostí, je pro většinu z nás velice lákavá. Proč se na nový AMD Ryzen těšit? Lákavý není jen vysoký výkon, ale také příznivá cena. Fanoušci nadupaných přístrojů se již teď těší na předváděcí počítače. Nejen, že si na nich budeme moci ověřit, jak novinka od AMD funguje v praxi. Jejich cena v TERASTORE.cz navíc bude o 20 % nižší než u nových počítačových sestav. Zatím můžete vybírat z nepřeberné nabídky repasovaných a předváděcích či nových notebooků. Kdy se AMD Ryzen objeví v nabídce prodejců? Procesory AMD Ryzen mají být dostupné od 7. července 2019.    

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz